top of page

Taart en trends beurs 2013


Taart en trends beurs 2013
Kom, ik neem je mee.  Lekker dichtbij. Naar Apeldoorn, maar je mag ook gewoon thuis in je luie stoel blijven zitten. Ik laat je even kort mijn opvallenste bevindingen zien van Taart en trends beurs 2013!

de Taart en Trends beurs van 2013

Het is zaterdag, de meest druk bezochte dag van de beurs. Het was druk, maar het was goed te doen. Is de trend, het nieuwe bakken, over zijn top? Zijn onze portemonnees minder gevuld? Of zijn er meer standhouders?

Laat ik eerlijk zijn; ik ben al rijkelijk in het bezit van veel mooie spulletjes. Dus ben ik niet een thuisbakker die met tassen vol materialen naar huis gaat. Maar inspiratie opdoen is een groot goed, dan kan overal, maar hier is wel een hoge concentratie inspiratie te vinden.

Taart en trends beurs 2013

Bij deze taart van David Cakes wilde ik graag even met mijn neus bovenop staan. Er wordt al zo’n drie dagen laag over laag op deze prachtig cake gespoten. Ik vind hem (zowel de cakedecorateur als de taart) super. Het spuiten van deze kanten rand op de taart is voor David geen enkel probleem. Last van bibberende handen heeft hij niet.

De beweging van mooie vormen spuiten werkt harmonisch, als lekker een lied zingen. Helaas zijn er maar weinig boeiende spuitmondjes te vinden op de beurs. Gelukkig heb ik nog wel een paar spannende spuitmondjes thuis die ik graag binnenkort wil uitproberen.

Taart en trends beurs 2013

Bij de dames van het boek “Ik hou van taart” van Anna van Grunsven en Naomi Winter moest ik even stoppen. Ik had op facebook al gezien dat zij met een creme brulee brander een prachtige taart aan het bewerken waren. Daar moest ik het fijne van weten.

Deze taart komt uit het boek en is al een jaar oud. De tegeltjes zijn gemaakt van isomalt en ze gaan er een beetje verweerd uit zien als ze met vocht in aanmerking komen. Vind je dat leuk, zet je taart dan een dag gewoon buiten de koelkast en dit effect ontstaat spontaan.

Wil je liever hoogglans isomalt tegeltjes? Je kunt de kleurige vierkantjes laten glimmen door met een brander de tegeltjes even op te warmen. De bovenlaag smelt een beetje en gaat glimmen.

Ga je deze taart maken? Brandt de tegeltjes dan enkele uren voordat  het gegeten gaat worden.

Taart en trends beurs 2013

Dream in colors. Kenny werkt thuis heel goed op dit moment, maar er komt een moment dat mijn Kenwood mixer voor het tehuis voor oude keukenmachines in aanmerking komt en dan hoop ik mijn buidel gevuld te hebben voor een kleurige, sterke opvolger.

Taart en trends beurs 2013

Robèrt van Beckhoven met een enthousiaste veelbelovende leerling.

“Nee, roeren doen we zo weinig mogelijk”,  zegt Robert tijdens de demo’s.

“Creativiteit is belangrijk in de keuken. Bak je uit een pakje, dan mix je water door de verpakking en ben je klaar. Dat geeft weinig ruimte voor creativiteit.” Gelukkig maak ik niet zo veel “uit een pakje”. Af en toe heb je het nodig dat iemand je daar ook aan herinnerd; het niet direct kiezen voor gemak in tijden van stress en weinig tijd maar te gaan voor creativiteit en smaak.

Robèrt is een geboren meester. Een goddelijke patissier zijn is één, je passie overdragen is een tweede. Het publiek hangt aan zijn lippen. Hij vertelt en je absorbeert, wil meer. Tja, wil meer is mogelijk door een van zijn patisserie cursussen te volgen. Tenminste, als er plaatsten vrij zijn want de lege plekjes zijn tegenwoordig rap gevuld.

Opvallend: de meervoudige meester patissier heeft een welwillend oor voor iedereen met vragen.

Taart en trends beurs 2013

Wendy Schlagwein verkoopt veel mallen. Sommige zijn door haar zelf ontworpen. Zelf gebruikt ze weinig mallen want haar handen maken volgens mij wat ze ziet.

Lang leve de mold,  want niet iedereen is natuurlijk gezegend met het talent dat zij heeft en dan is een mold een hele handige oplossing.

Wendy doet de molds niet in de vriezer, ze haalt het fondant voorzichtig met een kwastje uit de mold. Vergeet het mesje of de spatel maar om je fondant uit de mold te halen,  je beschadigd de mold als je met iets scherps het fondant uit de zachte siliconen mold haalt, vertelt Wendy.

Taart en trends beurs 2013

Kreeg ik enkele jaren geleden nog wel eens lelijke blikken toegeworpen met mijn rugzak; de trend in Taart en Trends beurs anno 2013 is toch deze super grote rollende allesdrager. Wow, daar kun je nog eens echt mee los gaan op de beurs.  Ik heb er vele gezien en ze waren zelfs te koop op de beurs.

Taart en trends beurs 2013

Alsof ze niet anders doet staat Narcis naast Michel Budde op het podium. Zij demonstreerden wat we eigenlijk al wisten: De kitchenaid maakt waar waar we op hoopten. Dit beest kan alles: malen, kloppen, raspen en mixen. De meegeleverde recepten en tips tijdens de demonstratie zijn natuurlijk altijd welkom.

Taart en trends beurs 2013

Gouwe ouwe en op iedere beurs lekker aan het freubelen: Karen Davis.

Taart en trends beurs 2013

Dit geldt ook voor Alan Dunn. Tot de volgende beurs.

Taart en trends beurs 2013

Bij marielle van de koekenbakkers word je altijd spontaan vrolijk. Koeken, groot en klein, vol humor.

Taart en trends beurs 2013

Ik heb opvallend veel kinderen gezien. Mijn jongste zoon van 12 twijfelde ook of hij mee zou gaan. Echter….. moeder had plannen op de beurs en er moest gesport worden. Helaas. Toch knaagt het, zal hij als jongen van 13 volgend jaar nog mee willen? Met een mooie ballon is hij niet meer om te kopen!

Taart en trends beurs 2013

Je kunt je kids natuurlijk laten mee doen aan een prijsvraag: wie van de kids bakt de mooiste taart.

Wat vond jij nou zo opvallend aan de beurs anno 2013? Wat heb jij geleerd?

En tot slot. Op de beurs was een dame. Zij wilde graag het recept van de worteltjes taart die Narcis en Michel samen maakten. Helaas, wist ze niet hoe ze met haar mobiel een foto kon maken. Dus nam ik de foto. Sorry, het is natuurlijk donker in de zaal, kun je het recept toch lezen?

Taart en trends beurs 2013

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page