top of page

Taart uit de blender van Guillaume Marinette


Taart uit de blender van Guillaume Marinette
Taart uit de blender van Guillaume Marinette
Het lijkt te mooi voor woorden: ingrediënten in een blender, blender aan en bakken maar! En het werkt; dat heb ik zelf eerder ervaren. Destijds mixte ik o.a. kikkererwten en cacaopoeder tot een heuse bakmix. Ik had sterk het idee dat ik hummus maakte, maar ik bakte erg lekkere chocoladecakejes. Daarom was ik ook meteen enthousiast over heb bakboek “Taart uit de blender van Guillaume Marinette”.

Taart bakken met je blender of staafmixer; wat kun je verwachten?

Een taart kort mixen met je blender, keukenmachine of zelfs pittige staafmixer; in de bakblik gieten en klaar. Binnen een half uur zet je een zoete of hartige taart op tafel, sneller is niet mogelijk.


Taart uit de blender van Guillaume Marinette

Guillaume geeft ieder recept een sierlijke aankleding. Bijvoorbeeld door een mooie topping of vulling met fruit, nootjes, koekjes of karamel of bij de hartige recepten met gerookte ham, kaas en vele kleurrijke soorten groenten en kruiden.


Of je nu van hartig houdt of zoet; beide taarten komen ongeveer even vaak terug in dit bakboek

Het bakboek bestaat uit 2 delen: zoet en hartig. Tussen de zoete recepten vind je snelle variaties op klassiekers en er zijn veel recepten met fruit. De helft van de hartige recepten zijn vegetarisch.


taart maken met een staafmixer

Ieder recept wordt begeleid door een heerlijke foto. Links zie je welke ingrediënten je in je mengkom gebruikt om te mixen. Easy! Op de een of andere manier komen mijn ogen steeds weer bij dit recept  voor Beurre noisette & amandel uit. Zijn het de amandelen? De slagroom of de karamel?


Amandelmeel, maar eet je graag zonder noten dan werkt tijgernotenmeel vast ook!

Bij de zoete recepten in dit bakboek wordt vaak amandelmeel of een andere notenmeel gebruikt. Ben je allergisch voor noten en amandelmeel? Dan is het gebruik van tijgernotenmeel misschien iets voor jou. De tijgernoot is geen noot maar een knolletje en de gemalen knolletjes zijn misschien nog wel lekkerder dan amandelmeel!


makkelijke taart recepten

Wat gaat er zoal in je mengbeker?

Je ziet het links bij ieder recept. Natuurlijk vind je de rij ingrediënten ook bij het recept. Ik vind het wel erg leuk om te zien hoe weinig ingrediënten je vaak nodig hebt. Bij dit recept toevallig wat meer, maar ik koos voor dit recept omdat het veel kleur heeft voor op de foto. En een mooie foto is voor jou natuurlijk smakelijker om naar te kijkenFoto rechts: Pecannoot & basterdsuiker taart. Ik ben benieuwd hoe dit smaakt; ik hou erg van pecannoten.


Snelle taartrecepten

Op de foto boven: Peer & vierkruidenpoeder. Aan dit recept merk je dat de auteur een Fransman is. Vierkruidenpoeder? Ik kende het niet. Het mengsel bestaat uit uit 4 specerijen: peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Heel bijzonder mengsel dus.


Foto onder: Appel & speculaastaart. In enkele recepten worden de vulling mede op smaak gebracht met koekjes als speculaas en amaretti. Hoe je de flinterdunne appeltjes aan de bovenkant kunt maken, lees je in Taart uit de blender.


Snelle hartige taarten

Guillaume Marinette weet het; hoe versier je een taart die in de basis ietwat saai is?

Mixen en bijna klaar is je hartige taart. Voor wat extra smaak en visuele verleiding geeft Guillaume je bij iedere taart een aantal smakelijke ideeën.Foto boven: Prei & rauwe ham taart; een hele goede combinatie. De platte preibladeren versieren de bovenkant alsof het een kunstwerk is.


Foto beneden: Tartiflette met een vloeibaar hart; gesmolten kaas in het hart van de taart; hartverwarmend!


Taart uit de blender van Guillaume Marinette
Taart uit de blender van Guillaume Marinette

Taart uit de blender, of staafmixer; wat een goed idee! Ingrediënten in de mixer is misschien niet volgens de regels van de patisserie, maar het werkt en zal voor veel thuisbakkers een geschenk uit de hemel zijn. De taarten bevatten veel fruit en notenmeel en zijn verrassend divers in smaak en presentatie. Ik vind het ook erg leuk dat er net zoveel aandacht is besteed voor zoete als hartige recepten die erg bruikbaar zijn voor iedereen.


Voor jezelf of om cadeau te doen

Taart uit de blender van Guillaume Marinette

heeft een harde cover en is verkrijgbaar in de boekenwinkel.

ISBN: 978 90 452 1686 7


-- DANK --
Graag wil ik Karakter Uitgevers B.V. bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van: Taart uit de blender van Guillaume Marinette . De fotografie is van Valéry Guedes.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page