top of page

Taart voor moeder


Taart voor moeder
Dit last minute taartje was erg leuk om te maken voor een lieve moeder die jarig was en het zo verdiend. Taart voor moeder. Eigenlijk is 3-4 weken toch wel heel relaxed om na te denken wat je met een taartje wilt. Hoe gaat het eruit zien, voor hoeveel personen is het, wat zijn de vullingen. Past het dan nog in de koelkast, zijn alle materialen en ingrediënten aanwezig? Wanneer ga ik beginnen met bakken, kan ik alvast wat voormaken, kneden, kleuren, laten drogen? Nu had ik maar krap een dag.

De jarige houdt van paars en dochterlief wilde graag een witte roos bovenop de taart.  Dat vraagt toch om romantiek? Een lila vintage taartje.

De bak met molds werd tevoorschijn gehaald. Ik moest even nadenken hoe ik de roos zou gaan maken want het is lang geleden dat ik rozen gemaakt heb.

Voor de eerste keer heb ik rushes gemaakt van half gewone fondant en half gumpaste van Satinice. Satinice ruikt prettig, smaakt goed en werkt lekker soepel. Het hard snel uit. Gelukkig zit het goed beschermt afgesloten in emmertjes.

Hoe maak je ruches of ruffles? Ik vond dit duidelijke filmpje op youtube door Colette Peters.

Taart voor moeder

Mijn parelmolds. daar kan ik echt niet zonder, ze komen bijna bij iedere taart terug. Samen met de gouden of zilveren dust. Grappig, want ik hou eigenlijk helemaal niet zo van glimmende sieraden of accenten in huis of aan mijn lijf. Een parelketting? Ja, die heb ik wel ergens liggen, tenminste een ketting van nepparels. Het is een oude ketting van mijn moeder.

En daar is ze weer:  moeder, onze moeders, wij als moeder: de moeder als inspiratiebron. 


Gerelateerde posts

Progrestaart

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page