top of page

Taartje in Zwitserse kleuren

Taartje in Zwitserse kleuren
Tja, mijn vakantie zit er al op maar de grote en kleine mannen in huis zijn nog een week vrij. Kijk je naar buiten dan denk je toch tenminste dat het de herfstvakantie betreft, somber, regen, wind maar het is nog gewoon volop zomer. (zie de foto hierboven, met veel daglicht gefotografeerd en toch nog somber) En dus vertrokken zij voor een klein weekje naar Zwitserland. Vandaar dit Taartje in Zwitserse kleuren.

Al snel ontving ik een kaartje, gelukkig was het een grapje, ik kan nog even dooreten voor ik de dame op de kaart benader.


Kaart uit Zwitserland
Oeps, ben ik dat?

Maar bij thuiskomst moest er natuurlijk zoet op tafel komen. Nu kan ik natuurlijk een vierkante of rechthoek taart maken rood met een kruis maar ik heb al een tijdje een nieuwe mold liggen die smacht om gebruikt te worden. Een barok mold. En dus wordt het “Swiss baroque”.

Zwitserse taart van biscuit

Het is een gewone cake gebakken in een 15 cm. vorm. Ik heb geen vullingen gemaakt, daar houden de mannen niet zo van: een gevulde biscuittaart.

De siliconen mold is van alphabet moulds. De marsepein is Zeelandia 1:3.

Taartje in Zwitserse kleuren

Na het insmeren van de mold met van crisco heb ik er extra witte fondant in gedaan. Makkelijk te kneden en al wit genoeg voor de taart. Het teveel aan fondant kan je verwijderen met een spatel.

Vintage mold

Na het vullen van de mold gaat het kort de diepvries in. Na een minuut of 5-10 laat het zich dan eenvoudig verwijderen.

Taartje in Zwitserse kleuren

Een 15 cm. taartje is helaas snel “vol”.

Een kleine aangeklede barok cake in Zwitserse kleuren.


Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page