top of page

Tekst vertalen met je mobiel thuis en op vakantie


Tekst vertalen met je mobiel thuis en op vakantie
Tekst vertalen met je mobiel thuis en op vakantie
Vanmiddag zat ik in een klein bakboekje te bladeren dat ik een paar jaar geleden kocht op vakantie. Het ziet er zo lekker uit en alle recepten bevatten gecondenseerde melk. Oh yes yummie echt iets voor mij dus. Maar ik spreek nauwelijks Frans en hoewel ik hier en daar wel uit de tekst kom, is het bij recepten van belang dat de verhoudingen kloppen. En ineens wist ik het: Tekst vertalen met je mobiel thuis en op vakantie gaat heel makkelijk met de app van Google vertaal. Ik laat het je zien in een filmpje.


Google vertaal scant je tekst en vertaalt het naar iedere gewenste taal.

Google translate

De app van Google vertaal, moet je eerst installeren op je mobiel voordat je ermee aan de slag kunt. Meestal gebruik ik de app op vakantie als we bijvoorbeeld boodschappen doen en ik de tekst op de artikelen niet goed kan vertalen. Maar ook bij campings, restaurants is het een app die eenvoudig in het gebruik is.

Er zijn heel veel apps die tekst kunnen vertalen, maar Google translate heb je waarschijnlijk al standaard op je mobiel en werkt heel eenvoudig.


Zo werkt het

Ga lekker achterover zitten, in dit filmpje leg ik je uit hoe het werkt.Tips: De app spreekt moeiteloos je tekst uit. Dat kan heel handig zijn in het buitenland als je graag iets wilt vertellen maar je weet niet goed hoe.

Wil je een tekst bewaren of mailen? Kopieer de tekst en stuur het door of bewaar de tekst op je mobiel.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page