top of page

10 x bakken alsof je in Europa op vakantie bent


10 x bakken alsof je in Europa op vakantie bent
10 x bakken alsof je in Europa op vakantie bent

10 x bakken alsof je in Europa op vakantie bent

Het is vakantie, maar toch voelt het dit jaar anders. Veel van ons zullen in Nederland blijven, ondanks onze liefde voor reizen naar Europese bestemmingen. Helaas het is niet anders maar als jij niet naar je favoriete vakantieland kunt gaan, dan kun je misschien jouw favoriete land in je keuken krijgen.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Ik verzamelde 10 x de lekkerste en typisch Europese recepten voor je als Spaanse churros, Duitse pretzels,  Luikse wafels uit België of Engelse scones. Ook heb ik een Portugees recept van een collega; Portugese tiramisu. Bakken alsof je in Europa op vakantie bent, dat is me lekker zeg!!

Welke smaken mis je deze zomer en wil je graag thuis gaan proberen? Ik geef je een overzicht met 10 heerlijke Europese recepten die je echt uitgeprobeerd moet hebben!

 
Torta di Nona met pijnboompitten

Grazie Italie voor de zon, de zee, de meren, de bergen en de lieve mensen. Een zachte zomeravond aan het water, helaas zit het er dit jaar niet in voor mij. Maar de taart die oma al bakte kunnen we gelukkig wel zelf thuis maken. Bijzonder door de pijnboompitten en de romige vulling. Ik eet hem zelf het liefst heel koud.

 
Spaanse Churros uit Scheveningen

Het mag dan Spaans heten, maar voor mij zijn churros absoluut verbonden aan Scheveningen. Daar heb ik ze voor het eerst geproefd en ons hele gezin was altijd maar wat blij als we besloten een portie te gaan halen. Zo simpel en zo lekker! Eet jij ze als een echte Spanjaard als ontbijt?

 
Griekse yoghurtcake met honing en karamel

Eerlijk is eerlijk, dit is geen Griekse cake maar het is wel een cake met de smaken die ik in Griekenland heb leren eten. Een flink portie dikke volvette Griekse yoghurt met honing en walnoten. Zo simpel en zo lekker. Ik heb ze verwerkt in een lekkere cake. En doe je normaal graag een toefje slagroom op een cake, een toefje Griekse yoghurt zal ook heerlijk smaken.


 
Luikse wafels uit België

De een houdt van Brusselse wafels, maar zelf hou ik meer van de zoete variant; de Luikse wafels. Hoewel je deze suikerparels ook wel hier en daar in Nederland kunt kopen, neem ik ze altijd mee uit de Carrefour aan de Bredalaan in Schoten in België. Een dagje Antwerpen wordt steevast afgesloten met een bezoek aan deze supermarkt.

 
Soezenring oftewel Paris Brest met aardbeien uit Frankrijk

Deze klassieker is echt om te smullen. Zeker als je net als ik, heel erg van soezen houdt. De slagroom in combinatie met het fruit in een lekker licht krokante ring. Heb jij hem als eens gemaakt?

 
Zweedse kaneelbrood Klippt kanellangd

Eigenlijk is dit een Zweeds kerstbrood, maar een luxe brood met kaneel, suiker en amandelen…. die lust je toch ook in de zomer. Vind je het brood er ingewikkeld uitzien? Voor deze techniek heb je alleen maar een schaar nodig. Knip en klaar is je brood.

 
De lekkerste Engelse scones

De eerste scones proefde ik vroeger in Ierland een een klein wegrestaurant. Ik vond ze helemaal niet zo lekker. Dat heb  je dat natuurlijk af en toe. Ook in Nederland is niet iedere appeltaart, eierkoek of tompouce even lekker. Thuis gekomen en zelf gemaakt neem ik die woorden meteen terug. Wat zijn ze lekker! Maak de scones niet te zoet want dat doet de room en de jam al. Onmisbaar bij een high tea, maar ook bij een bijzonder ontbijt of tussendoortje.

 
Portugese Tiramisu taart

Dit recept is behoorlijk oud en heb ik lang geleden geschreven. Het is een recept van een collega. Voordat ze met pensioen ging, maakte het regelmatig.  Je kunt huizen bouwen met legosteentjes, maar veel leuker is het om een lekkere taart met het bouwen van biscuits. Daar scoor je punten mee thuis! Een goed idee in de vakantie dus.

 
Zachte Duitse pretjes op houten bord

Zelf ben ik geen groot fan van pretzels. Nou ja niet de harde versie dan. Deze versie vind ik echt heel lekker. Zachte broodjes met een bijzonder, wat zoutig laagje Het is een reactie van brood die je dompeld in een bad met baking soda. Echt een aanrader.

 
Hollandse appeltaart om van te smikkelen en smullen

Ik kon het niet laten; velen van ons gaan altijd al graag in Nederland op vakantie. Vermoedelijk is de echt Oud Hollandse appeltaart misschien wel ons meest gewaardeerde recept in Nederland. Ik hoor het van collega bloggers, maar ook uit eigen ervaring thuis of op het werk; het is altijd tijd voor zo’n frisse appeltaart.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page