top of page

10 x bakken op vakantie op de camping of appartement


10 x bakken op vakantie op de camping of appartement
Je bakt bijna iedere week wel wat lekkers en dan ineens ben je op vakantie. Heerlijk hoor lekker helemaal even uit je dagelijkse doen maar je voelt toch een soort onrust. Kun je dan niets lekkers bakken of maken op vakantie? Nee, je hebt geen oven bij je, maar je kunt echt nog wel wat lekkers in elkaar freubelen op de camping, een vakantiehuisjes of zelfs in een hotel.


Ja, de mogelijkheden zijn beperkt, maar laat dat bakvirus lekker los op vakantie, wees creatief en leg de lat niet hoog. Je bent tenslotte op vakantie om lekker tot jezelf te komen.

Help het regent!

Op vakantie, heerlijk die zon maar soms ben je op vakantie en het regent!!!! De kinderen vervelen zich, wat kun je doen? Tips genoeg om kinderen lekker bezig te houden tijdens de vakantie.


Zelfs op een klein camping gaspitje voor een mini tentje kun je al veel meer dan je beseft! Zo heb ik ooit meegedaan aan een taartbakwedstrijd in Italië. Chocolade smelten op een klein gaspitje, nootjes hakken in een zakje op een steen, ga zo maar door. Achteraf gezien een hele grappige bezigheid; grensverleggend en echt iets dat je alleen doet op vakantie.Zomertijd vraagt om frisse taarten, kwarktaarten, monchoutaarten, yoghurttaarten, maar als ik op vakantie ben heb ik vrijwel nooit een koelkast in de buurt, vandaar dat ik die recepten niet op deze pagina heb verwerkt. Maar als je wel een koelkast beschikbaar hebt dan is een frisse taart misschien wel zo lekker!  


 

Op camping … in Anfo aan een prachtig klein meer dat bijna tegen de bergen op lijkt te leunen, wordt er ieder jaar een bak wedstrijd georganiseerd: Wie bakt de lekkerste taart op de camping!

We hadden geen koelkast, geen fornuis of wat dan ook. Alleen een kleine tent en een camping gaspitje en de typische camping pannetjes. Daar “bakte” ik deze taart omdat ik me herinnerde dat je hier niets speciaals voor nodig had.

Gewonnen had ik niet tussen al die geweldige Italiaanse bakmamma’s, maar wat was het een leuke avond. Iedereen op de camping mocht proeven van alle taarten. Een eerder gebakken fudgetaart verbouwde ik naar een Italiaanse fudgetaart met biscotti, amandellikeur, homemade hazelnoten nougatine en goede Italiaanse chocolade.

 
Churros pancakes

Zo zie je maar, je koekenpan is je grote vriend op vakantie dus neem een goede mee! Pannenkoeken? Die doen het altijd goed. Maar deze exemplaren zijn extra lekker door de kaneelsuiker dat je direct na het bakken over de churros pancakes verdeelt. Zo kan het goed intrekken.

 
roze roosjes van fruitella

Zit je daar op de camping of opgesloten in je hotel; begint het te regenen, of moet je nog uren wachten voor de excursie begint. Vooral met kinderen kan wachten wel eens voor een vervelende situatie zorgen. Gelukkig zijn kinderen ook heel flexibel. Zorg er altijd voor dat je wat leuks bij je hebt om in nood te gaan doen of maken. En wat kun je een hoop plezier hebben met een rol Fruittella. Van ieder snoepje kun je een roosje maken; echt waar! Zo maak je ze.


Tip: handig om doekjes bij de hand te hebben om die zoet vingers te poetsen!
 
Broodmuffins van de bbq

Heb je de koekenpan bij je en heb je nog ruimte over? Maak dit jaar dan ook een plekje vrij voor de grillpan. Ja sorry, maar die moet echt mee op vakantie! Moet je voorstellen, je eigen versie broodmuffins, gewoon op een klein pitje. Dus hup dan maar een handdoek minder, die pan gaat mee en laat iedereen op de camping verbaast naar jouw gegrilde broodmuffins staren!

 
Twix cake

Toch een beetje een bakgevoel krijgen op vakantie? DezeTwix cake is eigenlijk knutselen met ingrediënten en dat kan zo leuk zijn om te doen. Heerlijk toch!

 
Cake in een mok met toef slagroom

Heb je een magnetron op de camping, de caravan of in je huisje? Dan heb je in 2-3 minuten een heerlijk flinke cake gemaakt. Hij is zo groot, je kunt het zelfs delen in 2 kleinere mokken. Het hoofdingrediënt is Nutella! Reken maar dat je daar blij van wordt.

 
Galette met perzik in koekenpan van de bbq

Bakken kun je zelfs op de BBQ. Met een ijzeren pan zonder brandbare delen kun je deze galette met perzik bakken. Nog warm van het vuur met een bolletje vanille-ijs heb je een restaurant waardig dessert, gewoon buiten van de BBQ!

 
Hagelslag koekjes

Dit zou zomaar eens mijn eerste zoete project kunnen zijn geweest vroeger als kind, hagelslag koekjes maken. Af en toe mochten we dit maken van mijn moeder. Zoet de boter en smeer je biscuitjes (wij noemden ze kaakjes) hiermee in. Doop ze in de lekkerste chocoladehagelslag die je kunt vinden. Je kinderen zullen het superleuk vinden om te maken.


In het buitenland en geen hagelslag gevonden? Kijk eens goed in de supermarkt wat in jouw vakantieland wel verkrijgbaar is en ook lekker met dit recept. En dat is op vakantie eigenlijk nog leuker; recepten van thuis maken met ingrediënten van elders.

 
Pannenkoeken taart met slagroom chocolade saus en aardbeien

Deze pannenkoekentaart is zeker goed mogelijk om te maken, maar zonder koeling moet je hem ook direct opeten. Heb je wel een koelkast dan heb je meer mogelijkheden. Als vulling of versiering is een klant en klare bus slagroom natuurlijk ook een optie.

Wat is er te koop in de supermarkt? Het verzinnen en rondkijken naar de mogelijkheden op je vakantieadres is een feestje op zich toch? Misschien mogen die leuke buren aanschuiven voor een stukje?

 
Koeken met gepofte granen naar keuze met chocolade

In de supermarkt heb je allerlei gepofte producten verkrijgbaar. Gepofte tarwe of quinoa, maar ook rijst, spelt of zelfs popcorn is mogelijk. Geen vorm, geen nood! Je kunt ook gewoon hoopjes maken!

 

Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page