top of page

Paas Pavlova


Paas Pavlova
Een pavlova is een vederlichte taart van meringue, gevuld met slagroom en fruit. Zou het ook lukken om meringue te spuiten met dat ene speciale spuitmondje waaruit je van die sliertjes kunt spuiten alsof de taart een vogelnestjes is? Normaal gebruik je dit vaak om gras te spuiten. Ik had eiwitten over en ging aan de slag. Of het een nest is geworden, ik weet het niet maar laat ik het toch maar Paas Pavlova noemen.

Op de foto hieronder zie het spuitmondje dat ik bedoel. Er komen hele kleine sliertjes meringue uit. Dat ging eigenlijk best goed.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Paas Pavlova

Paas pavlova

Benodigdheden:

Voor het meringue:

 1. 3 eiwitten

 2. 100 gram poedersuiker

 3. 100 gram fijne kristalsuiker

 4. snufje zout

 5. Eventueel een speciaal spuitmondje

Voor de vulling:

 1. 100 gram pure chocolade

 2. 200-250 gram slagroom

 3. 150- 250 mascarpone afhankelijk van hoe groot je jouw nest maakt

 4. 50 gram mango of ander fruit (mijn mango kwam uit de diepvries)

 5. Zakje klopfix

 6. Schepje suiker

 7. Paaseieren om te versieren


Je Paas pavlova opbouwen met meringue

Paas-Pavlova

Bereid de basis voor merinque voor volgens dit recept.


Verwarm je oven voor op 100 graden. 


Spuit met een spuitzak zonder mondje de onderkant. Je kunt ook een spatel of lepel gebruiken. Je ziet de onderkant toch niet. Spuit met de spuitzak en het speciale spuitmondje rondom de bodem een nestje.  Natuurlijk kun je ook een pavlova maken met een ander spuitmondje. Die zal vast ook wel lekker smaken toch?


De mand zakt een beetje in tijdens het bakken. Bak je pavlova 75-90 minuten in de oven en laat het nog een uur in de oven staan met de deur dicht, terwijl je de temperatuur uitzet.Wil je de pavlova bijvoorbeeld een week of zo eerder maken? Bak hem dan iets langer want dan wordt het belangrijk dat het schuim goed droog gebakken is.


Paas pavlova met mango en paaseieren

Laat je pavlova afkoelen. Omdat de vulling je meringue zacht maakt, heb ik een laagje chocolade aan de binnenkant gesmeerd om dit effect een beetje tegen te gaan.


Smelt hiervoor de chocolade au bain marie en verf de binnenkant dicht met chocolade.

Laat het even drogen. Mix je mascarpone een beetje los. Mix hierna de slagroom stijf met een zakje klopfix en wat suiker. Meng dit door de mascarpone.  Snij het fruit welke je gekozen hebt een beetje fijner.


Persoonlijk vind ik het handigst als je de diverse onderdelen klaar hebt staan en je “nestje” past vult als de gasten bijna komen. Meringue in de koelkast is niet zo’n goed idee. Het zal zacht worden. Maar vullen kost gelukkig niet zoveel tijd.


Pavlova ziet eruit als vogelnestje

Vul je “nestje” met de room-fruitvulling wanneer de tijd rijp is. Zelf gebruikte ik hiervoor ook de spuitzak, maar zonder mondje.


Verwarm nog kort de chocolade die je over hebt. Trek met een klein lepeltjes sliertjes over je taart en versier de bovenkant met lekkere Paaseitjes.


Mmmmm, laat de gasten maar komen om je Paas pavlova te proeven die op een vogelnestje lijkt.

Lijkt me ook lekker: een combinatie met lemoncurd of advocaat. Eventueel verwerkt in een ganache.


Heel fijne Paasdagen! En geniet met volle teugen voor je taartje, maar vooral van de aanwezigheid van de mensen die zo dicht bij je staan.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page