top of page

United States of Cakes van Roy Fares


United States of Cake van Roy Fares
United States of Cake van Roy Fares is stilletjes ergens rond september 2014 op de markt gekomen. Waarom zo geruisloos? En dat terwijl de recepten in het boek zo groots, soms bombastisch zijn en echt meer aandacht verdienen.

Dit bijzondere bakboek met prachtige foto’s, persoonlijke anekdotes zou zo een reisgids kunnen zijn over de Westkust van Amerika. Wow, ik wil er heen! Ik wil de zon voelen op mijn huid, de landschappen bewandelen en de vitrines vol met heerlijk gebak en andere zoetigheden bewonderen. Net als in dit bijzondere boek.


United States of Cakes van Roy Fares. Gebak en andere zoetigheden van de Amerikaanse Westkust…..


... staat vol recepten waar jullie als lezers altijd zo gelukkig van worden. Denk bijvoorbeeld aan recepten met veel chocolade, peanutbutter, oreo’s nutella, red velvet cakes, cheesecakes, salted caramel, cupcakes, blueberry bars & chewy cookies. I love them. Ik heb meteen ook zo’n zin om de oven aan te doen!


Ik laat het je gewoon zien en neem je mee naar de zoete verwennerijen van het Westen van Amerika.


inhoud United States of Cake van Roy Fares

The short cut

Je ziet hier de hoofdstukken met typisch Amerikaanse soorten gebak welke inmiddels in ons land en bij onze Zuiderburen behoorlijk zijn ingeburgerd. Mijn moeder heeft vroeger nooit een brownie gebakken of zelfs gegeten, maar tegenwoordig is dit net zo ingeburgerd als de croissant lang geleden.


Amerikanen gebruiken soms een “shortcut” bij het bakken, door bijvoorbeeld in een recept gebruik te maken van oreo’s, pindakaas, Nutella of marshmallows. Maar is dat juist niet een deel van de verleiding van Amerikaanse recepten?


peanut butter donuts

Ik val dan ook meteen in huis met een van de eerste recepten uit het boek: typisch Amerikaans zijn donuts. Dit exemplaar is heerlijk gepimpt met peanut butter.  Ieder recept heeft een prachtige foto en is vaak voorzien van een persoonlijke anekdotes van Roy Fares over het deel van de West kust of het recept.

prachtige fotografie door Wolfgang Kleinschmidt

Swedish chef

De 30 jarige banketbakker Roy Fares is van oorsprong van Libanese afkomst en woont sinds hij 3 jaar is in Zweden. Behalve auteur is hij in Zweden regelmatig al bakkend op de televisie te zien. Helaas, mijn Zweeds is niet zo goed. Nou ja, zeg maar nul.


Magnolia's bakery

Roy Fares bezoekt tijdens zijn reis langs de West kust enkele bekende bakery’s. Ken je de cupcakes van Magnolia’s bakery? De bakkerij werd gebruikt in de serie Sex and the city en is sindsdien wereldberoemd.

Roy loopt een dagje mee met Magnolia’s bakery en vertelt over de bakkerij en wat hij daar allemaal leerde die dag.


Magnolia's bakery banana cake

Het bezoek aan de Magnolia bakery inspireerde Roy tot deze taart: Magnolia bakery’s banana cake, lekker smeuïg met een boter-karamelcrème.


United States of Cakes van Roy Fares

Zo lekker Amerikaans

Links boven: Raspberry blondies. Rechts boven: Snickerdoodles.

Lins onder: Snickers cheesecake. Rechts onder: Oreo cupcakes.


Joan's on third

Joan’s on Third

Zelf heb ik nog nooit van haar gehoord, maar Joan’s on Third in Los Angeles is blijkbaar ook een catering die je niet mag missen mocht je ooit in de buurt zijn.  Zij bakt regelmatig voor beroemdheden uit de filmwereld.


Het recept voor deze leuke koeken zijn van Joan: Nutella pop tarts.


fudge brownies met zeezout

Ik kan het niet laten en wil toch afsluiten met zo’n recept waarvan ik denk dat jullie het allemaal heerlijk vinden: Fudge brownies met zeezout.

Als je mij vraagt: Noem een recept uit dit boek dat je NIET wilt maken….

Nee, dan val ik stil.


United States of Cakes van Roy Fares

is verkrijgbaar via de boekenhandel.

ISBN: 9789462500402


-- DANK --
Dit review is mogelijk gemaakt door de uitgeverij van United States of Cakes: Simplify life, onderdeel van Forte Uitgevers.  De fotograaf is: Wolfgang Kleinschmidt.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page