Amerikaanse chocolate chip koekjes


Amerikaanse chocolate chip koekjes

Natuurlijk hou ik van Nederlandse koekjes; Jan Hagel, spritsen, kletskoppen, speculaasjes. Maar van die kleverige, chewy koekjes uit Amerika kan ik ook heel erg waarderen. Daarbij zijn deze koekjes over het algemeen heel makkelijk om te bakken. Vandaag ga ik je de klassieker onder de klassiekers leren. Amerikaanse chocolate chip koekjes. Of zal ik ze American chocolate chip cookies noemen, op zijn Amerikaans?


Vroeger kocht ik ze best regelmatig; chocolate chip koekjes uit de supermarkt. Mijn kinderen waren er dol op en ze zijn vaak goed geprijsd. Als je wat vaker koekjes bakt, ga je echter de verschillen merken. Een verse pizza is toch veel lekkerder dan eentje uit de diepvries? Dat is ook bij het bakken vaak het geval; dit maal bij koekjes bakken.

Een nadeel van deze koekjes is meteen ook een voordeel: Het zijn heel veel koekjes. Bewaar ze goed afgesloten in een trommel, dan zijn ze best een paar weken houdbaar, maar het is ook een goed idee om een aantal in te vriezen. Handig voor later en ze zijn nog steeds goed op smaak.
Rol kleine balletjes van het deeg voor chocolade koekjes

Amerikaanse chocolate chip koekjes

Benodigdheden:

  1. 160 gram boter

  2. 150 gram donker bruine basterdsuiker

  3. 2 zakjes vanillesuiker

  4. 1 ei

  5. 240 gram bloem

  6. 2 theelepels maïzena

  7. 1,5 eetlepel cacaopoeder

  8. 1 theelepel baking soda

  9. 1/4 theelepel zout

  10. 150 gram pure kleine chocolate chips of chocolade in stukjes gehakt

Amerikaanse chocolate chip koekjesZo bak je deze Amerikaanse chocolate chip koekjes:

Kneedt alle ingredienten behalve de stukjes chocolade met de hand. Voeg op het laast de chocolade toe. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast, maar het kan ook een nacht eerder . Verwarm de oven voor op 170 graden bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.


Maak balletjes van het deeg, afhankelijk van hoe groot je de koeken wilt hebben. Amerikaanse koeken zijn vaak groot, maar het kan natuurlijk ook iets kleiner, maar dan worden ze minder chewy, kleverig van binnen en dat is juist wat de koekjes zo geweldig lekker maakt.

Bak de koekjes met één plaat tegelijk in de oven in 10-12 minuten gaar. Liever niet te lang, anders worden ze te stevig en dan verlies je dat chewy gevoel.Wat een makkelijk koekjes rececpt. Het is ook heel leuk om met je kinderen te maken. Wat zullen ze genieten. Bewaar het recept bij je basics!Amerikaanse chewy chocolade koekjes
Dit artikel is voorzien van nieuwe foto's, dit is een oude originele foto.

#Americanstyle #chocolade #koekjes

0 opmerkingen

Gerelateerde posts