top of page

Vogelnestkoekje met paaseitjes


vogelnest koekjes met paas eitjes
Vogelnestkoekje met paaseitjes, als dat geen Pasen is. Dit koekje is spontaan ontstaan uit een leftover van zandkoekjesdeeg. Ik heb wel vaker nestjes gezien op internet met paaseitjes, vaak komen ze uit Amerika. In Amerika worden ze vaak gemaakt van cocosschaafsel. Het is wat grover geraspt dan bij ons in Nederland en wordt meegebakken zodat het een lekker kleurtje krijgt. Zou het gaan ook lukken met gewoon zanddeeg en de sugargun? Vogelnestkoekje met paaseitjes!
vogelnest koekjes met paas eitjes

Vogelnestkoekje met paaseitjes

Benodigdheden:

  1. 200 gram bloem

  2. 150 gram boter

  3. 90 gram basterdsuiker of gewone suiker

  4. Mespuntje zout

  5. 1 ei, dan breken de koekjes minder snel

  6. Beetje vanille smaakstof of 1-2 zakjes vanille suiker

vogelnest koekjes met paas eitjes

Zo maak je vogelnestkoekje met paaseitjes

Met een ronde uitsteker maakte ik niet te grote rondjes. Ik heb de schijfjes dun gehouden, de nestjes zelf zijn ook gemaakt van erg dunne draden uit de sugargun, dan zijn ze gelijktijdig gaar.


Vul de sugargun met het deeg of gebruik een knoflookpers.


Ik gebruikte dit opzetstukje met een medium stipje om een testnestje te maken. Het lukte!

vogelnest koekjes met paas eitjes

Ik “schoot” met de sugargun draden die ik probeerde met een wat zigzag/heen en weer over elkaar te leggen.  De koekjes werden ongeveer 15 minuten gebakken in een oven van 150 graden.


vogelnest koekjes met paas eitjes

De nestjes zakken iets in tijden het bakken. Ik vulde de nestjes met nutella. Je kunt natuurlijk ook botercreme gebruiken, maar in de eitjes die er straks ingaan zit chocolade. Nutella lijkt me een betere combinatie.

vogelnest koekjes met paas eitjes

Hmm, zo zijn ze ook al lekker.


Rond de pasen kun je allerlei soorten eitjes vinden. Deze zijn gemaakt van chocolade met een dun suikerlaagje. De stippen vind ik prachtig, ze lijken net echt.


vogelnest koekjes met paas eitjes

Prettige paasdagen!

Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page