top of page

Volleybal taart


volleybal taart
Ik heb nog geprobeerd; wil je een appeltaart of een kwarktaart? Maar nee, het moest een gewone taart worden met marsepein voor mijn oudste zoon. Zijn verjaardag is al 5 maanden geleden en als je zo vlak voor Sinterklaas jarig bent en dan ook nog de dag na je broer dat vier je feestje toch gewoon wat later.

Helaas verliepen de plannen voor de taart niet helemaal volgens plan. Het moest een volleybal taart worden. Een vierkant van 15 x 15 cm. Marsepein kleurt nooit zo mooi als fondant. De kleur die hij koos

Sky blue

Marsepein is niet wit. De kleur is gebroken wit door de amandelen die erin zitten. Om toch de kleur wat lichter te krijgen, heb ik er ook witte kleurstof bij gedaan. Ja, helaas wel veel kleurstof, binnenkort ga ik toch maar weer eens maagdelijk wit bakken met fondant of zelfgemaakte marshmallow fondant.   Binnenkort, maar niet vandaag. Ik wilde een volleybalnet maken van royal icing.  Ik heb er 2 gemaakt voor de zekerheid:

Een volleybalnet spuiten van royal icing

en omdat ik toch icing over had heb ik de silhouetten die ik wilde gebruiken meteen gespoten:

silhouetten gebruiken om over te spuiten met royal icing
silhouette van royal icing

Eigenlijk was ik best tevreden met de silhouetten en had goede hoop voor het eindresultaat.


Eenmaal de taart gemaakt met laagje merengue koek en laag banketbakkersroom en dulche de leche, bekleed me marsepein ging alles anders….

volleybal taart

De twee netten waren niet sterk genoeg een ook de silhouetten niet allemaal even sterk en sommige te lang. Dus op het laatste moment zijn de silhouetten uitgesneden uit marsepein. Dit ziet er toch minder mooi uit dan de royal icing, zo mooi scherp snijden valt niet mee. Het net werd vervangen door 2 linten.De volleyballen als rand waren deel zelf gedraaid en deels uit een  parel mold.

En het feest kon beginnen. Lekker buiten, dat heb je nooit als je begin december jarig bent.


volleybal taart

Nog van harte!

XXXGerelateerde posts

Comments


bottom of page