top of page

Warme perzik met bitterkoekjes


Perzik dessert met amandel en vanilleijs
Warme perzik met bitterkoekjes
Je hebt weinig tijd en wilt toch een fascinerende smaakervaring aan je gasten presenteren.  Met deze combinatie van warme perzik met bitterkoekjes zit je gebakken.


Zoet, beetje zuur, warm, koud en een tikje alcohol want de bitterkoekjes zijn een klein beetje dronken. Of heel dronken als je dat lekker vindt. En vind je dat niets, dan blijven de koekjes gewoon nuchter. Jij bent de baas van je eigen dessert.

Perzik is een zeer smaakvol fruit en als je perzik kort verwarmd wordt de smaak nog explosiever. De suikers in de vrucht zelf karameliseren. Je hebt eigenlijk zelfs geen suiker nodig om dit op gang te brengen. Met perzik uit blik kan ik me voorstellen dat je wellicht wel wat suiker nodig hebt, maar dat is maar gissen. Dat heb ik niet uitgeprobeerd.

warme perzik met bitterkoekjes en ijs
Warme perzik met bitterkoekjes

Warme perzik met bitterkoekjes en ijs

Benodigdheden:

  1. 2 perziken per 3 personen, maar dit hangt ook af van de hoeveelheid die je wilt presenteren

  2. bitterkoekjes

  3. Amaretto likeur (amandellikeur)

  4. Vanille ijs

warme perzik met bitterkoekjes en ijs

Zo maak je dit Recept Warme perzik met bitterkoekjes en ijs

Ontvel de perziken of nectarines.


Hoe ontvel je een nectarine of perzik?

Net als een tomaat ontvel je een perzik door met een mes een kruisje te snijden in de perzik en deze kort in kokend water onder te dompelen. Nu kun je probleemloos het velletje verwijderen.

Perzik dessert met amandel en vanilleijs

Zet alles klaar zodat je kort voor het opdienen je dessert in elkaar kunt zetten: snij alvast de perzik in plakjes, maak van de bitterkoekjes grote kruimels, zet je amandellikeur dichtbij. Haal het ijs een half uur voor opdienen uit de diepvries en bewaar het in de koelkast.


Bak de partjes perzik kort voor op opdienen zonder boter of suiker in een koekenpan. Persoonlijk vind ik dat je hierbij geen suiker nodig hebt, want perzik is al vrij zoet van zichzelf. Maar mocht je het lekker vinden, dan kun je natuurlijk toch een beetje suiker over de perzik strooien en door de warmte laten karameliseren.


Beleg de bodem van je glas hiermee.


Schep een bolletje ijs over de warme perzik. Nou ja, misschien wil jij wel 2 bolletjes. Het ijs zal de warmte van de perzik verwelkomen.


Perzik dessert met amandel en vanilleijs

Druppel zuinig met een lepeltje de likeur over je koekjes. Een kok moet natuurlijk even proeven of er genoeg likeur gedruppeld is. Toch? De likeur zal de amandelsmaak in je bitterkoekjes accentueren en nog meer naar voren halen.


Verdeel de koekjes over de warme perzik met ijs.

Presenteer je heerlijke dessert en geniet als gastvrouw of gastheer net zo hard mee.


Supersnel klaar en een zalige combi!


Gerelateerde posts

Comentários