top of page

Cakerol met perzik en advocaat

Cakerol met perzik en advocaat
Advocaat, dat eet je zeker niet alleen in een glaasje met wat slagroom? Beperk je niet tot Kerstmis of Pasen met deze smaakmaker; dan doe je jezelf echt tekort. Zeker als je de advocaat ook nog zelf maakt, wat is dat lekker. Ik maak het graag als ik eigeel over hebt. Je kunt eigeel ook invriezen, maar direct gebruiken is altijd beter. Deze cakerol met perzik en advocaat is lekker fris door de stukjes perzik. Ik gebruik graag perzik uit blik omdat dit lekker zacht is en altijd op voorraad, maar je kunt natuurlijk ook voor de verse variant kiezen. Abrikozen lijken me ook heerlijk en veel andere soorten fruit gaan goed samen met de advocaat.

De cakerol is een van mijn favorieten en dat komt vast ook door de vulling die vaak van slagroom is. Daar maak je mij, maar ook mijn huisgenoten heel erg blij mee. Een combinatie van half slagroom, half mascarpone is gebruik ik ook regelmatig omdat mascarpone maakt de vulling iets steviger.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Ik merkte dat de strepen van advocaat aan buitenkant van het taartje de dag erna er een stuk minder aantrekkelijk uitzag. De cakerol kun je wat mij betreft goed een dag van tevoren maken, maar versier de buitenkant dan pas voor het opdienen. Dat is op zich supersnel gedaan hoor, want de slagroom heb je een dag eerder al gemaakt en kun je in een spuitzak bewaren, de advocaat is klaar, poedersuiker en eventueel spinkles… In minder dan 5 minuten is het klusje geklaard en heb je een mooi taartje.
Rol de cakerol op in een theedoek

Cakerol met perzik en advocaat

Benodigdheden voor ongeveer 10 personen:

 1. 100 gram bloem

 2. 80 gram suiker

 3. 2 zakjes vanillesuiker

 4. 3 large eieren

 5. 25 ml citroensap

 6. Mespuntje bakpoeder

Voor de vulling:

 1. 500 ml slagroom

 2. 1 zakje vanillesuiker

 3. Suiker naar smaak

 4. Ongeveer 125-150 ml advocaat naar smaak (tip: maak je advocaat zelf!)

 5. Perzik uit blik, ongeveer 4-5 halve stukken klein gesneden

Voor bovenop:

 1. Bewaar 1/4e deel van de slagroom van de vulling

 2. Spuitzak met mooie spuitmond; ik gebruikte een st. Honoré spuitmond

 3. Poedersuiker

 4. Advocaat

 5. Stukjes perzik

 6. Sprinkles

Bedek de cake met slagroom en stukjes perzik

Cakerol met perzik en advocaat maken

Smeer bakpapier licht in met wat olie, zo laat de plaatcake straks goed los. De cake voor de rol wordt 25 x 35 cm. Mijn bakplaat is groter maar ik vouwde het papier in het juiste formaat en vulde het blik iets op met tot rolletjes geknepen aluminiumfolie.


Leg een schone theedoek klaar en strooi poedersuiker over 30 x 40 cm op de theedoek.

Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.


Klop de eieren luchtig en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Klop het mengsel 6 minuten. Voeg de gezeefde bloem in delen toe en spatel dit voorzichtig door het beslag zodat de lucht erin blijft. Spatel tot slot het citroensap toe. Stop met spatetelen, zodra het geheel gemengd is. Vul de vorm.

Bak de cake in ongeveer 10 minuten gaar. Het kan iets sneller gaan, maar ook iets langer duren, dus blijf in de buurt en hou de oven goed in de gaten.

Cakerol met perzik en advocaat

Als de cake lichtbruin en gaar is mag hij uit de oven. Leg de cake op zijn kop op de theedoek met poedersuiker. Haal het vel bakpapier van de cake af. Rol de cake met theedoek en al voorzichtig op. Doe je dit niet dan krijg je de cake straks niet zonder scheuren in een rol. Laat de cake opgerold in de theedoek afkoelen.


Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stevig. Proef of je nog meer suiker wilt toevoegen. Droog de perzik zo goed mogelijk droog en snij ze in stukjes.

Rol voorzichtig de cake rolopen en duw hem iets plat. Smeer de advocaat over cake, gevolgd door de slagroom. Hou minimaal 1/4e deel over de bovenkant. Verdeel de stukjes perzik over de slagroom en rol de cake op.

Cakerol met perzik en advocaat

De cakerol zelf kun je een dag eerder maken, maar versier de cakerol hooguit een paar uur voordat je hem gaat opdienen. Het is de versiering zelf, de advocaat en de sprinkles die er minder aantrekkelijk uit gaan zien na een dag.


Snij de uiteinden van de cake af. Bestrooi de cakerol met poedersuiker en spuit toeven op de bovenkant of zigzag met de spuitzak als je een St. Honoré spuitmondje hebt. Trek streepje met advocaat over de bovenkant en strooi wat sprinkles om de cakerol nog mooier te maken.


Klaar is je cakerol, tijd om te genieten.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page