top of page

Whoopie pie met zomerse vulling


Whoopie pie met zomerse vulling
De foodblog swap; foodbloggers proberen een recept uit van een ander blog en schrijven hierover. Hartstikke leuk en als het even kan hoop ik hier toch met enige regelmaat mee te kunnen doen. Bakken, netwerken en jou lekker mee laten genieten! Ik bakte Whoopie pie met zomerse vulling.
Whoopie pie met zomerse vulling

Deze maand mocht ik iets lekkers uit gaan zoeken van het blog van Hazel; Cookie Cottage. Leuk! Ik bekijk al jaren met enige regelmaat haar pagina vol cakepops, chocolade traktaties, cupcakes, koekjes, whoopies. Ook bakt ze af en toe lactose- ei- of zuivelvrij.

Ik koos voor de whoopie pie met aardbeienvulling. Het is al weer even geleden dat ik de whoopie pie heb gemaakt, maar dit gevulde cake-achtige koekje ziet er niet beeldschoon uit maar is heerlijk.

Het recept heeft een aardbeienvulling. Zelf had ik nog zomerfruit in de diepvries liggen van Albert Hein. Deze heb ik gebruikt. Maar nog beter is natuurlijk vers zoet zomerfruit.

Whoopie pie met zomerse vulling

Whoopie pie met zomerfruitvulling

Benodigdheden: 

 1. 280 gram bloem

 2. 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

 3. 125 gram suiker

 4. 100 ml melk

 5. 1 ei

 6. 1 eidooier

 7. 1/4 theelepel baking soda (o.a. te koop in toko of grote supermarkt)

 8. 1/4 theelepel bakpoeder

 9. snufje zout

 10. 1 theelepel liefst natuurlijke vanille aroma

Voor de vulling:

 1. 100 gram vers fruit of fruit uit de diepvries

 2. 250 gram poedersuiker

 3. 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Whoopie pie met zomerse vulling

Whoopie pie met zomerse vulling

 1. Doe de bloem, bakingsoda, bakpoeder en het snufje zout in een schaaltje en roer het door met een vork.

 2. In een andere kom mix je de boter en poedersuiker lekker smeuïg, ongeveer in 5 minuten. Ik gebruikte hier de handmixer voor, ik denk dat de keukenmachine de hoeveelheid te klein vind om lekker te mixen.

 3. Hierna kan het ei erdoor en de eidooier.

 4. Vervolgens mag de melk erdoor en het vanille aroma.

 5. Even goed doormixen.

 6. Nu kunnen de droge ingrediënten in enkele fasen door de mix heen. Voorzichtig, niet te lang en hard mixen.

 7. Het mengsel mag ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

 8. De oven kun je voorverwarmen op 180 graden (heteluchtoven).

 9. Spuit rondje in een whoopie pie pan. Eventueel kun je hier ook een cupcakebakplaat voor gebruiken of je spuit de rondjes direct op bakpapier. Ze zijn ongeveer 4 cm groot. Hou 5 cm ruimte tussen de whoopie pies want ze lopen iets uit.

 10. De whoopie pies waren na 8-10 minuten gaar.

Rode vruchten uit de diepvries

Zomerfruit uit de diepvries van Albert Hein. Heerlijk om altijd bij de hand te hebben. Wat ziet het er prachtig uit! Laat het fruit ontdooien.

Mix de boter en de poedersuiker lekker lang 7-10 minuten in een kom tot het fluweelzacht is. Er zit relatief veel suiker in deze mix,  het duur wat langer voor het is opgenomen in de boter. Dit is wel heel prettig, het suiker neemt het vocht van de vruchten straks wat op.

Is de boter fluweelzacht, dan kan het fruit erdoor. Schepje voor schepje.

Misschien had ik toch niet de volle 100 gram fruit door de vulling moeten doen (veel fruit is echt super lekker). De vulling is heerlijk maar zou van mij iets steviger mogen omdat dit makkelijker bewaard en uitdeeld. De whoopie dreigen te gaan verschuiven Misschien zou (zelfgemaakte) jam de vulling iets steviger houden. Maar of dat net zo lekker is als deze whoopie?

De whoopies zijn heerlijk maar persoonlijk vind ik dat je ze niet te lang moet bewaren. Dan worden de whoopies iets stugger. Een probleem? Nee toch, eet ze gewoon voor die tijd op!

Whoopie pie met zomerse vulling

Hazel bedankt voor je heerlijke recepten en veel succes met je blog!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page