top of page

Witte chocolade truffels


truffels van witte chocolade vanille kokos
witte chocolade truffels
Truffels, wat kun je deze zoete lekkernij eenvoudig zelf maken. Daarbij, kun je de smaak sturen.  Deze chocolade balletjes hebben als basis chocolade en slagroom en zijn op smaak gebracht met vanille. Je kunt er ook een eigen smaak aan geven door bijvoorbeeld thee met een bijzondere smaak, instant-koffie of andere droge ingrediënten in de vulling te gebruiken.

Naast de inhoud van de truffel kun je ook de buitenkant naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je er een chocoladelaagje omheen maken. Maar je kunt ze ook rollen door cacaopoeder, nougatine, licht geroosterd amandelmeel, kaneelsuiker of geraspte kokos. Het laatste is leuk voor een winters sneeuweffect.

Niet vergeten: chocolade en water zijn geen vriendjes en laten zich niet goed mengen!

vulling voor truffels maken

Witte chocolade truffels

met vanille en kokos

Benodigdheden:

 1. 1 deel slagroom bijvoorbeeld: 100 ml

 2. 2 delen witte chocolade: bijvoorbeeld 200 ml

 3. vanille-peul

 4. geraspte kokos

rollen door geraspte kokos

Zo maak je witte chocolade truffels

 1. De verhoudingen van slagroom en witte chocolade is 1:2. Wil je lekker veel truffels maken, vermeerder dan de receptuur.

 2. Smelt de chocolade en de slagroom op een laag vuurtje of au bain marie. Haal het merg uit de vanille peul en voeg dit toe. Als de chocolade is opgelost mag het vuur uit.

 3. Als deze vulling een beetje is afgekoeld doe ik het in een diep bord op bakpapier. Hier blijft de het mengsel niet zo erg aan plakken. Als het wat verder is afgekoeld mag het in de koelkast.

 4. Hou het bord goed in de gaten. Het stollen kan plots heel snel gaan.

 5. Bruine chocolade wordt dan opeens onhandelbaar en is te dik geworden. Bij witte chocolade heb je hier iets minder last van. Zou dit  komen omdat het eigenlijk geen chocolade is en vrij veel vet bevat?

 6. Als je met een theelepel in het mengsel drukt en het is lekker stevig geworden kun je aan de slag.

 7. Zet een schaaltje klaar met geraspte kokos en een bordje waar je verwennerij straks in past.

 8. Met een theelepel schep je kleine hoeveelheid truffel op je hand. Rol hier een balletje van of een andere vorm naar keuze.

 9. Rol dit door de kokos.

kokos truffels met witte chocolade vanillie

Leuk om te geven als cadeautje, lekker om te krijgen. Deze winterse truffels lust ik in de zomer ook wel.

De truffels zijn een week houdbaar in de koelkast. Het lekkerst zijn de truffels als je ze een kwartier voor het opdienen uit even op kamertemperatuur laat komen.

Handig: Je kunt truffels goed in de diepvries bewaren. Handig als je gasten verwacht om eerder te maken, of als je bang bent dat je het hele schaaltje anders gaat opeten.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page