top of page

Rozen en Franse vanille truffels


Rozen en Franse vanille truffels
De Food We Love box; ken jij deze box vol heerlijke, delicate, met zorg uitgekozen artikelen? Iedere maand is er een nieuwe box verkrijgbaar. Ervaren foodbloggers en trendwatchers verzorgen de inhoud. De Food We Love box is los verkrijgbaar, maar ook als abonnement. Daarnaast kun je de box ook cadeau doen aan een ander. Wat een leuk verjaardagscadeau! Ik maakt uit deze lekker box Rozen en Franse vanille truffels.

Toen ik hoorde dat de Food We Love box deze maand volledig zoet was deed ik mezelf een box cadeau. Ik had geen idee wat ik kon verwachten Ik wist alleen dat Hidde de Brabander, jurylid van Bake My Day de box had samengesteld. Zo kritisch als Hidde de gebakken opdrachten van de kandidaten in Bake My Day beoordeelde, stelde hij ook de box samen. Spannend, wat zou Hidde voor ons zoete fans hebben uitgezocht?


De box was prachtig en met zorg ingepakt. En toen… ging de box open en vond ik deze heerlijke inhoud.

food we love box

Heb je niet meteen inspiratie bij het aanschouwen van de box? Bij de box zitten vier heerlijke recepten waarmee je meteen aan de slag kunt.


Omdat ik en paar taartvriendinnen op bezoek kreeg, besloot ik iets lekkers voor de dames te maken. Zelfgemaakte truffels zijn een genot om te eten. Daarnaast zijn ze ook supersnel klaar. Zeker omdat de ingrediënten samen zo’n beetje kant en klaar in de box vol heerlijkheden aan het wachten waren om verwerkt te worden. Zelfs het recept was meegeleverd in de box op lekker stevig, luxe papier.


Rozen en Franse vanille truffels

Recept Rose and French Vanille -truffels

Benodigdheden:

  1. 175 gram slagroom

  2. 1/2 stokje vanillestokje

  3. 8 gram Rose and French thee van Dilmah (ik hou van een subtiele rozensmaak in mijn baksels. Deze smaak vond ik zelf vrij sterk. Persoonlijk zou ik een volgende keer 4-6 gram rozen- of andere thee kiezen)

  4. 25 gram honing

  5. 200 gram pure chocolade in stukjes

Eventueel voor de coating:

  1. Pure chocolade

  2. Amandelmeel

Rozen en Franse vanille truffels

Verwarm de room in een pan tot het kookt. Als de room tegen de kook aan is mag het vuur uit.

Voeg hier het merg van de halve vanillestokje en de thee bij. Laat de thee 10 minuten trekken en zeef de room.


Nu mag de honing bij de room en wordt mag de room weer verwarmd worden tot aan de kook. Het vuur mag opnieuw uit en de stukjes chocolade kun je bij de room voegen. Roer het geheel tot er een gladde massa ontstaat.

Rozen en Franse vanille truffels

Giet de room in een schaal en laat het een nacht stijven in de koeling. Snij hier de volgende dag blokjes van en rol hier kleine balletjes van. Dat rollen klinkt eenvoudiger dan het is omdat de massa erg hard is geworden. Ik liet de schaal even op temperatuur komen om het rollen iets makkelijker te maken.

Wil je de balletjes upgraden? Rooster dan enkele eetlepels amandelpoeder in een pan en laat het afkoelen.

Je kunt nu chocolade smelten, hier de balletjes doorheen rollen, waarna ze door het geroosterde amandelmeel worden gerold. Bij mij was dit echter niet nodig. Het rollen van de balletjes verwarmde de buitenlaag van mijn truffels. Door het rollen met warme handen,  kon ik de truffels na het rollen meteen door de geroosterde amandelen halen. Het amandelmeel plakt dan goed en egaal over de gehele truffel. Een laagje gesmolten chocolade was bij mij dus niet nodig.

Rozen en Franse vanille truffels

Truffels zijn een klein weekje houdbaar in de koelkast. Haal de truffels wel een kwartier voor gebruik uit de koeling. Dan smaken ze nog lekkerder.


In de diepvries kun je ze zelfs een paar maanden bewaren. Als dat lukt!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page