Zelf saucijzenbroodjes maken


Zelf saucijzenbroodjes maken
Zelf saucijzenbroodjes maken

Ik krijg de laatste tijd vaker klachten van de mannen thuis, dat ze eens iets anders willen. “Weer taart?”  klinkt het! Pff, helemaal niet verwend hoor, maar ik moet zeggen dat ik zelf ook erg van hartig hou.

Onlangs maakte ik zelf bladerdeeg en ik wilde hier iets mee maken waar de mannen thuis helemaal door het dolle zouden zijn. Dan wordt het al snel hartig en ik moet zeggen dat ik als flexitariër toch ook stiekem heb zitten smullen!

Goed bladerdeeg en lekker gekruid vlees zijn de geheimen van de lekkerste saucijzenbroodjes.

Het bladerdeeg maken viel eigenlijk reuze mee. Je moet moet het een paar maal rollen, vouwen en weer koelen, maar dat kost je steeds maar 1-2 minuten en is eigenlijk heel goed te doen en het is zo veel lekkerder. Toch… zwicht ik ook vaak voor kant en klaar bladerdeeg, het liefst uit de koeling van tante Fanny.

Met dit recept bak je 6 saucijzenbroodjes, maar heb je zin in klein snacks? Waarom maak je ze niet kleiner? Zo heb je een hele schaal vol.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

Benodigdheden voor 6 broodjes: 

 1. Een recept van bladerdeeg, 1 rol uit de koeling of 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Voor de worst:

 1. 250 gram gehakt (rund of half om half)

 2. 1 ei

 3. 1/2 theelepel zout

 4. 1/2-1 theelepel mosterd

 5. 1 theelepel ketjap

 6. 1 geroosterde boterham verkruimeld

 7. peper

 8. snuf nootmuskaat

Voor op de saucijzenbroodjes

 1. 1 geklutst ei

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

 1. Kneed de ingrediënten voor de worst goed door elkaar.  Rol een lap bladerdeeg van 30 x 35 cm of laat per broodje 1 vel bladerdeeg kort ontdooien. Verdeel het gehakt netjes over het bladerdeeg, dus dat is even rekenen. Wacht bij diepvries bladerdeeg niet te lang. Als dit te veel ontdooit, kun je het niet meer goed in vorm krijgen.

 2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven of 220 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 3. Leg het bladerdeeg direct op je vel bakpapier, bladerdeeg laat zich niet altijd goed verplaatsen, voor het bladerdeeg uit de diepvries heeft hier last van.

 4. Smeer de zijkant van het bladerdeeg in met geklutste ei en vouw de lap deeg over de de gehaktrol. Duw met een vork streepjes langs de zijkant. Hierdoor sluit het broodje straks goed in de oven.

 5. Heb je een lap bladerdeeg? Snij het deeg met de saucijs in drie stukken en verhuis voorzichtig de saucijzenbroodjes een klein stukje om ze meer ruimte te geven. Smeer de broodjes in met geklutst ei om ze mooi te laten glanzen.

 6. Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 25-30 minuten goud bruin.


Zelf saucijzenbroodjes maken
Zelf saucijzenbroodjes maken

Zien ze er niet prachtig uit? Ze waren op voordat ik het wist. Vers gebakken zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.


Zelf saucijzenbroodjes maken
Zelf saucijzenbroodjes maken

#hartigrecept

0 opmerkingen

Gerelateerde posts