top of page

Zelf saucijzenbroodjes maken


Zelf saucijzenbroodjes maken
Hou jij ook zo van saucijzenbroodjes. Heerlijk gekruide broodjes met een goudkleurige korstjes? Zelf saucijzenbroodjes maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Gebruik lekker bladerdeeg; vers gemaakt of uit het koelvak van de supermarkt bakt beter dan het bladerdeeg uit de diepvries. Zorg voor een goed gekruid gehakt want dan smaakt het broodje nog lekkerder. De broodjes zijn geweldig lekker als tussendoortje, bij de soep maar ook om uit te delen. De saucijzenbroodjes waren thuis op voordat ze afgekoeld waren. En dat zegt wel iets met al die kritische proevers in huis.

Het bladerdeeg maken viel eigenlijk reuze mee. Je moet moet het een paar maal rollen, vouwen en weer koelen, maar dat kost je steeds maar 1-2 minuten en is eigenlijk heel goed te doen en het is zo veel lekkerder. Toch… zwicht ik ook vaak voor kant en klaar bladerdeeg, het liefst uit de koeling van tante Fanny.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Met dit recept bak je 6 saucijzenbroodjes, maar heb je zin in klein snacks? Waarom maak je ze niet kleiner? Zo heb je een hele schaal vol.
Zelf saucijzenbroodjes maken

Recept om zelf saucijzenbroodjes te maken

Benodigdheden voor 6 broodjes: 

 1. Een recept van bladerdeeg, 1 rol uit de koeling of 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Voor de worst:

 1. 250 gram gehakt (rund of half om half)

 2. 1 ei

 3. 1/2 theelepel zout

 4. 1/2-1 theelepel mosterd

 5. 1 theelepel ketjap

 6. 1 geroosterde boterham verkruimeld

 7. Peper

 8. Snuf nootmuskaat

Voor op de saucijzenbroodjes

 1. 1 geklutst ei

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

 1. Kneed de ingrediënten voor de worst goed door elkaar.  Rol een lap bladerdeeg van 30 x 35 cm of laat per broodje 1 vel bladerdeeg kort ontdooien. Verdeel het gehakt netjes over het bladerdeeg, dus dat is even rekenen. Wacht bij diepvries bladerdeeg niet te lang. Als dit te veel ontdooit, kun je het niet meer goed in vorm krijgen.

 2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven of 220 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 3. Leg het bladerdeeg direct op je vel bakpapier, bladerdeeg laat zich niet altijd goed verplaatsen, voor het bladerdeeg uit de diepvries heeft hier last van.

 4. Smeer de zijkant van het bladerdeeg in met geklutste ei en vouw de lap deeg over de de gehaktrol. Duw met een vork streepjes langs de zijkant. Hierdoor sluit het broodje straks goed in de oven.

 5. Heb je een lap bladerdeeg? Snij het deeg met de saucijs in drie stukken en verhuis voorzichtig de saucijzenbroodjes een klein stukje om ze meer ruimte te geven. Smeer de broodjes in met geklutst ei om ze mooi te laten glanzen.


Zelf saucijzenbroodjes maken

Zien ze er niet prachtig uit?

Zelf saucijzenbroodjes maken is niet moeilijk, zelfs goed te doen. Ze waren op voordat ik het wist. Vers gebakken zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.


Zelf saucijzenbroodjes maken

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page