top of page

Zoku Slush & Shake

Zoku Slush & Shake
Al de hele zomer kom ik de Leuke Zoku quick pop ijsmaker tegen in diverse winkels. Uiteindelijk dacht ik tussen de ijsmachines van het webwarenhuis van Fonq.nl eens te gaan shoppen toen ik deze leuke bekers tegen kwam. Sinds kort zijn er de Zoku Slush & Shake bekers in het assortiment.

Al jaren zeuren mijn kinderen dat ze zo graag een slush-machine willen.

Nou, voor een lekker slush zijn machines niet langer nodig.  Het koelingspatroon ligt continue in de diepvries te wachten om aan het werk te gaan. De slushwens is vervuld. Wat vooral heel leuk is:  deze Zoku Slush & Shake kan meer maken dan alleen dat zoete ijsdrankje uit een machine. Wat dacht je van een zelf gemaakte iced café latte, een milkshake, een chocolademelkshake of een slush van 100% fruit?


Het Zoku Slush & Shake pakket bestaat uit een koelingspatroon, een lepel en een buitenbeker om het koelingspatroon in te bevestigen voordat je de slush gaat maken.

Het koelingspatroon moet goed bevroren zijn. Voor de eerste keer moet je toch snel op een dag rekenen. Later kun je het patroon sneller gebruiken. Bij ons werd het patroon steeds na gebruik direct schoongemaakt met koud of heel lauw water, afgedroogd en meteen weer in de vriezer gestopt. Op die manier gebruikte we het koelpatroon vaak 2 maal per dag.

Hoe werkt de slushbeker?

Zorg voor een goed gekoelde drank. Dit kan echt van alles zijn wat jij lekker vindt. Mijn kinderen maakte (wat kinderen lekker vinden) van colasiroop cola-slushes, van roosvicee-limonade, limonade slushes. Zelf vind ik de koude koffie-slush en 100% vruchten-slush erg lekker.

 1. Stap 1: zorg voor een volledig gekoeld patroon in de diepvries.

 2. Stap 2: bevestig het patroon in de buitenbeker en doe hier de vloeistof naar keuze in.

 3. Stap 3: roer iedere 1-2 minuten het ijs weg langs de randen. Wacht je te lang met schrapen, dan wordt het iets moeilijker om het ijs los te schrapen.

 4. Stap 4: heb geduld, het duurt even tot de slush klaar is. Zelf heb ik nooit de klok erbij gehaald. In de gebruiksaanwijzing staat dat het 7 minuten duurt maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe koud je vloeistof is, of je de beker volledig vult en de ene vloeistof zal sneller ijs vormen dan de andere. De kinderen hadden liever een slush zonder wachten, maar een paar uur later hadden ze wel geduld bij het maken van tosti’s. Zo is het ook met de slush. Zie het als voorpret en na een minuut of 7-10 kan je lekker genieten van je slush.

Recept voor onze Iced café latte:

 1. Per 100 ml. (volle) melk 1 zakje Espreso poeder van Nescafe. Van alle koffiepoeders vind ik persoonlijk die van Nescafe het lekkerst.

 2. 350-400 ml. melk.Voor 2 grote slushes heb je ongeveer 400 ml. melk nodig.

 3. Vanille aroma naar smaak, ik gebruikte 10 druppels.

 4. Suiker naar smaak.


Mix het geheel goed met een staafmixer (of schud het flink in een beker met deksel) en doe dit in de slushbeker.

Roosvicee-slush, lekker snel zo hup uit het pak.


Vers fruit is natuurlijk super lekker van de markt. Koel het goed in de koelkast anders krijg je de slush niet bevroren. Ik gebruikte deels vers en deels diepvriesfruit. Ik wilde nog suiker toevoegen maar dat was niet nodig. De slush was al heel zoet van zichzelf!


Trucks en tips:

 1. De ingrediënten moeten echt koud zijn, dan gaat het sneller.

 2. Wat mij betreft mag je de beker best iets minder vol vullen dan tot bovenaan de rand. Het bevriezen gaat sneller en je hebt best wel een grote slush.

 3. De koelingselementen zijn vrij groot. Dat is prettig want daarom worden de ingrediënten snel ijzig. De beker ziet er ook imposant uit, mooi, kleurig, sterk en voelt niet koud aan met het koelingspatroon. Het koelingspatroon vraagt wel wat ruimte in de diepvries.

 4. Het lijkt me voor een trendy restaurant ook heel leuk om klanten aan te bieden. Zelf een slush maken. Ik denk dat kids, maar ook volwassenen het heel leuk vinden om dit te kiezen.

 5. Lekker! Voeg na het maken van je iced café latte een klein scheutje kahlua toe. Alcohol moet je altijd pas toevoegen nadat je slush klaar. Alcohol en je drankje bevriezen zijn geen goede combinatie. Dit lijkt me ook lekker:  chocolademelkslush met malibu.

 6. Zelf slushes maken, met de ingrediënten die jij zelf lekker vindt. Je hoeft je niet alleen te beperken tot limonade.

 7. Helaas, de Slush & Shake is met 25 euro vrij prijzig.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page