top of page

Kleine aardbeien slofjes


Aardbeien slofjes
Kleine aardbeien slofjes
Sloffen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Je kunt ze de meest waanzinnige toppings geven. Deze kleine aardbeien slofjes werden ook zeer warm ontvangen. Wat ik zelf ook prettig vind, is dat ik meer bodems maakte dan ik nodig had en de helft in de diepvries bewaarde. Dat ging prima, handig om later er uit te halen en een topping voor te verzinnen.

Mini slofjes zijn favoriet en makkelijker te maken dan je denkt

Kleine aardbeien slofjes doen me altijd een beetje denken aan een gevulde koek en hoewel ik een lekker gevulde koek verrukkelijk vind, heeft de slof het voordeel dat je hem kunt versieren. Met noten, fruit, appeltjes, met kwarktaart on top of met zomers fruit. Aardbeien geven deze mini slof direct een zomers gevoel.


Druk, druk, druk? Bak de slofjes eerder, vries ze in en haal ze op de dag dat je ze wilt uitdelen uit de diepvries. Ik koos voor de topping voor Chantilly crème. Behalve dat dit heel snel klaar is en geen vet bevat, vind ik de strak-witte crème heel mooi om te zien. De aardbeien blozen zelfs nog meer dan normaal.

Kleine aardbeien slofjes

Aardbeien slofjes

Benodigdheden voor 8 stuks van 6-7 cm:

 1. Voor de sloffen heb je de helft van het recept nodig van een sloffentaart. Het recept en de benodigdheden vind je hier.

 2. Mix voor Chantilly (ook wel enchanted cream genoemd) of topping naar keuze

 3. 8 aardbeien

 4. Spuitzak en spuitmondje naar keuze

 5. Kookringen of eventueel een cupcake-bakblik


vul de kleine bakringen voor de sloffenbodem

Kleine aardbeien slofjes maken

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven en op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Vet je kookringen in en bestrooi ze met bloem.

 2. Vul de bodem met deeg en schep wat amandelspijs in het midden. Bak de kleine sloffen in ongeveer 18-23 minuten gaar. Eventueel kun je na ongeveer 18 minuten de kookring verwijderen om te zien hoe ver de koeken zijn.

 3. Laat de sloffen afkoelen.

 4. Voor de topping gebruikte ik Chantilly crème Dit heb ik sinds kort altijd in huis omdat het een snelle en lekkere optie is om snel toeven te maken op taarten, cupcakes en ook deze slof. Je gebruikt geen vet en het is lekker fluffy en niet zo zoet. Je gebruikt de mix het met wat melk en water en mixt dit in 2- 3 minuten tot een lekker stevige topping, ideaal. Met 75 gram mix, 50 ml melk en 50 ml water kun je al deze 8 slofjes van een toef voorzien.

 5. Maar… ik hou ook erg van slagroom bovenop of slagroom met mascarpone. De mascarpone maakt de slagroom lekker stevig en iets frisser. Banketbakkersroom zou ook goed kunnen of cremeux.

 6. Was de aardbeien liever niet. Hollandse en Belgische aardbeien zijn vaak onbespoten en aardbeien zuigen water op als een spons, dit is zo jammer voor de smaak. Ik laat het kroontje er ook altijd aanzitten. Je kunt het opeten, maar ik bijt het er zelf altijd af. Het kroontje geeft wat extra kleur aan je taartje.


De keuze is aan jou. Slagroom, mascarpone, banketbakkersroom over een mousse? Wat vind jij lekker en heb jij in huis


Kleine aardbeien slofjes

Aankleden van de kleine sloffen

Maak de crème naar keuze. Vul je spuitzak en spuit roosjes op de slofjes. Toeven kan natuurlijk ook, of wat je zelf graag spuit.Snij de aardbei in twee en leg ze op de topping.


Bewaar je slofjes in de koelkast en haal ze een half uur eruit zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen; dan zijn ze het allerlekkerst!


Een mooie strakke slof, lukt beter in een kookring. De slof kan langs de ring omhoogklimmen.

Gerelateerde posts

Comments