Slagroom, meringue en zomerkoninkjes. Sluit je ogen. Ik denk dat het geen probleem geeft dit voor je te zien en wat een heerlijk gevoel geeft je dat. Een lekker ruime portie ligt op je te wachten. Droom, droom, droom. Nee, niet dromen. Aan het werk en maak je dromen waar! Hoe eenvoudig kan dat soms zijn. Maak die Meringuetaart met aardbeien en slagroom!
In de herfst 2011 begon de nieuwe zender 24 kitchen. De eerste aflevering die ik van Rudolphs bakery zag, was denk ik de aflevering met Nance Coolen in dit programma. Zij wilde graag de taart maken die haar schoonouders altijd meenemen uit België op de verjaardag van hun zoon. Oh, wat vindt Nance de taart lekker. Ze likt veelvuldig haar vingers af. Geeft niet Nance. Natuurlijk begrijp ik je heel goed. Deze eenvoudige zoete, fruitige taart is een genot om te maken en om op te eten met familie of vrienden. Zou Nance de Vacherin (of zou ik hem ook pavlova mogen noemen) inmiddels zelf al gemaakt hebben?
Recept meringe taart met slagroom en aardbeien
Benodigdheden:
- 150-175 gram eiwit bij een taart van doorsnede 20 cm
- suiker (tweemaal de hoeveelheid van je eiwit) is dus 300 tot 350 gram
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel maizena
- eventueel 200 gram witte chocolade
- 500 gram slagroom
- slagroom versteviger
- beetje suiker voor de slagroom. Niet te veel!! Liever bijna niets. De merinque is al erg zoet. Wellicht is het zelfs een goed idee om een deel van de slagroom te vervangen door mascarpone. Lekker fris, stevig en minder zoet.
- 250 gram aardbeien of vruchten naar keuze
- poedersuiker voor over de taart
Er ontstaat een mooi, glanzend, stevige meringe.
De meringue moet ongeveer 4 uur gebakken worden op 80 graden. Bak je het hoger, dan verkleurd het eiwit en is het niet meer mooi wit.
Natuurlijk zijn niet alleen aardbeien lekker in de taart. Wat dacht je van bosbessen, frambozen, stukjes rijpe perzik of nectarines of misschien zelfs eetbare bloemen?
Een lekker ontspannen eigenzinnig bord vol heerlijke smaken.
Heerlijk ziet de Meringue taart er uit!
Ik heb alleen een kleine vraag. Moet je de oven voorverwarmen of pas aanzetten als het schuim de oven in gaat?
Vriendelijke groet,
Eric.
Hoi Eric, Normaal zou ik bij recepten de oven zeker voorverwarmen. Je baksel moet gebakken worden, niet gedroogd. In dit geval maakt het iets minder uit. De oven moet op 80 graden en de meringue droog je eigenlijk in de oven. Het kan allebei. Ik heb het er trouwens nu wel bij gezet, het is een wat ouder blog van mij, maar zonder gaat het zeker ook lukken. Ga je hem maken? Het is echt de tijd ervoor, overal zijn heerlijke aardbeien verkrijgbaar. Succes. Groetjes Carola
Hoi ik heb ook een vraag, die lagen heb je die allemaal apart gebakken of moet je de lagen uitsnijden?
Hoi Rebecca, Je klopt in 1 x het eiwitmengsel. Met een spuitzak (of snoepzak) spuit je drie ronde ringen op een bakplaat en deze bak je dan alle drie tegelijk in de oven. Groetjes Carola
Hoeveel slagroomversteviger moet er bij de slagroom?
Hoi Sophie sorry voor het late antwoord maar je vraag zat in mijn spambak…… Eigenlijk zou je de beschrijving op de verpakking moeten volgen, dat is 1 zakje per 250 ml slagroom, maar ik gebruik er soms ook wel eens 2 als het belangrijk voor me is dat de slagroom stevig is. Groetjes Carola