Gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd
top of page

Gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd


Gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd
Van de week stond ik bij de bakker en zag er heerlijke gevulde eierkoeken liggen, een hele vitrine vol. Mjammie dacht ik en dus kocht ik niet de gevulde, maar wèl de kale eierkoeken om ze thuis zelf te gaan vullen. Als je zelf eierkoeken opspuit, kun je erin doen wat je lekker vindt. Ik koos voor gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd. Met dit recept eet jij ze binnenkort ook!

Misschien ben je niet zo’n slagroomtype? Vul je eierkoek dan met bijvoorbeeld banketbakkersroom, vers fruit of indien je graag licht eet; een likje gezoete kwark.

Eierkoeken zoet pimpen is eigenlijk heel gemakkelijk en daardoor ook erg leuk om met kinderen te doen. Laat ze zelf de slagroom kloppen, de spuitzak vullen, de koeken opspuiten en eventueel versieren met wat sprinkles.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Snij de eierkoek open

Gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd

Benodigdheden:

  1. 4 eierkoeken (liefst van de bakker, die zijn toch het lekkerst!)

  2. 400 ml slagroom

  3. Een zakje slagroomversteviger als optie

  4. 1-2 zakjes vanillesuiker naar smaak

  5. Extra suiker naar smaak

  6. 2-3 eetlepels zelf gemaakte lemoncurd  (of uit een potje verkrijgbaar in de supermarkt)

  7. Spuitzak met mooi spuitmondje

  8. Poedersuiker


Gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd

Gevulde eierkoek met slagroom en lemoncurd

  1. De eierkoeken zijn het lekkerst als je ze vers eet, dus koop ze op de dag dat je de gevulde eierkoeken wilt eten.

  2. Probeer de eierkoek zo in te snijden, dat je echt een kapje kunt maken van de bovenkant van de koek.

  3. Klop de slagroom stevig met de slagroomversteviger, het vanillesuiker en eventueel wat gewone fijne suiker naar smaak. Nu zijn er twee opties: je bedekt de eierkoek met een beetje lemoncurd en spuit hier bovenop de slagroom. Of je klopt de slagroom en voegt lemoncurd naar smaak toe. Het is net wat je zelf lekker of leuk vindt. Dat is best persoonlijk. Zelf koos ik voor lemoncurd in de slagroom.

  4. Vul de spuitzak en spuit mooie golven over de eierkoek. Heb je genoeg slagroom over?

  5. Spuit over de buitenste rand van de eierkoek, een extra rand slagroom. Dan lijkt de koek nog gevulder dan hij is.

  6. Strooi wat poedersuiker over de eierkoek. Nu wordt hij nog mooier!



Gebruik in plaats van lemoncurd eens een lekkere jam of vers fruit. Dit ziet er visueel ook prachtig uit!

Zo eenvoudig en zo lekker!  Eet smakelijk.

Gerelateerde posts

bottom of page