De pluktea; een concept dat me direct aansprak. Een tuin vol bloeiende bloemen en planten waar je zelf je eigen thee mag plukken. Alle zintuigen staan op scherp, en wel op een positieve manier. Je neus ruikt, je mond proeft en je ogen aanschouwen hoe eenvoudig de natuur zelf, enorm boeiend kan zijn.
Stel je eens voor: je volgt een workshop waarin je leert je een eigen thee zorgvuldig te kiezen uit vele soorten bloesemblaadjes en bladeren. Hierbij kun je jouw thee zoeten met bijvoorbeeld blaadjes van Stevia. Niet té bloemig en lekker natuurlijk gezoet! Daarbij worden dan kunstzinnige etagères vol zoete- en hartige hapjes gepresenteerd.
Sanne, mede-eigenaresse van de “Pluktea” laat je zien hoe inspirerend een bloemige tuin kan zijn voor je thee. Een zoektocht in de tuin, een ervaring die je mee naar huis neemt.
De pluktea Boskoop
He is even zoeken, (bekijk de beschrijving goed als je een afspraak maakt), maar heb je eenmaal het goede pad gevonden, dan beleef je het echte Boskoop zoals het vroeger was en nog steeds is. Een gemeente met veel boomkwekerijen.
Meer informatie over de pluktea, over de workshops, de goed gevulde picknickmand voor in de boot waar je mee kunt gaan varen vind je op de website van pluktea.
De pluktea is overigens alleen geopend op afspraak.
In de Pluktea krijg je allemaal heerlijke zoete en hartige gerechten waarvan ingrediënten vaak in de pluktuin de vinden. Zo kun je er koekjes eten met rooibos. Ja, die gaan we maken.
Koekjes met rooibosthee!
Zou dat lekker zijn met de chocolademunt waar Sanne over gehad heeft?
Thuis gekomen liep ik direct door naar mijn chocolade munt. Echter….. de baas van de kruidentuin (mijn jongste zoon van 12) vertelde me dat hij deze verwijderd had omdat hij zo woekerde en wij het thuis allemaal niet zo lekker vonden ruiken. Maar munt genoeg in de tuin. Van de verschillende soorten koos ik de Marokkaanse munt. Deze heeft een heerlijk aroma, het blad is mooi en zacht. Samen met de rooibos ging de munt mee de keuken in.
De rooibos Royal Icing plakt de “taartdelen” van koek aan elkaar vast en maakt kleine toefjes op de taart. Hoe meer icing, hoe zoeter het koekje zal worden.
Geef een reactie