Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout
top of page

Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout


Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout

Gastblog door Sanne Verweij van de Pluktea in Boskoop & haar recept van Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout


Carola: Graag wil ik het woord geven aan Sanne Verweij van de Pluktea in Boskoop. Ik ken de pluktea al een paar jaar en ben er een aantal keer geweest. Het ligt zo lief verscholen en is heel creatief opgezet. Ik word altijd heel blij van als ik er heen “mag”. Zo voelt geluk! De kleuren, de kruiden, het artistieke servies, de rust, de lekkere thee met hapjes en de aardige gastvrouw: Sanne.

Sanne is vandaag jouw gastvrouw en leert je één van mijn favoriete bonbons: fudge met de smaak van echte chocolade. De keuze voor een goede chocolade is absoluut waard bij dit recept. Geen bonbon van een chocolatier kan hier tegen op: puur van smaak met een prettig mondgevoel. Moeilijk? Binnen 10 minuten heb je hebt gemaakt. Geloof je me niet?


Fudge met rozenblaadjes…. Maar dan net iets anders dan je gewend bent. Misschien.

Wat leuk! Carola zag een foto van de fudge op facebook en nu wil ze graag een recept van ons maken! Daar ben ik blij mee, want dat betekent dat ze ook nog even gezellig langskomt. Na een kopje thee en de nodige complimenten over en weer bespreken we kort even het recept. Ik geef Carola nog wat rozenbloempjes mee en daar gaat ze: op weg naar haar keuken !

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Omdat er bij ons vaak gasten langskomen die een lactose allergie hebben, veganistisch zijn of gewoon geen melk willen gebruiken, hebben wij een scala aan recepten liggen die hieraan voldoen.

Het is trouwens vaak niet alleen lactose intolerantie, maar gasten vragen ook om glutenvrij, koolhydraat-arm, suikervrij of alles bij elkaar!



Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout

Het is  dan ook best een uitdaging om voor deze gasten iets lekkers te gaan bakken. Gelukkig gaat ons dit goed af. We hebben het originele fudge- recept uit elkaar gehaald en vervangen met andere producten, zoals de gecondenseerde kokosmelk. En weet je wat: het is ook nog eens echt ontzettend lekker geworden! Omdat wij een theetuin zijn die gelukkig beschikt over een ruim gesorteerde kruidentuin proberen we altijd iets uit de tuin te gebruiken in onze baksels, deze keer gedroogde rozenblaadjes. Maar je kunt bijvoorbeeld ook rozemarijn over deze fudge strooien met wat zeezout, hmmmm.



Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout

Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout

Benodigdheden voor 24 stuks (teveel, halveer het recept!)

  1. 1 blikje gecondenseerde kokosmelk

  2. 2 eetlepel geurloze kokosolie

  3. 2 repen Tony Chocolonely* puur (70%)(check altijd de verpakking of de chocolade nog steeds vegan is!)

  4. Fijn zeezout, bijvoorbeeld fleur de sel

  5. Gedroogde rozenblaadjes (of lavendel/rozemarijn)

  6. 2 handjes pecannoten ( of andere noten/rozijnen)


* De pure chocolade van Tony Chocolonely is lactosevrij maar is gemaakt in dezelfde fabriek als melkrepen en kan dus melksporen bevatten.


Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout

Zo maak je vegan fudge met gecondenseerde kokosmelk

  1. Zet een vorm klaar. Bedek de vorm met bakpapier. De gebruikte vorm is een 20 x 20 cm, maar deze was te groot. Uiteindelijk is de vorm wat verkleind en is de fudge 14 x 20 cm  geworden. Hiervan kun je 24 blokken snijden. Vind je dit teveel? Dan kun je het recept halveren.

  2. Verwarm in een pan met een dikke bodem de gecondenseerde kokosmelk (meer informatie over gecondenseerde kokosmelk vind je hier) samen met de chocolade in stukjes en de kokosolie op een laag vuurtje.

  3. De chocolade zal smelten en de gecondenseerde melk zal licht karameliseren.

  4. Roer het geheel nog een paar minuten door. Blijf roeren en loop niet weg! Roer tot slot de pecannoten door de mix en stort het in je vorm.

  5. Versier je fudge rozenblaadjes en wat zeezout en laat het even afkoelen.

  6. Koel de fudge zo’n 2-3 uur in de koelkast. Dek je fudge af want chocolade en vocht zijn geen vriendjes.

  7. Je kunt de fudge zo’n week bewaren in de koelkast. De eerste dagen zal hij smelten op je tong. Na een dag of 4 zal hij iets indrogen maar is nog steeds heerlijk.



Helaas is pluktea gesloten en niet meer te bezoeken

Niet zomaar wat in je kopje doen. Met je recept in de hand ga je op ontdekkingstocht langs alle plantjes in de tuin  op zoek naar de benodigdheden voor jouw thee. Je gaat aan de slag met kruiden, bloemen, fruit en veel meer! Daarnaast krijg je uiteraard lekkere hapjes: vers, biologisch en puur! Pluktea ligt in een prachtig gebied midden in het groene hart. Je zit op ons terras of in de zonnige kas. .

Reserven

Reserveer wel even want de high tea’s zijn op afspraak. Wil je komen lunchen? Dat kan uiteraard, maar wil je zeker zijn van een tafel vragen we je ook te reserveren.


Gewoon langs komen voor een echt vers kopje thee?

Dat kan op onze open dagen die we op onze website en op facebook bekend maken.


Meer weten zie de website: www.pluktea.nl.

Tel: +31 (0)6 518 15 537


Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout

Gerelateerde posts

bottom of page