Recept Naanbrood
- 280 gram bloem
- 100 ml water
- 60 ml yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde en gemalen koriander
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels vloeibare honing
- 4 eetlepels ghee of roomboter, waarvan 1 theelepel in het brood, de rest om brood mee in te smeren
- 1 theelepel gedroogde gist
- 1 flinke eetlepel fijngehakte verse koriander
- voeg eventueel een snufje peper of chilipeper toe
Kneed alle ingrediënten, op het zout en de verse koriander na, in de machine of met de hand tot een flexibel deeg. Voeg na 5 minuten het zout toe. Kneed het deeg minimaal 15 minuten. Vlak voordat je klaar bent mag de verse koriander door het mengsel. Het best kun je dit met de hand doen.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
Met dit recept kun je 3 flinke naan-broden maken. Terwijl je 1 brood maakt, bedek je de rest van het deeg met plastic folie of een natte theedoek.
Verwarm nu ook de grill mee of alleen de grill.
Vorm van 1/3e deel van het deeg een grote druppelvorm van ongeveer 5-8 mm dik. Ik vorm het brood gewoon met de hand, er komt geen roller aan te pas, Een perfect plat naanbrood vind ik zelfs niet eens mooi 🙂
Ik laat het brood enkele minuten rusten onder een theedoek.
Op mijn bakblik gaan 2 broden tegelijk. Eerst bak ik het brood een beetje onderin het midden van de oven een minuut of 3-4. Hierna verhuis ik de broden direct onder de grill.
Belangrijk: Je mag nu niet meer weg lopen. Blijf bij de oven. Het brood kan nu plots flink gaan rijzen, bubbels of blaren vertonen en wordt zomaar ineens bruin of zwart als je te laat bent. Die laatste minuut kijk ik steeds door het raam naar binnen. Handschoenen aan om in een rap tempo plots het brood uit de oven te kunnen halen.
Als je denkt dan het Naanbrood klaar is mag je het uit de oven halen. Bestrijk het met ghee of boter.
Geef een reactie