top of page

Aardbeien sloffentaart


Aardbeien sloffentaart
Sloffen, wat vind ik ze heerlijk! Het zijn voor mij eigenlijk net mega-grote gevulde koeken! En dat met een luxe vulling van slagroom en mooi fruit. Maar je kunt de slof natuurlijk ook botercrème, banketbakkersroom of andere topping versieren. Het is eigenlijk nog wat vroeg in het seizoen voor aardbeien, maar met een flinke portie aardbeien, kon ik het niet laten om deze aardbeien sloffentaart te maken.

Een sloffentaart is makkelijker om te bakken dan je denkt

En heb je geen speciale vorm? Je kunt een sloffentaart ook goed in een cakevorm bakken. Kijk maar bij deze sloffentaart met M&Ms.


Zo vroeg in het jaar krijg je bij het zien van aardbeien zo’n zin in de zomer!


Haal de zomer gewoon wat eerder in huis en ga zelf zo’n heerlijke aardbeienslof maken!

 bodem van een sloffentaart met amandelspijs

Aardbeien sloffentaart

Voor de topping:

 1. 250 ml slagroom gezoet met wat suiker

 2. 1 zakje slagroomversteviger

 3. 250 gram aardbeien

 4. 150 gram pure chocolade

 5. Eventueel zachte eetbare zachte parels


Bedek de sloffentaart met slagroom

Aardbeienslof maken

 1. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en laat de het deeg een uur rusten in de koelkast. Heb je het amandelspijs nog niet gemaakt? Maak het recept dan nu.

 2. Verwarm de oven voor op 180 graden, smeer je vorm in met wat olie en bedek het met bakpapier. Zo weet je zeker dat je bodem straks goed uit de vorm komt.

 3. Haal het deeg uit de koelkast. Het is behoorlijk stijf geworden. Maak het wat soepeler met de warmte van je handen. Probeer het deeg plat uit te rollen in de rondingen van je vorm. Verhuis het deeg naar je vorm en vul de gaten eventueel met stukjes deeg die je nog over hebt. Probeer de bovenkant zo glad mogelijk te maken.

 4. Verdeel het amandelspijs over de bodem, maar laat de randen van het deeg vrij.

 5. Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar. Laat de bodem goed afkoelen. Haal na ongeveer 10 minuten de vorm van de bodem af.

 6. Klop inmiddels je slagroom stijf met de slagroomversteviger en suiker naar smaak. Vul je spuitzak met een mooi spuitmondje en bewaar de slagroom in de koelkast tot de bodem volledig is afgekoeld.

 7. Spuit 3 mooie lijnen over de slof. Ik vind kleine aardbeien nog mooier op de bovenkant, maar het is het begin van het seizoen. Aardbeien zijn nu nog niet zo smakelijk en zo mooi en zoet als over een paar maanden. Daarom sneed ik ze in kleine stukken en legde ze dakpansgewijs over het slagroom. Zo kon ik de nog minder zoete smaak van aardbeien verstoppen op de zoete slagroom.

 8. Smelt de chocolade au bain marie. Trek met een klein lepeltjes streepjes over de bovenkant.


Aardbeien sloffentaart

Tip: Ik versierde de aardbeienslof met zachte eetbare parels. Je kunt ook wat nootjes, nougatine of hagelslag over de bovenkant strooien als je geen pareltjes hebt.

De buren

Zal ik wat van deze aardbeien sloffentaart aan de buren geven? Oei, ik werd heel lelijk aan gekeken. Hoe kon ik dat nu zeggen? De slof was te lekker om uit te delen.


Gerelateerde posts

Progrestaart

Comments