Sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone
top of page

Sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone


Sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone
Mijn lievelingsvulling voor taarten en toeven op cupcakes is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een mix van slagroom met mascarpone. De mascarpone geeft de romige slagroom een frisse smaak, maar maakt de slagroom ook wat steviger. Je kunt deze vulling op vele manieren variëren. De versie met sinaasappelsmaak lust ik het hele jaar door, maar rondom de feestdagen in december vind een sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone misschien wel de meest logische keuze.

Sinaasappelvulling met gekonfijte sinaasappel of sinaasappelrasp als je dat lekkerder vindt


Onlangs maakte ik voor de eerste keer gekonfijte sinaasappel. Ik had dit nog nooit eerder gemaakt omdat ik ingemaakte vruchtjes uit de winkel niet lekker vind. Maar het was verrassend lekker en het staat heel mooi op gebak. Je kunt de gedroogde stukjes gekonfijte sinaasappel los opsnoepen, als versiering gebruiken, maar je kunt hier ook een vulling meer smaak mee geven.


Heb je niet de zin of tijd om gekonfijte sinaasappel te maken in sinaasappelsiroop, een snel alternatief is geraspte sinaasappel!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.




Gesuikerde of gekonfijte sinaasappel
Gesuikerde of gekonfijte sinaasappel

Sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone

Benodigdheden:

  1. 250 gram mascarpone

  2. 200-250 ml slagroom

  3. Ongeveer 10-15 stukjes gekonfijte sinaasappel (proeven!)

  4. Enkele eetlepels sinaasappelsiroop uit de pot met gekonfijte sinaasappel

Of:

  1. Rasp van een mooie grote zoete sinaasappel

  2. Suiker



Sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone

Sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone

Bewaar je sinaasappelschillen eens om er gekonfijte sinaasappel van te maken. Een pot op voorraad is erg handig en zo heb je altijd een lekkere smaakmaker bij de hand. Daarbij is een pot gekonfijte sinaasappel in siroop is bijna oneindig houdbaar: handig!

Klop de slagroom stijf, klop de mascarpone wat luchtig. Meng de slagroom bij de mascarpone.


Breng de vulling op smaak met de gekonfijte sinaasappel. Om de sinaasappelvulling te zoeten kun de de siroop uit de pot gebruiken, maar wees niet te scheutig. Proef en voeg naar smaak sinaasappel of suiker toe.


Gebruik je liever geraspte sinaasappel

Rasp de sinaasappel en voeg het bij de slagroom/mascarponemix.


Vul een spuitzak en bewaar de sinaasappelvulling met slagroom en mascarpone tot gebruik in de koelkast.



Wat een gemakkelijk recept voor een vulling is dit!


Vul je heerlijkste taarten met de sinaasappelvulling of spuit prachtige toeven op je cupcakes!

Gerelateerde posts

bottom of page