top of page

10 favoriete eigen recepten van 10 bloggers


10 favoriete recepten van 10 bloggers


Eigenlijk kun je tegenwoordig geen recept meer zoeken of je komt op een pagina terecht van een blogger. Ha, ha, ha, ik kan er over mee praten. Er zijn best veel fanatieke bloggers die week in, week uit hun ziel en zaligheid stoppen in hun eigen online privé-kookboekje: een persoonlijk blog. Wat wat zijn nu eigenlijk 10 favoriete eigen recepten van 10 bloggers.


Door de jaren heen ben ik ook veel bloggers gaan volgen. Omdat ze een bijzonder concept hebben, lekkere recepten of er gewoon lekker op los babbelen. Net alsof je naast ze zit. Sommige bloggers heb ik persoonlijk leren kennen, andere kom ik regelmatig online tegen op de diverse sociale media.


Achter ieder blog zit een eigen verhaal. Waarom is de blogger gestart met recepten plaatsen online? Waarom vertel je zoveel over jezelf? Een fanatieke blogger is dagelijks bezig met het zoeken naar inspiratie, het koken of bakken, fotograferen en het verwerken van al die informatie tot een lekker leesbaar blog. Maar vergeet het netwerken op de diverse sociale media ook niet.

En toen op een avond werd ik ineens nieuwsgierig. Er zijn veel bloggers die ik volg. Sommige ken ik inmiddels persoonlijk, andere via de sociale netwerken. Wat zou de blogger aanwijzen als hun eigen favoriete recept?  Dit zou het aller-lekkerste recept kunnen zijn die ze hebben, het blog met de mooiste foto’s maar ook het blog met een bijzonder verhaal of het recept waar de lezers het meeste waardering voor hebben. Natuurlijk zou het ook een enorm lachwekkend verhaal kunnen zijn over een gigantisch mislukte blooper.


En hier zijn ze dan: 10- collega bloggers met hun favoriete recept. Geniet van de foto’s, de verhalen.

Krijg jij net als ik ook meteen de neiging om ze stuk voor stuk na te willen maken??

Cakeje van eigen deeg: Witte chocolade cheesecake met bastognebodem


Witte chocolade cheesecake met bastognebodem


Cakeje van eigen deeg is een van de eerste blogs die ik ben gaan volgen. Al jaren geleden. Deze super aardige juf Engels bakt haar vele recepten lekker zoet. De foto’s zijn een genot om naar te kijken. Heb je haar vernieuwde website al gezien?

Waarom koos Lian voor dit recept?

“Mijn favo recept is deze Witte chocolade cheesecake met bastogne bodem. Het verhaal erachter? Uhm, vanaf dag één is dit het populairste recept van mijn blog. Bastognebodem leek mij een lekkere toevoeging aan dit origineel Britse recept. Als ik mijn volgers mag geloven wordt deze taart op vele verjaardagen geserveerd (wow). Ik besloot bij mijn verhuizing van Blogger naar WordPress dit recept en foto’s niet mee te nemen (Lian’s blog kreeg een prachtige make-over dit jaar), maar ‘m helemaal opnieuw te maken en het recept te verbeteren. Het werd meteen weer direct één van mijn meer populaire recepten op de blog (2013/2014). Het is gewoon echt mijn cheesecake, want van het originele recept is weinig meer over. Het maakt mij een trotse bakster, want ik had het nooit gedacht of verwacht. Oh, en deze cheesecake is mega lekker!!”

Judith cakes: Witte chocolade frambozentaart met sloffenbodem Helaas is Judith’s blog opgehouden te bestaan. Het onderstaande recept kun je dus helaas niet meer vinden, alleen nog visueel genieten van de foto. 


Witte chocolade frambozentaart met sloffenbodem

Bij Judith cakes ben je in de hemel als je van zoet houdt. Haar prachtige pagina staat vol heerlijke foto’s die je uitlokken om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Bovenstaande foto is daar een uitmuntend voorbeeld van!

Waarom koos Judith voor dit recept? (ps. het blog van Judith is helaas gestopt, het recept kun je niet meer vinden)

“Erg moeilijk om een favoriet recept uit te kiezen! Uiteindelijk vind ik zoveel lekker! Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor de witte chocolade frambozentaart met sloffenbodem. En waarom ik hem zo lekker vind? Alle smaken komen, wat mij betreft, in deze taart bij elkaar. Witte chocolade en frambozen, maar ook die heerlijke (zelfontworpen) sloffenbodem met amandelspijs. Ik ben er gek op!”

My Mixed Kitchen: Mooie én lekkere snickerbars met een gemarmerder chocoladelaag


Mooie én lekkere snickerbars met een gemarmerder chocoladelaa

My Mixed kitchen is een Nederlands/Turks blog van Eslem. Eslem bakt niet alleen bijzondere zoetigheden, ze kookt ook heerlijk en vaak internationaal. Eslem is lekker fanatiek; er verschijnen zeer regelmatig zeer aparte recepten online.

Waarom koos Eslem voor dit recept?

“Waarom ze favoriet zijn? Ze zijn simpel om te maken maar super lekker en ze zien er ook nog eens geweldig uit. Daarbij krijg je twee schalen vol met het recept, ideaal om uit te delen. Ik maak ze altijd met suikerfeest om ze aan al onze familie en vrienden te kunnen geven. “

Het recept voor deze snickerbar vind je hier.

Laura’s Bakery: Oma’s appeltaart


Oma's appeltaart

Hou je van bakken, dan is het vrijwel zeker dat je Laura’s Bakery kent. Laura verkent de keuken op veel gebieden. Van baksels met marsepein en fondant, prachtig versierde kleurige koekjes, taarten, cupcakes en soms ook een hartig uitstapje. Daarbij is Laura de “moeder” van de stroopwafeltaart, haar eigen ontworpen taart die je overal tegen komt.

Waarom koos Laura voor dit recept?

“Naast dat ik de smaak van deze appeltaart echt fantastisch vind, is het ook favoriet om het mijn oma’s recept is. Ik heb haar helaas nooit gekend, maar ik weet zeker dat we anders samen heel wat appeltaarten en ander lekkers gebakken hadden. Een echte familie favoriet hier, maar ook van vele anderen trouwens! dit is één van de recepten waar ik de meeste complimentjes over krijg ;)”

Het recept voor oma’s appeltaart vind je hier.

Baksels.net: Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème  


Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème


Mannin van Baksels.net is altijd druk in de weer. Ze blogt er op los,  bakt ook veel thuis met haar kinderen, geeft workshops en is lekker druk met haar moesttuin en fotocamera. Behalve lekkere taarten kan Mannin ook bijzonder goed brood bakken. Niet zomaar een brood zoals ondergetekende ze af en toe bakt, maar echt broden waar sommige bakkers nog wat van kunnen leren! Het lukte Mannin bijna niet om een recept te kiezen. Zal ik voor dat lekkere Noorse brood kiezen, dacht ze of deze heerlijke aardbeientaart met witte chocolade  en basilicumcrème. Het is de aardbeientaart geworden met een bijzonder uitdagende combinatie als vulling.


Waarom koos Mannin voor dit recept?

“Dit recept komt uit een Deens boek (ook uit Denemarken smokkel ik regelmatig bak-/leesvoer mee!). Deze taart is mijn favoriet om haar mooie uiterlijk, dat is zo zomers, vrolijk, fruitig en in balans door het patroon van aardbeien. De combi basilicum, witte chocolade en aardbeien gaf mijzelf eerst wat twijfels, maar bij het proeven was ik gelijk overstag; de taart is fris, vol van smaak en heeft een kruidige nasmaak door de basilicum. Niet een taart die je dagelijks tegenkomt, maar zeker niet moeilijk om te maken en geweldig van smaak.”

Zoetrecepten: Appel- en bramencrumble