top of page

10 favoriete eigen recepten van 10 bloggers


10 favoriete recepten van 10 bloggers
Eigenlijk kun je tegenwoordig geen recept meer zoeken of je komt op een pagina terecht van een blogger. Ha, ha, ha, ik kan er over mee praten. Er zijn best veel fanatieke bloggers die week in, week uit hun ziel en zaligheid stoppen in hun eigen online privé-kookboekje: een persoonlijk blog. Wat wat zijn nu eigenlijk 10 favoriete eigen recepten van 10 bloggers.

Door de jaren heen ben ik ook veel bloggers gaan volgen. Omdat ze een bijzonder concept hebben, lekkere recepten of er gewoon lekker op los babbelen. Net alsof je naast ze zit. Sommige bloggers heb ik persoonlijk leren kennen, andere kom ik regelmatig online tegen op de diverse sociale media.


Achter ieder blog zit een eigen verhaal. Waarom is de blogger gestart met recepten plaatsen online? Waarom vertel je zoveel over jezelf? Een fanatieke blogger is dagelijks bezig met het zoeken naar inspiratie, het koken of bakken, fotograferen en het verwerken van al die informatie tot een lekker leesbaar blog. Maar vergeet het netwerken op de diverse sociale media ook niet.


En toen op een avond werd ik ineens nieuwsgierig. Er zijn veel bloggers die ik volg. Sommige ken ik inmiddels persoonlijk, andere via de sociale netwerken. Wat zou de blogger aanwijzen als hun eigen favoriete recept?  Dit zou het aller-lekkerste recept kunnen zijn die ze hebben, het blog met de mooiste foto’s maar ook het blog met een bijzonder verhaal of het recept waar de lezers het meeste waardering voor hebben. Natuurlijk zou het ook een enorm lachwekkend verhaal kunnen zijn over een gigantisch mislukte blooper.


En hier zijn ze dan: 10- collega bloggers met hun favoriete recept. Geniet van de foto’s, de verhalen.


Krijg jij net als ik ook meteen de neiging om ze stuk voor stuk na te willen maken??
 

Cakeje van eigen deeg: Witte chocolade cheesecake met bastognebodem

Witte chocolade cheesecake met bastognebodem
Cakeje van eigen deeg is een van de eerste blogs die ik ben gaan volgen. Al jaren geleden. Deze super aardige juf Engels bakt haar vele recepten lekker zoet.

De foto’s zijn een genot om naar te kijken. Heb je haar vernieuwde website al gezien?

Waarom koos Lian voor dit recept?

“Mijn favo recept is deze Witte chocolade cheesecake met bastogne bodem. Het verhaal erachter? Uhm, vanaf dag één is dit het populairste recept van mijn blog. Bastognebodem leek mij een lekkere toevoeging aan dit origineel Britse recept. Als ik mijn volgers mag geloven wordt deze taart op vele verjaardagen geserveerd (wow).


Ik besloot bij mijn verhuizing van Blogger naar WordPress dit recept en foto’s niet mee te nemen (Lian’s blog kreeg een prachtige make-over dit jaar), maar ‘m helemaal opnieuw te maken en het recept te verbeteren.

Het werd meteen weer direct één van mijn meer populaire recepten op de blog (2013/2014). Het is gewoon echt mijn cheesecake, want van het originele recept is weinig meer over. Het maakt mij een trotse bakster, want ik had het nooit gedacht of verwacht. Oh, en deze cheesecake is mega lekker!!”


 

Judith cakes: Witte chocolade frambozentaart met sloffenbodem

Helaas is Judith’s blog opgehouden te bestaan. Het onderstaande recept kun je dus helaas niet meer vinden, alleen nog visueel genieten van de foto. 

Witte chocolade frambozentaart met sloffenbodem
Bij Judith cakes ben je in de hemel als je van zoet houdt. Haar prachtige pagina staat vol heerlijke foto’s die je uitlokken om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Bovenstaande foto is daar een uitmuntend voorbeeld van!

Waarom koos Judith voor dit recept?

(ps. het blog van Judith is helaas gestopt, het recept kun je niet meer vinden)


“Erg moeilijk om een favoriet recept uit te kiezen! Uiteindelijk vind ik zoveel lekker! Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor de witte chocolade frambozentaart met sloffenbodem.

En waarom ik hem zo lekker vind? Alle smaken komen, wat mij betreft, in deze taart bij elkaar. Witte chocolade en frambozen, maar ook die heerlijke (zelfontworpen) sloffenbodem met amandelspijs. Ik ben er gek op!”

 

My Mixed Kitchen: Mooie én lekkere snickerbars met een gemarmerder chocoladelaag

Mooie én lekkere snickerbars met een gemarmerder chocoladelaa
My Mixed kitchen is een Nederlands/Turks blog van Eslem. Eslem bakt niet alleen bijzondere zoetigheden, ze kookt ook heerlijk en vaak internationaal.

Eslem is lekker fanatiek; er verschijnen zeer regelmatig zeer aparte recepten online.


Waarom koos Eslem voor dit recept?


“Waarom ze favoriet zijn? Ze zijn simpel om te maken maar super lekker en ze zien er ook nog eens geweldig uit. Daarbij krijg je twee schalen vol met het recept, ideaal om uit te delen. Ik maak ze altijd met suikerfeest om ze aan al onze familie en vrienden te kunnen geven. “

 

Laura’s Bakery: Oma’s appeltaart

Oma's appeltaart
Hou je van bakken, dan is het vrijwel zeker dat je Laura’s Bakery kent. Laura verkent de keuken op veel gebieden. Van baksels met marsepein en fondant, prachtig versierde kleurige koekjes, taarten, cupcakes en soms ook een hartig uitstapje.

Daarbij is Laura de “moeder” van de stroopwafeltaart, haar eigen ontworpen taart die je overal tegen komt.


Waarom koos Laura voor dit recept?


“Naast dat ik de smaak van deze appeltaart echt fantastisch vind, is het ook favoriet om het mijn oma’s recept is. Ik heb haar helaas nooit gekend, maar ik weet zeker dat we anders samen heel wat appeltaarten en ander lekkers gebakken hadden. Een echte familie favoriet hier, maar ook van vele anderen trouwens! Dit is één van de recepten waar ik de meeste complimentjes over krijg ;)”

 

Baksels.net: Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème  

Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème
Mannin van Baksels.net is altijd druk in de weer. Ze blogt er op los,  bakt ook veel thuis met haar kinderen, geeft workshops en is lekker druk met haar moesttuin en fotocamera. Behalve lekkere taarten kan Mannin ook bijzonder goed brood bakken.

Niet zomaar een brood zoals ondergetekende ze af en toe bakt, maar echt broden waar sommige bakkers nog wat van kunnen leren! Het lukte Mannin bijna niet om een recept te kiezen. Zal ik voor dat lekkere Noorse brood kiezen, dacht ze of deze heerlijke aardbeientaart met witte chocolade  en basilicumcrème. Het is de aardbeientaart geworden met een bijzonder uitdagende combinatie als vulling.


Waarom koos Mannin voor dit recept?


“Dit recept komt uit een Deens boek (ook uit Denemarken smokkel ik regelmatig bak-/leesvoer mee!). Deze taart is mijn favoriet om haar mooie uiterlijk, dat is zo zomers, vrolijk, fruitig en in balans door het patroon van aardbeien. De combi basilicum, witte chocolade en aardbeien gaf mijzelf eerst wat twijfels, maar bij het proeven was ik gelijk overstag; de taart is fris, vol van smaak en heeft een kruidige nasmaak door de basilicum. Niet een taart die je dagelijks tegenkomt, maar zeker niet moeilijk om te maken en geweldig van smaak.”
 

Zoetrecepten: Appel- en bramencrumble

Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème
Op haar blog Zoetrecepten blogt Mariette vooral zoete recepten. Naast de heerlijke zoete recepten vol chocolade, suiker, boter en andere lekkere ingrediënten, maakt Mariette ook regelmatig een uitstapje richting de wat gezondere keuzes bij het bakken.

Wat een heerlijk blog met prachtige foto’s.


Waarom koos Mariette voor dit recept?


“Ik heb dit recept gekozen, omdat het past bij waar ik voor sta en ik mijn vriendinnen dit ontzettend vaak heb voorgeschoteld. Echt een comfort food toetje waar iedereen gek op is, maar dat ook super makkelijk en snel te maken is. Want iedereen kan een heerlijk baksel tevoorschijn toveren, daar zijn geen ingewikkelde recepturen voor nodig.”

 

Carolines blog: Pompoentaart met wortel en geitenkaas

Pompoentaart met wortel en geitenkaas
Caroline is een echte keukenprinses. Haar blog is zeker niet alleen op bakgebied een waar genot om te bezoeken. Carolines blog is een foodblog maar ik vind wel haar liefde voor het bakken steeds terug. Natuurlijk is Caroline de ware prinses in de keuken. De kookkunsten worden echter met veel talent en liefde door haar man Johan gefotografeerd! Een uniek duo samen.

Ook Caroline kon maar moeilijk kiezen uit haar blog. Ze twijfelde enorm tussen een appel-kaneeltaart van Mary Berry en deze hartige taart. De pompoentaart met wortel en geitenkaas is het uiteindelijk geworden. Een recept van Ottolenghi. Volgens mij is Caroline thuis regelmatig met haar neus in zijn kookboeken te vinden!


Waarom koos Caroline voor dit recept?


“Ik ga dan toch maar voor de “pompoentaart met wortelt en geitenkaas” van Ottolenghi. Dat vind ik toch het lekkerste recept op mijn blog en Johan ook!”
 

Marina’s bakery: KitKat M&M taart

KitKat M&M taart
Marina bakt met grote regelmaat de heerlijkste recepten. Ook op Marina’s bakery’s facebook en instagram blijkt ze een echte lekkerbek. Hoe het haar lukt om zo’n prachtige lijn te behouden is me een raadsel.

Misschien is haar geheime ingrediënt: veel bakken, bloggen, werken en gelukkig zijn met haar gezin. Haar man en éénjarige zoon profiteren goed van Marina’s zoete hobby.


Waarom koos Marina voor dit recept?


“Deze taart heb ik gemaakt om te vieren dat ik 30 werd en te vieren dat het na 4 jaar toch gelukt is om mama te worden. Zo vlak voor mijn verjaardag ging het eindelijk goed met Milan (haar zoontje) en dat moest natuurlijk gevierd worden!”

 

Cookie Cottage: Zuivelvrije slagroomsoesjes met ganache en sprinkles

Zuivelvrije slagroomsoesjes met ganache en sprinkles
Bij de naam Cookie Cottage wordt ik een beetje nieuwsgierig waar de naam eigenlijk vandaan komt. Was Hazel van Cookie Cottage ooit begonnen een site te bouwen vol met koekjesrecepten?  

Hazel, ik ken haar niet persoonlijk maar ik vind het heerlijk om haar site te volgen, te lezen over haar gezin dat uitbreidt en haar creativiteit te bewonderen om recepten zo om te bouwen dat ze ook door haar vriend gegeten kunnen worden, Hij reageert niet zo goed op zuivelproducten. Haar vernieuwde blog ziet er lekker fris uit!


Waarom koos Hazel voor dit recept?


“Na het eerste seizoen Heel Holland Bakt kreeg ik de NOS op 3, thuis op bezoek waar ik voor heel Nederland liet zien hoe mijn aardbeiensoezen faliekant mislukten dankzij het sleche recept op de Heel Holland Bakt website (Hi,hi, ik heb het filmpje ook gezien en dacht toen: pfff, gelukkig overkomt zoiets een ander ook, vandaar dat ik een bloopertabblad heb) Daarna was ik uit op revanche en verbond daar de extra uitdaging aan om de soesjes zuivelvrij te maken zodat mijn vriend (die slecht reageert op zuivelproducten) ze ook eens kon eten.  In de winkel kom je zoiets niet tegen en daarom wilde ik laten zien dat je ze vrij makkelijk zelf kunt maken zodat ook anderen ervan kunnen genieten. Deze keer met een goed recept voor perfect gelukte soesjes en een snelle tip om ze prachtig te versieren met melkvrije chocolade en sprinkles.”

 

4Pure: Mexicaanse Nacho ovenschotel

Mexicaanse Nacho ovenschotel
Andrea van 4Pure is soms een zoete bakker maar ze is vooral enthousiast te krijgen met natuurlijk koken en tuinieren. En… niet te vergeten de prachtige foto’s die ze maakt! Andrea heeft haar eigen kookstudio met een pluktuin waar je allerlei groenten, fruit en kruiden kunt plukken zonder bestrijdingsmiddelen.

Bij 4 Pure zie ik vaak gezonde, kleurige recepten met een knipoog naar eenvoud, met het accent op de pure smaken. Tenminste dat is mijn blik op 4 Pure. Hoe zou jij het omschrijven?


Waarom koos Andrea voor dit recept?

“Waarom? Omdat het iets is wat wij allemaal lekker vinden. Ikzelf hou erg van pittige gerechten, mijn man van Mexicaans en de kinderen (tja…). Het heeft lekker veel groenten, is goed op smaak en heerlijk vullend. En we vinden dit allemaal lekker door de tortillachips met kaas op de top (en als je nogmaals opschept krijg je extra chips!!! garantie op extra opschepbeurten bij de kids. Vandaar dat dit gerecht regelmatig terugkomt op onze eettafel.”Gerelateerde posts

Comments


bottom of page