top of page

Interview met Mariette van Tuyl van ZoetreceptenInterview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten
Interview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Interview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten!

Gezond zondigen oftewel: gezondigen zoals Mariette het zelf noemt, is helemaal van deze tijd. In de loop van de jaren is Mariette steeds bewuster gaan bakken op haar heerlijke bakblog Zoetrecepten. En van dit proces profiteren wij mee, want het resultaat is een prachtig bakboek over bewuster bakken: Puur Zoet, waarvan je hier het review kunt lezen.

Twijfel je of je gezonder bakken, zonder geraffineerde suiker, waarbij regelmatig vegan, eigenlijk wel lekker is? Niet doen! Mariette bewijst het tegendeel en ik heb het zelf mogen proeven bij haar boekpresentatie: er werd behoorlijk druk gezondigd!

Tof dat Mariette mee wilde werken aan een lezersinterview waarbij de leukste vraag wordt beloond met het boek Puur Zoet. Jullie mochten haar alles vragen en dat deden jullie dan ook massaal!  Er werden maar liefst meer dan 30 vragen gesteld en Mariette heeft ze állemaal beantwoord.

Mariette vond de vraag van Nikki het meest bijzonder en daarom kan Nikkie binnenkort zelf gezondig aan de slag in de keuken! Gefeliciteerd Nikki.

Mariette als zoet recept omschrijven? Vriend Thomas linkte Mariette aan een recept uit PUUR ZOET: witte bonen blondie: blond en zoet met een onverwachte zijde aan haarzelf.


Nikki:

Hi,

Mijn unieke vraag zou zijn: Als je zelf een zoet recept zou zijn, wat zou je zijn? Welke ingrediënten maken jou, jou!?

Liefs, Nikki

Deze vraag vind ik VET leuk. Ik vond dat zelf nogal moeilijk (en een beetje gek..) om zelf te beantwoorden, dus ik heb het aan mijn vriend gevraagd en die gaf deze twee antwoorden:

Brownies met chiliflakes: een zoet recept met pit en waarvan je tomeloze energie krijgt. En iets dat je graag altijd trakteert, want iedereen houdt ervan.

En hij linkte me ook nog aan een recept uit PUUR ZOET: witte bonen blondie: blond en zoet met een onverwachte zijde aan haarzelf.

Hoe lief is dat! Allemaal dankzij jouw leuke vraag, daarom heb je wat mij betreft PUUR ZOET helemaal verdiend. Ik ben benieuwd in welk recept uit PUUR ZOET jij jezelf straks helemaal kan vinden. Geniet ervan!!
Stel je vraag aan Mariette van Zoetrecepten en maak kans op Puur Zoet!

Petra:

Hoi, ik ben heel benieuwd naar je boek, van je blog word ik al heel blij. Super leuk dat je nu dit boek hebt geschreven, gefeliciteerd! En Carola, leuke actie:-)! Mijn vraag: je bent begonnen met een ‘gewone’ zoete blog, wat was voor jouw de drive om op zoek te gaan naar gezondere zoete baksels/recepten en je steeds meer te focussen op gezondigen?

Ga zo door, ik bak weer lekker mee!

Groetjes, Petra

Een paar vriendinnen van mij hebben een lactose-intolerantie en voor hen maakte ik mijn eerste lactosevrije baksels. Deze werden supergoed ontvangen op Zoetrecepten waardoor ik veel vraag ernaar kreeg. Ik ben daardoor steeds meer gaan experimenteren met gezondere zoete baksels die ook lactosevrij, glutenvrij of vegan zijn en merkte dat mijn eigen lichaam hier ook veel blijer van werd. In combinatie met meer beweging zat ik zoveel beter in m’n vel waardoor gezondigen voor mij een vast onderdeel werd van mijn leven en dus van Zoetrecepten. Ik hou nog steeds van een heerlijk zondig baksel op z’n tijd, dus daarom vind je die ook nog steeds op Zoetrecepten. Balance is key, toch?

Ik hou nog steeds van een heerlijk zondig baksel op z’n tijd, dus daarom vind je die ook nog steeds op Zoetrecepten. Balance is key, toch?


Henriëtte:

Hoi Mariette, Ik vind het erg leuk om te bakken en maak vaak recepten van jouw blog. Bij mij mislukt er ook wel eens het één en ander. Op jouw blog zie ik altijd alleen maar perfecte baksels staan. Nu vroeg ik mij af of er bij jou wel eens iets mis gaat tijdens het bakken. En zo ja, wat is jouw grootste misbaksel of bakblunder geweest? Groetjes, Henriëtte

ABSOLUUT! Soms schuif ik een cheesecake de oven in en zie ik de eieren nog op het aanrecht liggen. Maar de meeste misbaksels komen voort uit mijn eigen experimentjes. Zeker wanneer je een ‘gewoon’ baksel gezonder of vegan probeert te maken moet je daar soms wat langer voor experimenteren, met de nodige misbaksels als resultaat haha.


Frank:

Hallo Mariette,

Mijn naam is Frank en ik werk in een gevangenis. In mijn werkweekend ga ik lekker bakken met de mannen. We missen soms wel wat kennis van hoe we het aan gaan pakken. Ik ken nog wel wat dingen uit mijn oorspronkelijke bakkersverleden, maar dat is 38 jaar geleden. Dingen zijn veranderd. Ik ben vooral op zoek naar simpele dingen, koekjes en zo, die voor hen betaalbaar zijn en die ook te verkrijgen zijn. Ook wat gemakkelijke recepten zouden ons kunnen helpen. Misschien kan jij ons wat vooruit helpen met tips…

Bedankt alvast, Frank

Absoluut! Mijn blog en boek staan vol heerlijke bakinspiratie! Zowel op gezond als ongezond gebied, maar het boek richt zich echt op het gezondere bakken.


Interview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Lianne Witte:

Hoi Mariëtte!

Ik ben groot fan van jouw blog, schrijfstijl en enthousiasme. Mijn vraag aan jou is: Hoe zie je, door het doolhof van ongezonde ingrediënten in de traditionele bakrecepten, nog welke keuzes je moet maken om bewust te bakken?

Ik heb wel eens geprobeerd om bewuster te eten/bakken en vind het echt heel moeilijk!

Groetjes,

Lianne

Wat superleuk om te horen! Eigenlijk ben ik maar gewoon begonnen met dingen uitproberen, ‘ongezonde’ ingrediënten in beetjes weglaten en vervangen door betere keuzes. Met grote fiasco’s als resultaat, maar gelukkig ook heel veel lekkere baksels 😉

Betsie: “Welke ingredienten gebruik je dan om slank te blijven?”  Mariette: “Ik deel alles uit ;).”

Eva:

Hoi!! Ik vroeg me af (aangezien jouw recepten altijd voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk zijn met allergieën en zo): als je zelf ergens allergisch voor zou moeten zijn, wat zou dat dan zijn zodat je nog steeds wel je eigen lekkere recepten zou kunnen eten? ?

Doe dan maar voor vlees en vis! Ik ben ‘toevallig’ sinds 3 maanden vegetariër en dat heeft verder niet veel invloed op het bakken (behalve het vervangen gelatine dan). Sneaky antwoord wel hè?


Betsie:

Het valt mij op dat je slank bent. Als je graag bakt en toch zo slank bent, welke ingredienten gebruik je dan om slank te blijven?

Ik deel alles uit 😉

Nee grapje, daarvoor vind ik het veel te lekker. Mijn tactiek is anders: door in mijn baksels zoveel mogelijk gebruik te maken van voedzame ingrediënten met vezels en nuttige voedingswaardes, zit je sneller en langer vol en heb je minder de behoefte om nóg een stuk te nemen.


Interview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Joseph:

Mijn vrouw en ik houden erg van een heerlijke pudding als dessert. Rijstpudding met rum-rozijnen of chocolade pudding met slagroom. Ach, elke pudding is verrukkelijk is het niet?! Maar nu is mijn vrouw lactose intolerant geworden & verdraagt dus geen melk meer. Heb jij een idee hoe ik toch een lekkere pudding op tafel kan toveren?

Absoluut! Om voor eenzelfde romig effect te gaan als dat van slagroom, zou ik lekker voor kokosmelk kiezen. Bijvoorbeeld een lekkere panna cotta met kokosmelk en granaatappelpitjes, mm!

Carola: Hi Mariëtte,

Wat een leuk boek heb je samengesteld! Op Instagram en Facebook zie ik allemaal heerlijke foto’s voorbij komen. Echt een feestje! Het boek staat dan ook hoog op mijn verlanglijst! ? Je recepten gebruik ik nu al veelvuldig bij het maken van taarten voor @debakshow,. Ik ben erg benieuwd naar wie jouw held is op bakgebied. Of beter gezegd wie voor jouw een inspiratiebron is om nieuwe recepten te ontwikkelen.

Groetjes Carola

Oei goeie vraag! Ik heb niet echt één held, maar eigenlijk best veel personen die ik inspirerend vind (om andere redenen). Zo maakt Rachel Conners van de blog Bakerita echt waanzinnige plantaardige en bewuste baksels, maar droom ik weg bij de fotografie van Linda Lomelino. Een heldin van eigen bodem vind ik Rens Kroes met haar gezonde recepten en positieve vibes. Ook The Green Kitchen is een echte favoriet van mij, maar dan vooral voor de hartige keuken.


Steef:

Hoi ik ben Steef. Bak graag taartjes… Nu zijn er in mijn directe omgeving mensen met verschillende allergieën. Kun je mij helpen wat goede vervangers zijn voor ei en lactose? Alvast bedankt.

Dat verschilt enorm per recept. Een ei heeft zowel een bindende als een rijzende functie én het voegt vocht toe aan je baksel, daarom valt het bijna nooit door één ingrediënt te vervangen. Voor de binding kun je bijvoorbeeld banaan of chiazaad+water gebruiken, terwijl voor de rijzing extra rijsmiddelen moeten worden toegevoegd. Dit vind je ook uitgebreider terug in mijn boek en op mijn blog, waar ik je ook veel voorbeeldrecepten laat zien.

Lastig om zo antwoord op te geven daarom, maar wel een goede inspiratie voor mij

Patricia:

Hoi Mariette,

In mijn omgeving heb ik een aantal mensen met diabetes (type 1 en 2) en dat is niet zo’n goede combinatie met mijn hobby: zoetigheid bakken. Kun jij me helpen aan diabetes-vriendelijke(re) recepten die ook gewoon lekker zijn? Bedankt alvast! Groetjes Patricia

Dat is iets waar ik me graag nog beter in zou verdiepen, omdat er tussen beide soorten volgens mij nogal een verschil is wat je precies wel of niet mag eten. Lastig om zo antwoord op te geven daarom, maar wel een goede inspiratie voor mij.


Interview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Sandra Stieding:

Hoi Mariette, allereerst gefeliciteerd met je boek! Wat moet dat geweldig zijn. Wat ik aan jou wil vragen is, hoe begin je met een recept. Pak je een bestaand recept en maak die “gezonder zoet” en wat is de graadmeter voor een geslaagd recept, heb je jouw eigen proefpanel daarvoor? Hartelijke groet van Sandra Stieding

Leuke vragen! Het verschilt een beetje per keer. Soms probeer ik van een klassieker een gezondere variant te maken en een andere keer plopt er iets tofs in mijn hoofd met voedzame ingrediënten en al en ga ik dat gewoon proberen. Mijn vriend en beste vriendin proeven het meeste, maar heb daarnaast ook een breed proefpanel van heel veel vrienden en familie die ook regelmatig kritisch meedenken 😉

Marjolein:

Ik ben wel benieuwd wat het eerste recept is dat je zelf bedacht en gemaakt hebt en hoe je daar zo op bent gekomen.

Groetjes,

Marjolein

Oeh moeilijk! Het begint met veel bakken uit boeken, van tv-shows en internet, maar uiteindelijk geef je overal steeds meer je eigen draai aan en ontwikkel je je eigen basisrecepten waar je weer varianten op gaat maken. Wat het eerste recept is durf ik daarom niet te zeggen, maar één recept waar ik heel trots op ben zijn mijn schuldvrije brownies. Ik heb hier heel veel research voor gedaan en veel geëxperimenteerd en uiteindelijk tot een top recept gekomen waar iedereen gek op is. Vind je ook in mijn boek!

Ik ben nogal van de zoet-zout-zoet-zout afwisseling

Myrthe:

Is jouw favoriete tussendoortje stiekem een hartige?

Is me eigenlijk om het even! Ik ben nogal van de zoet-zout-zoet-zout afwisseling.

Merel:

Hoi Mariette, Ik organiseer met mijn (paardrij)studentenvereniging wel eens een toetjesdiner. Dat is dus dat we alleen maar toetjes/zoetigheid eten i.p.v. normaal avondeten. Mijn vraag was dus of jij iets weet dat we dan kunnen maken dat lekker en gezond is? Want na zo’n avond wil je natuurlijk niet veel aankomen. En we hebben ook bijna altijd iemand die vegan is en iemand die een gluten allergie heeft. Daar moeten we ook rekening mee houden en dat is niet altijd even makkelijk.

Wat superleuk zo’n toetjesdiner! Mijn boek staat in principe vol met dat soort lekkers. Praktisch alle recepten zijn glutenvrij en een groot deel ook vegan. Genoeg keuze dus.


Stel je vraag aan Mariette van Zoetrecepten en maak kans op Puur Zoet!Stel je vraag aan Mariette van Zoetrecepten en maak kans op Puur Zoet!

Maartje:

Hoi Mariette,

Gefeliciteerd???.. dat wil ik als eerste tegen jou zeggen! Ik volg je op Instagram en heb jou al een paar keer gemaild voor vragen en jij helpt mij altijd. Door jou heb ik geleerd om karamelsaus te maken en heb ik al wat taarten van jouw site gemaakt.

Ja nu heb ik eigenlijk twee vragen: De eerste is hoe is jouw liefde voor bakken ontstaan? Mijn tweede vraag is en daar ben ik heel nieuwsgierig naar: hoe heb jij jouw mannetje ontmoet??

Ik mag maar 1 vraag stellen.. moeilijk, want ik wil ze allebei vragen.

Okay dan ga ik toch maar voor mijn tweede vraag over jouw mannetje even iets anders dan koken.?

Haha, wat een grappige vragen. Die liefde voor bakken die was er al vanaf hele jonge leeftijd, maar de liefde voor Thomas bloeide op tijdens onze studietijd. We waren allebei lid bij dezelfde studentenvereniging en hebben elkaar zo leren kennen.

Die liefde voor bakken die was er al vanaf hele jonge leeftijd, maar de liefde voor Thomas bloeide op tijdens onze studietijd.

Anna B:

Hoi Mariette,

Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk zou ik zeggen ‘nergens’, want ik ben een draak als ik voor mijn wekker wakker word gemaakt ;). Maar als ik dan toch moet kiezen: cheesecake!


Bake_n_cook4fun:

Hey, eerst en vooral een dikke proficiat voor je bakboek die je uitgebracht hebt. Het was zeker niet gemakkelijk en blijf het vooral verder promoten zodat iedereen zo’n boek in zijn keuken heeft staan! Ik volg je al een tijdje op Instagram en weet dat het echt superlekker is wat je daar op bord tovert. Ik ben zeer geïnteresseerd in je boek en wil graag al de recepten uitproberen. Als ik het boek win zal ik snel de keuken in vliegen! Mijn lieverdjes hebben spijtig genoeg gluten, tarwe, lactose intolerantie/allergieën, dus probeer ik graag alleen de recepten van mensen van wie ik weet dat het echt zo uitkomt zoals het er staat? Mijn vraag aan je: heb je weleens een extreem moeilijk (ver) buitenlands recept uitgeprobeerd en het een eigen draai gegeven zoals in het boek gluten, of lactosevrij of vegan etc?

Thanks voor je leuke berichtje! Ik moet zeggen dat ik nog niet aan de slag ben geweest met exotische favorieten, maar vind het wel een top idee. Wel vind je bijvoorbeeld een ananas carpaccio, tropische smoothie bowls en bounty tartelettes in mijn boek. Aan extreem moeilijke recepten heb ik me voor dit boek niet gewaagd, omdat ik de recepten graag toegankelijk hou voor alle thuisbakkers.


Lisette 

In dit boek staan vast heeeeel veel lekkere recepten(die ik onwijs graag wil proberen), maar wanneer je veel bakt of een nieuw recept bedenkt gaat er ook vast wel eens wat mis. Over welk recept was je onwijs enthousiast, maar is uiteindelijk een mislukking geworden?

Haha heel erg waar! Dat waren de cinnamon rolls. Die zijn niet door mijn keurig gekomen en daarvoor moet ik dus echt nog een keer (of aantal keren..) opnieuw terug de keuken in voordat ik het recept aan jullie wil presenteren.


Interview met Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Mariska:

Gefeliciteerd Mariette, wat mag je trots zijn op je pareltje! Ik volg je website en je verrast me elke keer weer met je originele zoetrecepten! Je recepten zijn makkelijk te bereiden en op te volgen, dat maakt het aantrekkelijk om de keuken in te duiken. Dat is lang niet het geval bij andere foodbloggers. Ik ben heel nieuwsgierig wat je zou maken als je de opdracht krijgt om in één mooi baksel zowel zoete als hartige smaken te verwerken? Welke producten ga je gebruiken en natuurlijk wat gaat het worden en waarom? Misschien ook gelijk wel een leuke uitdaging ? ! Ik zou het supertof vinden als je mijn vraag beantwoord.

Wat fijn om te horen Mariska! En wat een crea vraag. Ik ben even benieuwd of het resultaat overheersend zoet of hartig moet zijn. Ik ga even uit van zoet 😉

Een leuk voorbeeld uit het boek dat ik heb gemaakt met een ingrediënt dat meestal voor hartige doeleinden wordt gebruikt, zijn de kaneelkoeken met kikkererwten. Ook heb ik al eens eerder een epic chocolade layercake gemaakt, met salted caramel botercrème en crispy bacon on top. Geen optie meer nu ik vegetariër ben 😉 Dus dan zou ik voor zoete aardappelbrownies gaan met een topping van pure chocolade, grove zoutvlokken en chili! Een crowdpleaser met een pittige twist.

Een crowdpleaser met een pittige twist.


Nelise:

Hi! Ik probeer zoveel mogelijk om zuivel van de koe en geraffineerde suikers te laten staan voor de conditie van mijn huid. Als suikervervanger gebruik ik dan vaak dadels. Heerlijk, maar wat meer variatie zou welkom zijn. Wat ken ik nog meer gebruiken? Ben benieuwd naar je antwoord. lfs. Nelise

Heel herkenbaar Nelise! Ik gebruik eigenlijk alle gedroogde en verse fruitsoorten. Dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, rozijnen, banaan, appelmoes etc. De keuze tussen deze natuurlijke vervangers hangt alleen volledig af van het soort recept dat je gaat maken.

Jo’s Dautghter:

Hallo Mariette, Ik ben een grote snoeper & verzot op chocolate chip koekjes. Eigenlijk lust ik elke dag wel wat koekjes bij de thee. Ik maak ze altijd met suiker en met stukjes melk chocolade.

Ben sinds kort meer van de wat gezondere baksels. Ik heb geprobeerd de suiker door honing te vervangen, maar dat was geen succes. En ik hoorde ook dat honing nog meer calorieën zou hebben dan suiker…

Maar dat terzijde, ik maak zelf geen echte recepten. Heb er het talent duidelijk niet voor. Uitgelopen en/of verbrande randen.

Ik wil toch dolgraag genieten van een zelfgebakken kruimelig “melt in your mouth” (beetje zout van smaak) chocolate chip koekje.

Wat kan ik doen i.p.v. de suiker, en het een echt zoet koekje laten blijven? Is dat mogelijk, of word het dan gewoon iets met cacaonibs en vrij bitter van smaak. Daar ben ik zelf geen fan van. En ik denk jij ook niet. Waar bak jij mee (als zoetmiddel) wanneer je (deze?) koekjes maakt? Lijkt het dan op mijn ongezonde favoriet of moet ik dat idee geheel loslaten?

Wat een boel vragen in één hè? Ben reuze benieuwd naar je bak advies!

Wat leuk dat je ook steeds vaker gezond aan de bak bent! Er zijn veel alternatieven die je kunt gebruiken, maar het belangrijkste om een (in jouw geval) koekje gezonder te maken is door vooral ook mínder suiker of vet te gebruiken. Het is compleet afhankelijk van het recept en de vervangingen of het nog zal lijken op het koekje dat je in je hoofd hebt.

Ik heb een superlekker recept voor hazelnoot chocolate chip koeken in mijn boek staan waarin geen boter of olie wordt toegevoegd en ook maar een kleine hoeveelheid suiker. Een beetje suiker heb je wel nodig om een koekje lekker knapperig te maken. Maar dit is één van mijn favo recepten uit het boek, dus ik ben benieuwd wat jij ervan zou vinden!


Silvia:

Op je blog schrijf je Mariëtte dat je een diehard foodie bent. Ik ben nieuwsgierig wat je vroeger als klein meisje wilde worden. Lijkt me gaaf om je in augustus op Festival der zoete verleiding in actie te zien. Ga vooral zo door met al je leuke ideeën, supermooie foto’s en projecten! Ik blijf je volgen!

Supergoede vraag, want ik weet het antwoord niet. En mijn ouders ook niet, wat erg! Dat dit mijn werk nu zou zijn, had ik in ieder geval niet durven hopen. Superleuk om je in augustus op het festival te zien!


Charlotte:

Wat is je favoriete baksel met fruit? Zelf geniet ik van aardbeien waar ik slagroom op spuit. Bovenop een chocolade taart gezet ? Genietend van een punt, wat een pret. Kom ik tot het besef dat het tijd is voor ‘n nieuw recept. En ik weet dat jij heerlijke baksels hebt. Want ik lees en probeer met plezier je blog. Zoek daar iets uit zeg je dan toch ? Maar ik zie door de taarten de cupcakes niet meer. En bak niet alleen voor mezelf maar ook voor een kieskeurige meneer. Die allergisch is voor kiwi’s en niet van rode bessen houden kan. Jaja altijd commentaar van de zijlijn krijg je dan… Dus herhaal ik mijn vraag wat is je favo baksel met fruit. Gezond gaan genieten van je “besluit”. Lijkt me heerlijk echt te gek! Nu nog een plaatsje maken voor Puur Zoet op m’n keukenrek? Ik hoop dat hij deel gaat uitmaken van mijn recepten verzameling. Want bakken vol overgave is zó mijn ding ?

Wauw, petje af voor dit enorm knappe gedicht!

Je vraagt me naar een fruitig baksels waar ik altijd voor zwicht..

Een goede appeltaart mag als je het mij vraagt nooit ontbreken,

Maar ook voor menig aardbeienslof ben ik keihard bezweken.

Mijn hoofd gaat dan vanzelf gekke connecties maken en daar rolt weer wat lekkers uit voort dat ik aan jullie voorschotel 😉

Lisa:

Hoi! Al een paar geprobeerd om een reactie achter te laten, maar ik kreeg steeds een fout. Ik zou het boek zo graag willen hebben! Heb je altijd al gedroomd van een boek schrijven?

Mooi dat het toch gelukt is J. Het is inderdaad altijd een droom geweest. Hoe gaaf dat dat gewoon werkelijkheid is geworden!


Lieve Lotte:

Ik volg je blog al vier jaar en vind het steeds leuker door de gezonde vegan receptjes. Hoe kom je steeds weer aan nieuwe inspiratie?

Wat tof Lieve Lotte! Eigenlijk vind ik overal om me heen inspiratie. Als ik ergens buiten de deur eet, bij vriendinnen, als ik kookboeken doorblader of als ik op Pinterest kijk. Mijn hoofd gaat dan vanzelf gekke connecties maken en daar rolt weer wat lekkers uit voort dat ik aan jullie voorschotel 😉


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Laura:

Hoi Mariette,

Gefeliciteerd met je eigen boek! Het ziet er prachtig uit en volgens mij staat het vol met lekkers!

Heb wel een aantal vragen voor je. Ben wel benieuwd of er nog een raar, gek of bijzonder ingredient is waarmee je nog een keer wilt proberen om een lekker baksel te maken? Zijn er ook ingredienten waarmee je echt nooit zou willen bakken, bijvoorbeeld omdat je het niet lust of omdat het je niet er mee te bakken? Of is er iets wat je niet lust waarvan andere mensen het heel raar vinden dat je jet niet lust?

Ben heel benieuwd naar je antwoorden, dus hoop dat je mijn vragen wilt beantwoorden ☺ En ik wil natuurlijk ook heel graag je boek in huis hebben ? Groetjes Laura

Leuke vragen Laura! Op het gebied van zoet is er praktisch niks dat ik niet ‘lust’. Ik hou vooral niet van Franse kazen, witlof of zuurkool, maar daar heb ik ook nog nooit een zoet taartje mee willen bakken haha. Dat scheelt weer! Ik wil graag nog eens met lavendel bakken! Geen super vreemd ingrediënt, maar het lijkt me wel heel bijzonder.Op het gebied van zoet is er praktisch niks dat ik niet ‘lust’. Ik hou vooral niet van Franse kazen, witlof of zuurkool, maar daar heb ik ook nog nooit een zoet taartje mee willen bakken haha.

Inge:

Hihi Mariette, Superleuke actie! Voor school maak ik een werkstuk over veganisme, en om het echt te beleven leef ik een week veganistisch. Nu ben ik heel er op zoek naar een lekkere, zoete taart die veganistisch gemaakt kan worden. Ik ben ontzettend benieuwd of jij hier ook wel eens over nadenkt en/of af en toe veganistisch leeft. Succes met een goede vraag uitkiezen! ? X Inge

Wat een tof onderwerp voor een werkstuk! Ik ben zelf sinds een aantal maanden vegetariër en heb vorig jaar ook een maand vegan geleefd als challenge (vind je ook op Zoetrecepten, leuk om te lezen voor je nu misschien!). Ik post maandelijks meerdere vegan recepten op mijn blog en ben hier dus zeker bewust mee bezig. Als je via onderstaande link kijkt, dan vind je alle vegan recepten op mijn blog maar ook in mijn boek staan bijna 60 vegan zoete recepten.

Simone:

Hi Mariette! Gefeliciteerd met je superleuke nieuwe boek ? ? Wij hebben thuis kwartels en dus heel veel kwarteleitjes. Nu vroeg ik me dus af: is er een bijzonder of speciaal recept voor kwarteleitjes? Ik ben héél benieuwd ? Groetjes, Simone

Haha, dat is een grappige vraag! Hebben jullie thuis zelf kwartels? In mijn boek of op mijn blog heb ik hier eigenlijk praktisch geen enkel recept mee. Behalve de aspergesoep van mijn moeder: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/soep/groene-aspergesoep-knapperige-bacon/

Robinson:

Hallo ik ben José , en ben op zoek naar taart- recepten waar gelatine vervangen is door agar-agar of dergelijke bindproducten, omdat ik vegetarisch ben. Kun je mij daaraan helpen. Verder ben ik erg nieuwsgierig naar de inhoud van je nieuwe boek.

Jazeker! Deze vind je op Zoetrecepten, maar ook in het boek want daar leg ik je uit hoe je gelatine kunt vervangen door agar-agar.


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Lieke:

He Mariëtte, Al ontzettende leuke en inspirerende reviews gelezen over puur zoet! Wát was nou doorslaggevend om van jou allerlekkerste recepten een boek van te maken? En hoeveel lef had je hiervoor hihi. Ik vind t iig super stoer en een prachtig boek wat ik graag zou willen hebben na die leuke reviews!

Wat een superlief berichtje, dankje! Het maken van een bakboek is altijd een meisjesdroom geweest, dus daar hoefde ik geen seconde over te twijfelen toen Uitgeverij Forte mij benaderde. Lef heb ik daarna wel flink bij elkaar moeten schrapen inderdaad 😉

Ik denk dat het eerste wat ik hem voorschotelde mijn kokosmakronen waren en daar is hij nog steeds GEK op haha.

Nelise

Je hebt vast al heel veel zoete baksels voor je grote liefde gebakken. Maar wat was jouw eerste zoete baksel wat je hem hebt voorgeschoteld? En vond hij het lekker??

Dat klopt, bijna alles wat ik maak wordt door hem geproefd. Ik denk dat het eerste wat ik hem voorschotelde mijn kokosmakronen waren en daar is hij nog steeds GEK op haha.


Robin:

He Mariette! Wat is jouw lievelingsrecept uit het boek? Maak je de recepten uit je boek nog wel eens zelf ook? Groetjes Robin

Oei! Moeilijke vraag. Het boek bestaat praktisch uit mijn gezondere lievelingsrecepten. Maar recepten die ik zelf écht regelmatig maak zijn de chocolade bananenpannenkoekjes, de hazelnootkoeken, choco coco dadelwalnotenreepjes en de carrot cake.

L.Delmotte:

Dag Mariette

Aangezien onze kleindochter allergisch is voor gluten, ei en alle zuivelproducten, zouden wij heel blij zijn mochten we het boek ‘Puur zoet’ ontvangen.

Vriendelijke groet (en mochten we in de prijzen vallen: hartelijk dank:) )

M.Louise Delmotte

Dit is niet echt een vraag, dus helaas kon Mariette jou vraag niet beantwoorden M. Louise Delmotte.


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Graag wil ik Mariette van Tuyl en Uitgeverij Forte culinair bedanken voor de mogelijkheid dit lezersinterview en winactie te houden!
Foto's
De foto’s waarop Mariette zelf staat zijn gemaakt door fotograaf Hadewych Veys. Dit staat vermeld op de foto. Andere foto’s komen uit de review voor Puur zoet en zijn gemaakt door Mariette van Tuyl zelf.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page