Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine


Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine
Zomerkoninkjes laten zich ook goed smaken in ijs. Ik vind de combinatie van mascarpone en slagroom echt heerlijk. Lekker als taartvulling,  voor toeven op je cupcakes of met een goede jam. Maar je kunt met mascarpone en fruit ook heel goed ijs mee maken. Jammer, ik heb geen machine, maar dat mag de pret niet drukken, want dit Aardbeienijs met mascarpone kun je zonder ijsmachine  maken. Heb je een diepvries? Mooi, dan kun jij dus ook ijs maken.

Kun je Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine maken?


Zelf gemaakt smaakt lekkerder

Liever aardbeienijs kopen? Geloof me; deze versie met mascarpone en fruit is echt een stuk lekkerder.


Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine

Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine


Benodigdheden:

  1. 250 gram mascarpone

  2. 250 gram verse of diepvries aardbeien

  3. scheutje citroensap of limoensap

  4. 75 gram suiker

Recept aardbeienijs zonder ijsmachine

Dit ijs heb ik al vaker gemaakt. Je kunt zowel verse aardbeien gebruiken als diepvries aardbeien.  Tip: lekker beide koop ik vaak bij de Lidl omdat ze hier goed geprijsd zijn.

Diepvries fruit

Gebruik je diepvriesfruit? Dan moet je het kort ontdooien. Als je een goede keukenmachine hebt kun je het half ontdooid goed fijn mixen. Het voordeel hiervan is dat het al wat koud is en je ijs straks ietsje sneller vriest. Een staafmixer kan bevroren ijs niet aan.


Snij je aardbeien iets kleiner en fix het fijn. Je zou het fruit kunnen zeven, maar dan blijft er zoveel minder van over. Daarbij blijft er dan ook wel erg weinig over van de vezels. Bij fruit met veel pitjes, bijvoorbeeld bramen, zou ik het denk ik wel zeven. Bekijk zelf of je het graag wilt zeven of niet.

Mix de mascarpone lekker romig. Meng hier het fruit, de suiker en de citroen- of limoensap doorheen.


Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine


Doe je “ijs in wording” in een bakje in de vriezer. Roer nu ongeveer ieder 30-45 minuten je ijs door of mix met je staafmixer iedere 1,5-2 uur je ijs door! Na ongeveer 3-4 x mixen of zo’n 6 maal met je vork roeren is je ijs klaar. Het ligt een beetje aan je diepvries hoe snel dit gaat.


Tussendoor proeven mag, dan weet je waar je het voor doet: want oeh wat is het lekker!!

Het lekkerst is om je ijs na zo’n 5-6 uur te eten. Daarna gaat het harder worden. Op zich geen probleem. Haal je ijs voor gebruik uit de diepvries en laat het een klein half uurtje staan of verwarm het in een stenen of glazen schaal zo’n 30 seconden in de magnetron.


Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine

In mijn tuin ging ik op zoek naar wat munt. Er staan verschillende plantjes. Onlangs kocht ik aardbeienmunt. Deze heeft mooie fijne blaadjes die een beetje naar aardbeien ruiken. Leuk voor op de foto maar helaas kun jij ze niet ruiken.  Ze werden echter al snel aan de kant geschoven. Het ijs heeft de hoofdrol bij het genieten van dit dessert.


Vier de zomer!

#dessert #ijs

0 opmerkingen

Gerelateerde posts