top of page

Advocaat in glas van chocolade


Advokaat in glas van chocolade
Af en toe krijg ik een idee. Het is niet altijd het meest bijzondere idee, maar op de een of andere manier heb ik pas rust al ik het geprobeerd hebt. Allehande materialen in huis, ik vind ze vaak heel inspirerend. Neem nu een plastic eierdoos. Een eierdoos als chocolade Mold, maar een eierdop werkt natuurlijk ook (en is gladder en netter maar wat saaier afgewerkt). De onderkant heeft een mooi randje, deze zou je kunnen gebruiken om in koekjesdeeg te duwen als versiering, maar de binnenkant van de doos kun je gebruiken om een bakje te maken. Zo gezegd en zo gedaan en zo ontstond de bonbon: advocaat in glas van chocolade.

eierdoos als mal voor glaasje

Advocaat in glas van chocolade

Benodigdheden voor 10 stuks:

  1. 1 plastic eierdoos

  2. 120 gram chocolade naar smaak; puur, melk of wit

  3. Kleine eetlepel advocaat per bakje

  4. 150 gram slagroom

  5. 1 zakje vanillesuiker

  6. Eventueel 1 zakje slagroomversteviger.

  7. 20 gram suiker of meer naar eigen smaak

  8. Spuitzak of snoepjeszak

  9. Spuitmondje


Russische tip voor spuitzak

Advocaat in glas van chocolade

Maak de eierdoos schoon en laat hem goed drogen. Chocolade op water is geen goed idee. Tempereer lekkere melkchocolade en vulde een aantal bakjes. Maak draaiende bewegingen om zo de bakjes helemaal te bedekken met chocolade. Misschien is het handiger om de eierbakjes los van elkaar te knippen, dan kun je wat zorgvuldiger het chocolade verdelen en wordt het iets netter. Laat de chocolade afkoelen in de koelkast.


Haal voorzichtig de chocoladeschaaltjes uit de vorm. Als de chocolade getempereerd is laat het vanzelf voorzichtig los. Vul vlak voor het opdienen, de bakjes met advocaat en klop de slagroom stevig met wat suiker.


Je kunt voor het toedekken van slagroom op advocaat ieder spuitmondje bedekken, maar deze spuitmond lag al een tijdje te wachten. Het is een Russische spuitmond die ik eerder bij Aliexpress kocht. Je kunt er hoge toeven vol ruches op een cupcake mee spuiten, maar bij een beetje room, lijkt het een beetje op een bloem.


Advokaat in glas van chocolade

Een klein beetje advocaat op de slagroom zorgt voor een hartje van de bloem.

Tijd om te proeven!


Advokaat in glas van chocolade bonbon

Wat is het nu eigenlijk? Is het een bonbon? Een glaasje advocaat die met glas en al gegeten wordt? Een onderdeel van een grand dessert?


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page