top of page

Advocaat tiramisu


Advocaat tiramisu
De favoriet onder de desserts en toetjes is vermoedelijk denk ik toch tiramisu. En oh I love it met een lekkere advocaat. Het allerlekkerste is de versie met zelfgemaakte advocaat, maar ook met een versie van advocaat uit een fles heb ik gesmuld. Het recept voor deze advocaat tiramisu is een richtlijn, want ieder glas, kom of schaaltje is anders.

Mijn glazen zijn aan de grote kant (hoewel ik ze ook wel eens in nog grotere glazen heb gemaakt en ook dat ging moeiteloos op), dus beslis zelf of je voor een bescheiden formaat gaat of voor een feestdessert.

Advocaat? Wil je het echt goed doen, maak dan je advocaat zelf. Dat is echt een wereld van verschil, zo lekker!  En binnen 10 minuten klaar. Zorg voor een sterke drank van goede kwaliteit, dat proef je terug!


Vind je advocaat vooral geschikt met Pasen? Geloof me, het hele jaar door, zijn recepten met advocaat heel erg populair, ook met Kerstmis. Naast de gele kleur komt dat natuurlijk ook omdat het gewoon heel erg lekker is. Wilde jij niet iets lekkers maken voor je gasten? En liefst iets dat lekker snel klaar is? Probeer dan deze advocaat tiramisu.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Au-bain-marie klutsen

Advocaat tiramisu

Benodigdheden voor 4-6 glazen:

 1. 250 gram mascarpone

 2. 250 gram slagroom

 3. 2 zakjes slagroomversteviger

 4. 4-5 lange vingers per glas

 5. 150 ml sterke koffie

 6. Eventueel 1 eetlepel Kahlua door de koffie (lekker!)

 7. Advocaat

 8. Sprinkles of andere versiering

Door toefjes te spuiten zit er iets meer lucht tussen de vulling en heb je iets minder nodig.


Advocaat tiramisu met gouden spikes

Advocaat tiramisu maken

 1. Voor deze glazen heb je ongeveer 50 gram mascarpone en 50 gram slagroom nodig per persoon. Ik raad je aan iets meer te maken. De mix blijft nog wel een aantal dagen goed in de koelkast en kun je ook gebruiken om een saai koekje op te leuken, eierkoeken te vullen of om nog een klein dessert te maken.

 2. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger stevig. Klop de mascarpone los en voeg het bij de slagroom.

 3. Proef of je nog suiker wilt toevoegen en vul de spuitzak met een spuitmondje naar keuze.

 4. Breek de lange vingers en doop ze kort in de koffie. Niet te lang want anders vallen ze uit elkaar. Bedek de bodem.

 5. Spuit toefjes en bedek de laag met een beetje advocaat hier en daar.

 6. Herhaal met de lange vingers, de toefjes en opnieuw de advocaat.

 7. Bewaar de glaasjes in de koelkast tot je het gaat opdienen.Je kunt het dessert heel goed een dag eerder al maken. Wil je de tiramisu versieren met sprinkles? Doe dat pas kort voor het opdienen. Sommige sprinkles geven kleur af of worden minder mooi van het vocht.

Gerelateerde posts

コメント


bottom of page