Aperol Spritz aperitief thuis maken | Carola Bakt Zoethoudertjes
top of page

Aperol Spritz aperitief


Aperol Spritz aperitief, prachtige kleur in groot glas
Aperol Spritz aperitief
Hoewel ik vaker in Italië ben geweest, heb ik dit jaar pas voor het eerst een Spritz gedronken. Eigenlijk wist ik niet eens wat het was, maar op de camping waar wij stonden werd dit drankje heel veel besteld: Aperol Spritz is een aperitief en een echt zomers drankje.

Als “iedereen” het drinkt, dan word je natuurlijk best een beetje nieuwsgierig. En dus gingen we het proberen, want ook mijn zoon was enthousiast. Hij is 18 en het was zijn eerste vakantie dat hij officieel zonder problemen alcohol mocht bestellen. Al snel hadden we door dat we hem naar de bar moesten sturen voor een Aperol Spritz aperitief. Het meisje achter de bar schonk de glazen namelijk een stuk voller als mijn zoon ze bestelde. Dat is toch een leuk compliment voor de jongeman en het werd een taak die hij maar al te graag uitvoerde.


Als snel hadden we in de gaten als mijn zoon de bestelling deed, de glazen voller waren

Nu ik eenmaal wist hoe lekker fruitig het aperitief proefde ging ik natuurlijk opletten. Wat bleek: een Aperol Spritz werd op heel veel terrasjes gedronken. In plaats van Aperol werd ook vaak Campari gebruikt. Een goed alternatief.


Tip: Gebruik eens Campari in plaats van Aperol en voeg een mooie schijf sinaasappel toe!

Aperol Spritz aperitief of cocktail

Aperol Spritz aperitief

Benodigdheden:

  1. Aperol

  2. Prosecco of andere witte wijn met bubbels

  3. Bruisend bronwater

  4. Veel ijsblokjes

  5. Eventueel een schijf sinaasappel

  6. Eventueel een rietje

  7. Een groot wijnglas


Aperol Spritz aperitief in groot wijn glas

Zo maak je zelf deze heerlijke cocktail!

Vul je glas rijkelijk met ijsblokjes.


Een Spritz maak je volgens de 3, 2, 1 methode.

  1. 3 delen Prosecco

  2. 2 delen Aperol

  3. 1 deel bruisend bronwater


Zo kleurig

Om de Spritz snel en makkelijk te maken gebruikte ik een borrelglas als maatbeker.

  • 3 glaasjes Prosecco,

  • 2 glaasjes Aperol

  • 1 glas bruisend bronwater

Voeg eventueel nog een mooi stuk sinaasappel toe in je aperitief. Dit maakt het nog iets frisser en het ziet er verleidelijk uit.

In Italië kregen we vaak een rietje in de drank. Dit drinkt lekker makkelijk, maar ik vind het iets minder elegant. Vandaar dat ik koos voor een less is more versie.


Zin in de feestje?

Een zomerse barbecue of zoek je een alternatief om mee te proosten met oudjaar?  Als je tot drie kunt tellen kun je deze verfrissende Aperol Spritz maken.


Gerelateerde posts

bottom of page