top of page

Alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs


alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs
Niet iedereen houdt van alcohol of misschien wil je graag een bijzonder drankje maar moet je nog rijden, of je wilt de kinderen verrassen met een echte kindercocktail. Een drankje is niet alleen bijzonder omdat er alcohol in zit, maak het extra mooi en serveer de alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs in een mooi glas!

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Serveer dit alcoholvrij drankje eens aan je kinderen bij een bijzondere gelegenheid. Wat zullen ze genieten als ze uit uit een echt champagneglas mogen drinken.


alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs

Alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs

Benodigdheden voor 4 personen:

 1. ongeveer 400 ml 7-up of sprite

 2. Limoenrasp of schijfjes limoen

 3. Limoen (of citroen) sap

 4. 500 gram citroen- of limoen-sorbijtijs

 5. 4 hoge champagneglazen


alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs

Alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs

 1. Heb je champagneglazen? Deze zijn zien er feestelijk, maar houden de bubbels van je drankje ook langer in het glas. Plaats de glazen een uur voor het opdienen in de de vriezer voor een extra mooi resultaat en zet alles klaar zodat je de drank snel kan inschenken.

 2. Omdat ik het leuk vond om wat kleur toe te voegen, rasp ik een klein beetje limoenschil en voegde dit toe aan het drankje. Ik gebruik hier een zesteur of citrusrasp voor, hierdoor werd de rasp extra fijn. Je zou ook en plakje limoen in kunnen snijden en op de rand van het glas steken. Het is net wat je zelf lekker of leuk vindt.

 3. Pers de limoen uit en zet het klaar voor gebruik.

 4. Haal vlak voor het opdienen de glazen uit de diepvries of anders uit je keukenkastje. Vul de glazen met 7-up of sprite en voeg een klein beetje limoen- of citroen smaak toe om de drank wat extra smaak te geven. Probeer hier niet te scheutig mee te zijn, teveel maakt de drank juist minder lekker.

 5. Voeg eventueel wat rasp toe aan de drank. Schep een bolletje sorbetijs uit de schaal en voeg het toe aan de drank. De alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs gaat flink bruisen en dat maakt het extra feestelijk. Dien het daarom direct aan je gasten.

 6. Je kunt het ijs laten smelten en de scroppino zo opdrinken. Maar ik ben wat ongeduldig geboren en gebruik graag een ijslepel om alvast een beetje van het ijs te proberen. Mmmm, lekker hoor !Proosten, kan ook best alcoholvrij!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page