top of page

Scroppino met limoen en sorbetijs


Scroppino met limoen en sorbetijs

Geen idee waarom ik scroppino altijd koppel aan Oud en Nieuw vieren. Dit feestelijke drankje met prosecco, wodka, limoen en sorbetijs is ook lekker als nagerecht bij een uitgebreid diner. Stel jezelf voor op een warme zomeravond. De barbecue staat aan. De aroma’s van het gebakken vlees verspreiden zich. Het is behoorlijk warm en wat zou je graag een tintelende frisse dank lusten. Of je wilt proosten met oud jaar met iets feestlijks waar bubbels in zitten. Dan is deze Italiaanse scroppino met limoen en sorbetijs een aanrader.

Scroppino is een Italiaanse drank. Het wordt geserveerd in een hoog glas; of de Italianen het een champagneglas noemen? Ik vermoed van niet. Van oorsprong werd het gemixt met citroenijs en Italiaanse grappa, maar in Nederland wordt het vaak met wodka gemixt.Variatietips: Vanille-ijs met limoncello of wat dacht je van frambozen sorbetijs met crème de cassis?

Scroppino met limoen en sorbetijs

Benodigdheden voor 4 personen:

  1. 500 gram limoen- of citroen sorbetijs

  2. 250 ml prosecco

  3. 60 ml wodka

  4. sap van een halve limoen of citroen

  5. 4 hoge champagne glazen

  6. staafmixer

Scroppino met limoen en sorbetijs

Feestelijke cocktail met prosecco en sorbetijs

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed koud zijn!

  2. Voeg het ijs, de prosecco, de wodka en de limoensap en een hoge kom. Mix het geheel goed door met de staafmixer. Het ijs veranderd in een drinkbare mix.

  3. Schenk de mix direct in de glazen.

  4. Versier eventueel je glas met een schijfje limoen, kleine blaadjes munt, citroenmelisse of een rietje.

Bubbels het hele jaar door

Of je een scroppino serveert met Kerst, met oud en nieuw naast een schaal met oliebollen of tijdens een zonnige barbecue in de zomer; proost en geniet van je gezelschap met een heerlijke mix in je hand!Gerelateerde posts

Comments


bottom of page