top of page

Bloody Mary recept


Bloody Mary recept
Bloody Mary recept
Tussen de verse sinaasappelsap, de exemplaren uit de supermarkt en de smoothies door lust ik op zijn tijd ook wel een glas koude tomatensap. Tomatensap mag dan een beetje saai klinken, maar de basis is vaak al lekker op smaak gebracht in de verpakking. Daarbij kun je tomatensap zelf ook nog goed pimpen. Met wat selderijzout, groene kruiden of waarom niet een keer als een gevaarlijk lekker drankje: Bloody Mary!

Het gevaar mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen, want de naam Bloody Mary is waarschijnlijk afkomstig van koningin Maria (Mary) Tudor uit Engeland die protestantse gelovigen in de 16 eeuw bloedig liet vermoorden.

Een Bloody Mary wordt traditioneel gemaakt met één deel wodka op twee delen tomatensap en (eventueel) een deel limoensap. Maar als ik het internet afstruin, kun je dit als een soort basis zien waaraan je allerlei kruiden, ijsblokjes en een roerstaaf van selderij aan toevoegt.


Bloody Mary recept

Benodigdheden per persoon:

 1. 40 ml Wodka

 2. 80 ml Tomatensap

 3. Snufje Chilipoeder

 4. Een paar druppels tabasco naar eigen smaak

 5. Eventueel een paar druppels Worcestersaus naar eigen smaak

 6. 1/2-1 theelepel Citroen- of limoensap

 7. IJsblokjes

 8. Selderij-stengel voor sier en als roerstaaf

 9. Eventueel een schijf limoen of citroen als versiering op het glas

Bloody Mary recept
Bloody Mary recept

Zo maak je zelf Bloody Mary met of zonder alcohol

 1. Je kunt de cocktail bereiden door alle ingrediënten in een glas te doen en goed door te roeren, maar lekkerder is om alles in een koude shaker te doen het het goed te schudden.

 2. Voeg de tabasco, worcestersaus en de limoen-citroensap eventueel in delen toe. Het is eigenlijk best persoonlijk en je kunt alleen zelf beoordelen welke hoeveelheid je het lekkerst vindt.

 3. Vul het glas direct en geniet hiervan.

 4. De tomatensap blijft niet mooi stabiel gemixt, dus af en toe heb je echt een lepel of selderijstengel nodig om alles even om te te roeren.Liever een alcoholvrije cocktail? Dit kan ook heel goed en past goed bij een lunch, picknick of 16.00 uur momentje!

Laat die eeuwige sinaasappelsap eens staan en kies voor een glas tomatensap. Ook zonder de wodka een gezond en lekker tussendoortje.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page