top of page

Appel cakepops


appel cakepops
Ze  foto’s van de appel cakepops staan al tijdje in een mapje op mijn computer. Ik was niet helemaal tervreden ove de helderheid van de foto’s. Maar ik ga ze toch met je delen. Deze kleine verwennerij was toch wel leuk om te maken.
Appel cakepops. Vroeger zei men: ‘A apple a day keeps the doctor away.’ Zou dat ook gelden voor deze kleine rakkers? Appel cakepops.

Het appeltje is gemaakt van cakekruimels met botercrème.  Het voordeel daarvan is dat je met de hand de appel cakepop een beetje de vorm van een appel kunt geven.

Heb je daar geen zin in en je hebt een cakepopvorm, of plaat? Dan maak je ze toch lekker rond? Het is jouw cakepop!

appel cakepops

Hoe maak je cakepops?

Dat kan op verschillende manier welke je op dit blog over cakepops kunt vinden.

Appel cakepops

Ik koos de manier van cakepops met cakekruimels en botercrème.

Bedenk hoeveel appel cakepops je wilt maken. Met het basis recept van cake

  • 200 gram boter

  • 200 gram suiker

  • 200 gram meel

  • 4 eieren


Hier kun je minimaal 20 cakepops van maken.

appel cakepops

Een appel heeft bovenin altijd een holling waar het steeltje uitkomt. Boetseer deze voorzichtig in de cakepop.

appel cakepops

Niet iedere foodcolor is geschikt om chocolade te kleuren. Let daar goed op anders moet je alle chocolade straks weggooien. Ik koos dit keer voor gemak; de chocolade was al voor gekleurd.

appel cakepops

Steeltjes maken. Dat ging heel handig met deze mold van Wilton. Door de takjes in de mold zagen de steeltjes er heel natuurlijk uit. Je kunt het natuurlijk ook handmatig doen. Door de steeltjes niet helemaal egaal te kleuren, een beetje gemêleerd, krijg je meerder kleuren in het steeltje wat er natuurlijker uitziet.

appel cakepops

Drie soorten dust zorgden voor verloop van kleuren bij de blaadjes. Ik had natuurlijk de blaadjes ook kunnen maken op de zelfde manier als de steeltjes. Niet alles volledig doorkneden, of op het laatst een klein beetje donker en licht groen meerkleuren voor wat speelser effect.

appel cakepops

De appel. Klein maar fijn.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page