top of page

Appelstengels met karameldip


Appelstengels met karameldip
Af en toe heb ik wat bladerdeeg over dat eigenlijk op moet. Het ligt alleen maar uit te drogen in de diepvries. Nou ja, laat ik eerlijk zijn. Dat is natuurlijk gewoon een smoesje om deze heerlijke appelstengels met karameldip te maken! Ik heb al een keer hartige parmahamstengels van bladerdeeg gemaakt. Dit maal ga ik voor zoet. Een appeltje heb ik meestal wel in huis. Karamel? Dat heb je met weinig moeite gemaakt met een blikje gecondenseerde melk en heeft de heerlijke naam: Dulce de leche.
Krijg je last minute visite? Wil je iemand verwennen?

En ook zonder de karamelsaus zul je merken dat ze op zijn zonder dat je het in de gaten hebt.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Appelstengels met karameldip

Appelstengels met karameldip

Benodigdheden:

 1. Per 6 stengels 1 vel bladerdeeg

 2. 1 medium appel per 6 vellen bladerdeeg

 3. Fijne kristalsuiker

 4. Kaneel

 5. Eventueel: 1 blikje gecondenseerde melkAppelstengels met karameldip

Zo maak je Appelstengels met karameldip:

 1. Ontdooi bladerdeegvellen naar behoefte. Laat ze kort ontdooien, ongeveer 5-7 minuten. De vellen laten zich het makkelijkst snijden als ze een klein beetje ontdooit zijn. Wacht je te lang dan wordt het bladerdeeg zo zacht en verlies je controle over de vorm. Verwarm de oven voor op 220 graden(hete lucht oven) of volg de beschrijving op de verpakking van je bladerdeeg.

 2. Snij de vellen in eerst door de helft en vervolgens de twee helften in drie repen. Leg ze op je bakmat of bakpapier.

 3. Doe een stuk of vier eetlepels fijne suiker in een kom en roer hier wat kaneel doorheen naar smaak.

 4. Schil de appel en rasp de appel met de fijne rasp. Met mijn hand kneep ik het vocht uit de geraspte appel. Hier komt behoorlijk veel vocht vanaf. Roer een beetje appel-kaneelsuiker door de geraspte appel.

 5. De appel laat zich niet zo makkelijk over het bladerdeeg spreiden. Met de vingers ging dit nog het best.  Strooi nog wat suiker met kaneel over de stengels.

 6. Bak je stengels in de oven in ongeveer 15 minuten gaar tot ze er goudbruin uitzien.

 7. Vind je het lekker om de karamelsaus erbij te maken? Dit kun je beter een dag eerder doen. De karamelsaus ontstaat als je een blikje gecondenseerde melk zo’n 2-3 uur heel zachtjes kookt in een pan met water.Nog nooit gehoord van Dulce de leche?

Hier lees je meer over hoe je dulce de leche maakt, over hoe goddelijk het is en hoe blij je bent als je nog wat overhoudt voor andere doeleinden. Twee uur koken geeft lichtbruine karamelsaus, 3 uur koken wat donkere saus. Uit de koelkast is de dulce de leche wat dik, dan verwarm het heel kort in de magnetron een het wordt ietsje dunner.

Het lijkt me eigenlijk ook een leuke traktatie voor een kinderverjaardag voor kinderen.

Doe de appelstengels met karameldip, in een plastic patatbakje en vul het gedeelte voor mayonaise met een beetje karamelsaus.


Appelstengels met karameldip

De appelstengels met karamelsaus zijn prachtig goudbruin. Bewaren is mogelijk maar bladerdeeg is het lekkerst als je het redelijk snel op eet.


Waarom zou je wachten?


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page