top of page

Baileys panna cotta met Oreo creme


Baileys panna cotta met Oreo creme
Vorige week plaatste ik het recept waarmee je zelf huis Baileys kan maken. Wow, dat werd goed ontvangen! En eerlijk gezegd snap ik het wel. Baileys is een heerlijke likeur die je zelf heel makkelijk met de staafmixer (ja echt!) kunt maken. En als er dan een flesje in de koelkast staat, wil ik er natuurlijk ook wat lekkers mee maken. Het is al een tijd geleden dat ik een schuin dessert maakte. Dat ziet er best indrukwekkend uit maar het is eigenlijk gewoon een klein trucje die je moet weten. De toeven zijn op smaak en kleur gebracht met vermalen oreo's. Oreo's passen wat smaak betreft heel goed bij de likeur. Baileys panna cotta met oreocrème is een heerlijk dessert voor feestdagen of etentjes thuis.

Meer of minder

Baileys panna cotta met Oreo creme recept bevat 50 ml Baileys per persoon en een lichte chantilly crème. Pas de hoeveelheden eventueel als je het wat veel vindt. Geen Chantilly mix in huis? Slagroom met wat gemalen oreo's is gaat ook heel goed.


Chantilly creme of enchanted cream

Zelf heb ik weinig mixen op voorraad maar cream chantilly heb ik de laatste jaren altijd in huis. In 3 minuten heb je een fluffy, lichte marshmallow-achtige crème paraat. Het laat zich makkelijk kleuren en op smaak brengen; ideaal. Kocht ik het eerder altijd bij een online bakwinkel, onlangs kwam ik het bij Xenos tegen, dat is voor veel thuisbakkers wat dichter bij huis om aan te schaffen.

Baileys panna cotta met Oreo creme

Baileys panna cotta met oreo creme

Benodigdheden per persoon

 1. 50 ml Baileys (zo maak je het zelf)

 2. Per 175 ml vloeistof 1 blad gelatine

 3. OF creme Chantilly (enchanted cream) of 50 ml slagroom

 4. Ongeveer 1 oreo gemalen

 5. 1 glas

 6. Spuitzak met mooi spuitmondje

 7. Sprinkles

 8. Cupcake bakblik

Vind je pure Baileys te sterk van smaak? Je kunt de likeur iets verdunnen met niet opgeklopte slagroom.
Zet de glazen schuin zodat de panna cotta schuin hard kan worden

Baileys panna cotta met oreo creme

 1. Bereken hoeveel gelatine je nodig hebt. Knip eventueel een stuk van een blad af als het teveel is. Laat de gelatine in ruim koud water minimaal een kwartier weken.

 2. Zet het cupcake bakblik klaar met de glazen. Blijven de glazen niet goed staan, ga dan op zoek naar iets dat je glas kan ondersteunen. Het moet vrij stevig staan want het blik verhuis je later naar de koelkast.

 3. Verwarm een eetlepel Baileys of slagroom op een laag vuur. Knijp het water uit de gelatine en los het in de warme vloeistof op.

 4. Zodra de gelatine is opgelost mag het vuur uit. Verdeel de vloeistof met een lepel in de schuine glazen. Laat het iets afkoelen.

 5. Verhuis het bakblik met de glazen naar de koelkast een laat het een paar uur goed stevig worden.

 6. Verkruimel de oreo's.

 7. Met 100 gram poeder voor Chantilly creme, 66 ml water en 66 ml ml melk kun je 4 redelijk grote glaasjes vullen met oreo crème. Volg voor de zekerheid de verpakking, maar bovenstaande verhouding kom ik tot nu toe steeds tegen op de verpakking. Liever slagroom? Klop per persoon 50 ml slagroom stevig. Voeg eventueel een zakje slagroomversteviger toe en suiker naar smaak.

 8. Roer de oreo kruimels door de mix. Hou wat kruimels over om straks over de toef te strooien.

 9. Spuit mooie toeven op de stevige schuine panna cotta van Baileys.

 10. Versier de toeven met oreokruimels en eventueel met wat sprinkles.

 11. Bewaar de glazen tot het serveren in de koelkast.

https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/post/baileys-panna-cotta-met-oreo-creme

Feestelijk dessert

Baileys panna cotta met oreo crème, heel geschikt voor feestdagen en etentjes. Of zomaar tussendoor; gewoon omdat het kan.


Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page