top of page

Bakken met Ine van Ine Paauw en winactie!


Winactie succesvol afgesloten

Bakken met Ine van Ine Paauw
De echte Heel Holland Bakt-fan kent Ine Paauw vast een zeker nog uit het vijfde seizoen in 2017. Deze goedlachse Ine was behoorlijk aan het dollen in de tent en medekandidaat Rik was hier veelvuldig bij betrokken. Het is leuk om te zien dat het leven van veel deelnemers na Heel Holland Bakt nog zoeter is geworden; zij schuiven regelmatig hun baan opzij en starten hun eigen bedrijf. Zo ook bij Ine.


Verzorgde Ine voor Heel Holland Bakt zo af en toe eters in haar woonkamer-restaurant, na de uitzendingen heeft bakken de overhand gekregen. Ook is zij heel veel op bestelling gaan bakken, organiseert Ine High tea’s, bakdemonstraties en droomt zij van een eigen theehuis.


Ine van Ine Paauw boek met persoonlijke foto's

Waarschijnlijk ben je dit artikel gaan lezen omdat je altijd op zoek bent naar inspiratie. Inspiratie genoeg in dit boek, maar Bakken met Ine is veel meer dan een bakboek. Niet eerder werd er in een boek voor thuisbakkers zo uitgebreid vertelt hoe het is om mee te doen als kandidaat met Heel Holland bakt.Ine babbelt erop los en daar hou ik van, het verhaal achter de taart geeft een extra dimensie aan het geheel. Ine schrijft alsof je gezellig naast haar op de bank zit met koffie en taart. Ze vertelt je over haar leven, haar thuis, het eten maar ook over haar jeugd in Dubai en over het appje dat ze ontving op de avond dat ze besloot zich in te schrijven:


Uit Bakken met Ine: “op een zondagavond zat ik met een mooi glas wijn heerlijk met mijn liefste na te genieten van het weekend. We hadden net de finale gekeken en in beeld kwam de oproep voorbij voor thuisbakkers voor het volgende seizoen… Bijna gelijk kwam ook een appje binnen van één van onze kinderen. Hij drong erop aan dat ik me aan zou melden en stuurde mij de link van het inschrijfformulier. Nu kon ik op dat moment wel heerlijk koken; maar bakken is toch wel “A different cup of tea”! Ieder weekend toverde ik wel een weekendtaartje uit mijn oven voor op de taartschaal. En deze taartjes werden wel steeds beter, maar een bakcompetitie op televisie.”

Bakken met Ine van Ine Paauw, inhoudsopgave

De inhoud van Bakken met Ine

Er zijn enkele “eenvoudige” recepten als amandelspijs, bananencake, ma’amoul Arabische koekjes, oliebollen en appeltaart a la Ine, citroencake met roomkaas topping. Maar mijn oog valt toch steeds weer op de grote hoeveelheden taarten, in alle soorten en maten. Stuk voor stuk zijn deze beauty’s opgebouwd in een aantal mooie lagen van verfijnde receptuur en vaak kleurrijk en uitbundig versierd.


De inhoud bestaat uit drie delen:

Deel één: Bakken vanuit de huiskamer. Deel twee: Bakken op de set. Deel drie: Grootse plannen.

Ik ben even uitgekletst want zien is geloven!


Ine Paauw Heel Holland bakt kandidaat
Birthdaycake

Zomaar een voorbeeld…

Foto boven vind je de Birthdaycake; een dripcake met o.a. frambozencremeux, witte chocolade ganachedrip en kransjes of kusje van Italiaanse meringue. En… zin in meer?


Bakken met Ine van Ine Paauw boek vol inspiratie

Er zijn zoveel van dit soort bijzondere taarten. En ze hebben bijna allemaal een eigen verhaal.


Ine over deze weddingcake: “De allereerste bruidstaart die ik mocht maken was de oefentaart voor de finale van Heel Holland Bakt. In de tent mocht ik hem helaas niet meer bakken. Ik moest na de halve finale naar huis… Zo jammer, want als je eenmaal zover gekomen bent wil je de eindstreep ook halen. Dat Hans de HHB-editie 2017 zou winnen was mij allang duidelijk. Wat kon die jongen veel! Hij noemde mijn zijn bak-mama en nog steeds hebben we een fijne band met elkaar. Dat hebben alle oud-bakkers. Rik is ook een hele lieve vriend van mij geworden. Lief en leed delen we met elkaar en de lol die we samen in de tent hadden, hebben we nog steeds wanneer we elkaar zien. Heerlijk!”

Foto linksboven:

Weddingcake forever love; prachtig met een duidelijke stap voor stap beschrijving.


Foto rechtsboven:

Pompoencheesecake met een flinke dot meringue: Een echte herfsttaart en voor degene die zich nog niet zo goed aan een pompoentaart durven wagen, zo’n flinke dot meringue doet vast wonderen!


Foto onder:

Uit deel 2; Bakken op de set: Back in Dubai. Ine: “Naar een liedje dat in de jaren tachtig over de radio in Dubai schalde.” Een taart met kardemom, rozenwater en een ma’moul koekbodem.In over Back in Dubai: “Natuurlijk moest ik van mezelf een taart ontwerpen waar al die verrukkelijke smaken inzitten waar ik zo van houd. Op deze taart ben ik het meest trots. Zo verfijnd van smaak en zo mooi van buiten en binnen.”

Bakken met Ine van Ine Paauw, een feest voor het oog

Verbazing overvalt me pagina na pagina. Het leukste is dat jij ook ieder recept kunt maken.


Foto linksboven:

Chocoholic met earl grey: De taart is iets anders geworden dan in de tent. Destijds was de opdracht: Theepottaart. Ine: “Hij zag er destijds heel schattig uit maar het leek me leuk om jullie met dezelfde ingredienten een heel chique taartje te laten maken.”

Met chocoladebiscuit, earl greytrempereersiroop, chocolade cremeaux, witte chocolade earl greymousse en melkchocolade ganache.


Foto rechtsboven:

Raspberry love empileurs. Deze prachtige strakke gebakjes hoopte Ine in de finale te mogen bakken, maar helaas haalde ze de finale nèt niet. Ongelofelijk wat ze die dag van plan was. Laagje biscuit, laag frambozen ganache, laag kokoskoek, een laag toefjes botercrème en een plakje van ruby chocolade on top. Wow, finale-waardig!


Foto onder:

Tulband liefde voor anijs. Een tulband waar de eruptie van de vesuvius een weg kan vinden. Anijsbiscuit met sinaasappelcrème, Franse botercrème en afgebrande Italiaanse meringue.


Ine over de tulband liefde voor anijs: “Een vesuviustaartje, dat was de opdracht die we kregen. He geeft aan hoe lastig de HHB-opdrachten soms waren, want wat verzin je hiervoor?? De creativiteit van de bakkers werd soms flink op de proef gesteld.”

Bakken met Ine van Ine Paauw

Bakken met Ine? Wat een heerlijk boek. Goede recepten, niks geen pakjes en zakjes, prachtig gepresenteerd. Echt een heerlijk bakboek vol inspiratie voor de thuisbakker die smaak belangrijk vindt, net als het uiterlijk van de taart.


Ook zin om met Ine te gaan bakken, doe mee met de winactie!!

Yippie! Ben je enthousiast geworden? Hou dat gevoel even vast en waag een kansje. Van Ine mag ik een boek weggeven maar wat moet je doen?

Stap 1: Volg Ine Paauw op Instagram en Facebook

Stap 2: Volg ook Carola Bakt Zoethoudertjes (of deed je dat al 🥰?) Facebookpagina of de Instagram en tag bij Carola Bakt Zoethoudertjes je bakvriend(in) om te vertellen waarom jij zo enthousiast ben over Bakken met Ine en hier heel graag een plekje voor wilt vrijmaken tussen de bakboeken!

Stap 3: Doe dit vóór 21 juli! En dan maar duimen dat jij de winnaar bent.


De winnares is bekend! Annemieke Dirne, jij bent de winnares! Heel veel plezier met dit leuke bakboek en show ons vooral al je gebakken lekkers op de netwerken! 

Niet gewonnen? Niet getreurd!
Bakken met Ine van Ine Paauw is te koop in de boekenwinkel.

ISBN: 9789090344379Of bestel je boek bij Ine Paauw zelf; dan schrijft Ine er vast iets persoonlijks voor je in. Een perfect cadeau om weg te geven!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page