Misschien is het je al opgevallen; ik hou erg van havermout. Het is een gezonde keuze, bevat veel vezels, maar ik vind het vooral ook erg lekker. Op dit moment is tarwemeel niet overal verkrijgbaar in de supermarkt, maar de schappen met havermout zijn meestal steeds goed gevuld. De blauwe bessen havermoutkoek met kokos bevat weinig suiker en is vooral gezoet met geraspte kokos en lekkere blauwe bessen.
Vergeet havermout als ontbijt; je kunt geweldig lekker bakken met havermout
Fruit uit de diepvries; ideaal
Vaak gebruik ik blauwe bessen uit de diepvries bij het bakken, maar dit maal niet. De bessen waren bijzonder lekker en dat proef je dan toch terug in je koek. Ik geniet nog steeds van de koeken want de koeken die overbleven heb ik bewaard in de diepvries. Zo heb ik op onverwachte momenten ineens toch een lekker ontbijtje of flinke koek voor de rit naar huis vanuit mijn werk. Geniet van de blauwe bessen havermoutkoek met kokos.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Blauwe bessen havermoutkoek met kokos
Benodigdheden voor 8 flinke stukken:
200 gram blauwe bessen
250 havermout
2 zakjes vanillesuiker
50 gram bruine basterdsuiker of minder
100 gram geraspte kokos
75 gram gesmolten boter
175 ml melk
2 eieren
8 gram bakpoeder
5 gram koekkruiden (speculaaskruiden of kaneel is ook lekker)
3 gram zout
Ook nodig:
Mijn vorm is 20 x 18 cm
Havermoutkoek met blauwe bessen en kokos
Roer alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen door elkaar en laat het beslag even staan zodat de kokos en de havermout wet vocht kunnen opnemen.
Bedek je bakblik met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170 graden bij een hete lucht oven en op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.
Roer de blauwe bessen door het beslag en vul de bakvorm.
Strooi eventueel nog wat havermout over de bovenkant voor de sier en bak de havermout ontbijtkoek in ongeveer 30 minuten gaar. Heel weinig werk dus!
Laat de havermoutkoek afkoelen voor je hem in stukken snijdt. Ik sneed best grote stukken, natuurlijk kun je ook kleinere stukken snijden.
De koeken kun je goed invriezen. Zo kon ik af en toe een stevige maar sappige koek meenemen op pad of naar het werk.
ความคิดเห็น