top of page

Bloemen chocolade van mini tulbandvorm


Bloemen chocolade van mini tulbandvorm

Vaak gebruik ik gewone chocolade van de Lidl bij het bakken. Bij het bakken vind ik dit vaak prima, tot ik echt goede chocolade mag proeven. Onlangs was ik op de bakkersvak-beurs en hier proefde ik chocolade van een merk waar ik nog nooit van had gehoord: Veliche. Al bij het proeven één klein druppeltje pure chocolade wist ik dat ik de chocolade lekkerder vond dan bv. Callebaut. Pure chocolade heeft nooit mijn voorkeur maar bij dit merk… puur genieten! De inspiratie voor deze chocoladebloem komt overigens ook van de website van Veliche. Zij maakte met een standaard om een chocolade-ei op te plaatsen in een dergelijke vorm. Ik zag hier echter een bloem in.


Omdat het bijna Pasen is gaf ik de bloem een geel hartje, maar je kunt natuurlijk de sprinkles kiezen die jij leuk vindt! Of je kies voor een hart van een andere kleur chocolade. Net wat je zelf leuk en lekker vindt.

mini tulband cakejes bakvorm

Bloemen chocolade van mini tulbandvorm

Benodigdheden voor ongeveer 12 bloemen: 

  1. 350 gram (pure) chocolade

  2. 30 gram chocolade voor in het hart van de bloem

  3. sprinkles of ander kleur chocolade

  4. mini tulband bakblik of siliconen vorm die hier op lijkt (mijn vorm heb ik ooit gekocht bij AH, je vindt ze in veel meer winkels, google maar eens!)


mini tulband cakejes bakvorm vullen met chocolade

Bloemen chocolade van mini tulbandvorm

  1. Wil je een stevig, glanzend chocolaatje hebben, dan moet je chocolade tempereren. Hoe dit werkt lees je hier. Daarbij laat chocolade dat is getemperd makkelijker de vorm los. Soms gebruik ik de marmeren plaat, maar dit keer gebruikte ik de methode: gewoon met de pan. Op de marmeren plaat gaat het soms te snel, zeker in de winter als het koud is.

  2. Vul de vormpjes en geef de vorm een paar klappen met op het aanrecht. Zo komen de luchtbellen naar boven.

  3. Laat de chocolade goed koelen. In de koelkast gaat dit iets sneller.

  4. Geduld is een schone zaak en na zo’n half uur kwamen de bloemen vanzelf goed uit de vorm. Je ziet dat ik ook roze bloemen heb gemaakt. Deze waren ook goed gelukt met roze ruby chocolade.

  5. Verwarm nog een kleine hoeveelheid chocolade en breng met een klein lepeltje een beetje in het hartje van de bloem.

  6. Strooi de sprinkles in het midden en beweeg de bloem heen en weer. De chocolade wordt nu mooi verdeeld en deze houdt de spikkels goed vast. Laat de chocolade hard worden.

Bloemen chocolade van mini tulbandvorm

De sprinkels zijn nu geel maar wat dacht je van oranje op nationale feestdagen of met voetbal? Of muisjes bij traceren bij de geboorte van een baby? Zo weet jij vast ook nog wel een paar mogelijkheden!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page