top of page

Blondies met cranberry’s


Blondies met cranberry's

Op Facebook is een afgesloten groep foodbloggers altijd met elkaar in gesprek. Heel gezellig met elkaar keuvelen over je blog, vragen stellen over recepten, maar ook praten over events, mailtjes, verzoekjes, reviews en vragen aan elkaar: Hoe doe jij het. Zo ontstonden deze blondies met cranberry's. En iedere maand houdt de besloten groep een foodblogswap.

De bloggers kunnen meedoen met de foodblogswap. Bij de foodblogswap maak je een recept van een ander blog dat jou is toegewezen. Een beetje spannend altijd van welk blog ik dan mag gaan bakken (of koken als een blog echt geen bakrecepten heeft) en wie gaat er wat van mij bakken.

Spannend: Ik mocht een recept gaan bakken van Ona Pona’s blog. En hoewel ik haar naam wel kende, was ik nog niet op haar blog geweest. Je hebt dan ook een paar honderd bloggers op de facebookpagina en er zijn er nog veeeeeeel meer.


Blondies met cranberry's


Wat maakt Ona Pona zoal? Ik doorliep haar pagina’s en kreeg al snel door dat zij Belgische is. Belgische wafels, zeer vaak het gebruik van speculoos, Delhaize, het land van lekker eten. Net niet Frankrijk, maar er zijn volgens mij in België veel meer lekkerbekken dan in Nederland. Ona Pona maakt van alles.  Soms gezond, soms iets minder gezond, een heerlijke smaakervaring staat voorop.

En natuurlijk ging ik op zoek naar iets zoets. En eigenlijk was het testteam al snel enthousiast over de blondies met cranberry’s. Dus Blondie met cranberry’s zijn het geworden!


Blondies met cranberry's

Recept Blondies met cranberry’s

Benodigdheden voor 16 stuks:

  1. 400 gram witte chocolade

  2. 3 eieren

  3. 75 gram boter

  4. 2 theelepels vanille extract

  5. 90 gram suiker

  6. 200 gram zelfrijzend bakmeel

  7. Een flinke hand vol cranberry’s

Blondies met cranberry's

Zo maak je blondies met cranberry's

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven en onderwarmte.  De vorm kun je alvast klaar zetten en zo mogelijk invetten of hier bakpapier in verwerken.

Smelt 300 gram van de chocolade en de boter au bain marie.

Klop de suiker en de eieren lekker luchtig in een beslagkom.


De vanille en het zelfrijzende bakmeelmeel mag hierbij.

Maak van de witte chocolade kleine stukjes. Deze zie je straks terug in je blondie. Schep dit door het beslag.


Ik heb een flexibele bakvorm maar hij is te groot voor deze blondies. Het deel dat ik over houd vul ik met blindbakbonen. Dit zijn gedroogde bonen die je soms ook gebruikt met blind bakken. Zo blijft het deeg op zijn plaats.

Verspreid de cranberry’s over de bovenkant van het deeg.

Blondies met cranberry's

Ik bevestigde zilverpapier over de bovenkant. Gedroogde vruchten als krenten en rozijnen kunnen heel erg aanbranden in de oven en dat vind ik zonde.

De eerste 15 minuten heb ik de blondies met het zilverpapier gebakken. Daarna bakte ik het zonder folie. Nadat de folie verwijderd was begon de blondie flink te rijzen. Volgens mijn rijzen blondies normaal niet heel veel. Geen probleem, lekkere witte chocolade cake met cranberry’s, lekker toch?

De blondie heeft 25 tot 30 minuten nodig om gaar te bakken.

Tip: Vergeet niet de eierwekker te zetten als je tijdens het wachten dan andere dingen gaat doen. Mijn blondies hebben eigenlijk net iets te lange de oven gezien maar ze waren verrukkelijk!

De blondies laten zich beter snijden als ze zijn afgekoeld.

Wat een heerlijk recept van Ona Pona’s blog. Leuk om een kijkje te nemen op je blog Ona Pona en dit heerlijke recept te mogen bakken.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page