top of page

Boeddhamum Glutenvrij Kookboek van Linda Dubbeldam


Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam
Boeddhamum Glutenvrij Kookboek van Linda Dubbeldam
De afgelopen weken zijn er veel nieuwe kook- en bakboeken op de markt gekomen. Tussen de grote namen die soms met veel toeters en bellen op de markt komen, ontving ik ineens een “bescheiden, maar zeker bijzondere kookboek” van Linda Dubbeldam. Linda Dubbeldam moest 10 jaar geleden plotseling glutenvrij gaan eten vanwege coeliakie. Al in 2007 wist ze het: “Ik ga een kookboek schrijven!” Het heeft even geduurd maar daar is het dan: Boeddhamum Glutenvrij Kookboek van Linda Dubbeldam!


Carola:”Ongeveer 6 jaar geleden werd ik op en verjaardag voorgesteld aan Linda. ” Dit is Linda, Linda heeft ook een eigen blog, net als jij! Het heet Boeddhamum glutenfree.” We raakten in gesprek, want ik kende op dat moment eigenlijk helemaal nog geen bloggers. Linda is een gepassioneerd blogger en had in die tijd al veel meer ervaring dan ik.”

Hoewel we allebei een andere manier van bloggen en een blogpubliek hebben, Linda communiceert niet op de bekende netwerken als Facebook en Instagram, komen we elkaar in de receptuur toch ook best vaak tegen: Linda blijkt namelijk veel van bakken te houden!


Een glutenvrij leven, was niet genoeg om haar darmen tot rust te brengen, daarom ging Linda ook bewuster leven; biologisch, geen vlees of vis, veel groente, peulvruchten, volle granen als boekweit, teff en haver. Haar belevenissen op foodgebied kun je mee beleven op haar blog Boeddhamum glutenfree.Linda: “Ik heb het boek na 10 jaar bloggen geschreven en het bevat dan ook de recepten die ik zelf het liefst eet gedurende een jaar. Het boek is verdeeld in 12 maanden en opgebouwd van ontbijtrecepten via een snack/hapje/cracker naar de lunch (soep, salade, etc.) naar het diner en eindigt iedere maand met iets lekkers.”

Tweetalig

Linda heeft een tweetalig blog; je kunt de receptuur zowel in het Nederlands als Engels lezen.


Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam

De inhoud is ingedeeld naar de tijd van het jaar. Iedere maand vind je gezonde hoofd- en bijgerechten, maar er wordt voor de glutenvrije bakliefhebber verrassend veel gebakken!

Zelf ben ik niet zo’n vlees- en viseter dus ik vermaak me erg blij het bladeren door de recepten.


Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam

Links: Madeleines cakejes.

Rechts boven: Gâteau aux yaourt: oftwel zachte gemarmerde yoghurtcake


Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam

Boven: Gepofte Amarant notenreep.


Je kunt het glutenvrije kookboek bestellen als gebonden boek, maar ook als PDF. Zelf heb ik een PDF gekregen om in te kijken en deze ziet er zo uit. Duidelijke, frisse bladzijden met bij ieder recept een foto. Linda’s recepten zijn lekker kort en krachtig; ze zijn door iedereen eenvoudig na te maken.Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam

Daar ben ik echt trots op!

Topper uit het boek: glutenvrije boekweitboule!


Linda: “Het glutenvrije brood dat te koop was en is vind ik persoonlijk niet te eten. Oke, als er echt niets anders is. Het is niet substantieel en het heeft een rare nasmaak. Je blijft een hongergevoel houden en het bestaat uit een enorme hoeveelheid ingredienten, dat het niets met brood te maken heeft. Brood is meel, water en zout, lange tijd at ik dus maar geen brood. Dit werd dus nummer 1 op mijn wenslijst; een goed en glutenvrij brood ontwikkelen! En dat is gelukt. Mijn glutenvrije boekweitboule is een echt brood met volledig granen, het is voedzaam en heeft een knapperige korst en fijne smaak. Daar ben ik echt trots op!”

Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam

Links: Boekweit knäckebröt met wortelpasta.


Rechts boven: Een klassieker: Chocolate chip cookies!


Links onder: Amandel kaneelbroodjes.


Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam

Naast bakken wordt er ook heerlijk gekookt met lekker veel kruiden, veel recepten vinden hun oorsprong ver buiten de Nederlandse grenzen.


Links: Fafafel met sinaasappel tahinsaus.


Rechts boven: Labneh balletjes, een Libanees gerecht voor als je een geduldig  mens bent!


Rechts onder: Laurier likeur, bijzonder; hoe zou dat smaken?

Boeddhamum glutenvrij van Linda Dubbeldam
Boeddhamum Glutenvrij Kookboek van Linda Dubbeldam

Als je glutenvrij wilt of moet leven, is de inspiratie die je kunt vinden vaak maar beperkt. Linda weet wat het is om je leven om te gooien en uitsluitend glutenvrij en gezonder te gaan eten. Ik vond dit glutenvrije kookboek veel meer dan leven zonder gluten.  Het kookboek staat vol internationale recepten, zonder vlees- en vis.Te koop als boek maar ook als PDF

Boeddhamum Glutenvrij Kookboek van Linda Dubbeldam is een eigen initiatief van Linda Dubbeldam. Het is dan ook niet gewoon te koop in de boekenwinkel. De kookboeken worden speciaal gedrukt voor de lezers. De prijs is om die reden ook aan de hoge kant, maar dat komt natuurlijk ook omdat er niet zoveel tegelijk worden gedrukt. De prijs ligt tussen de 42 en 52 euro.


Nieuwsgierig naar Boeddhamum?

Het Boeddhamum Glutenvrij Kookboek van Linda Dubbeldam is ook als PDF te bestellen voor 10 euro.

Je kunt het kookboek hier een stukje inzien.


Tip: Neem contact op via de website van Linda voor vragen en meer informatie of om je in te schrijven voor Boeddamum glutenfree-recepten in je mailbox!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page