top of page

Vegan kersen ijs maken zonder machine


Vegan kersen ijs maken zonder machine
Vegan kersen ijs maken zonder machine

Als veganist of bezitter van een lactose intolerantie is het soms best balen dat je in de zomer niet zo makkelijk een ijsje kunt bemachtigen. Fruitijsjes, dat gaat nog wel maar wil je wat extra’s, een lekkere romige guilty pleasure, dan zijn de meeste ijsje niet geschikt voor jou.

Vegan ijs met gecondenseerde kokosmelk, kersen en soyaroom; dit lukt jij ook!

Eerder maakte ik ijs met het vocht van kikkererwten, dat is heel erg lekker, maar een echte topper ga ik je vandaag verklappen: Vegan kersen ijs maken zonder machine; jij kunt het ook!

Ook voor niet vegans (zelf ben ik ook geen vegan) is dit ijs echt een aanrader door de gecondenseerde kokosmelk. Da’s lekker zeg!

Vegan kersen ijs maken zonder machine

Vegan kersen ijs maken zonder machine

Benodigdheden:

  1. 200 ml soyaroom; koud uit de koelkast

  2. 1/2 blikje gecondenseerde kokosmelk

  3. 200 gram kersen uit diepvries

  4. Eventueel 1 eetlepel rode bessenlikeur, dit geeft naast extra smaak, een mooie structuur


Vegan kersen ijs maken zonder machine
Vegan kersen ijs maken zonder machine

Vegan kersen ijs maken zonder machine

  1. Klop de soyaroom lobbig en klopt hier de gecondenseerde melk doorheen. Voeg eventueel wat likeur toe of een eetlepel neutrale sterke drank als witte rum. Zonder kan ook, maar het ijs zal na een dag wat steviger bevriezen.

  2. Persoonlijk wilde ik geen grote stukken bevroren kersen in mijn ijs en daarom hakte ik de kersen wat fijner. Maar misschien wil jij dat wel. Hele kersen zien er mooi uit als je de doorsnijdt, maar ik vind het zo’n grote brok in één keer. Kies gewoon wat je zelf het lekkerst lijkt.

  3. Geen kersen in huis? Kies voor andere vruchten uit de diepvries, maar ook vers fruit of bijvoorbeeld perziken uit blik kun je in dit recept gebruiken.

  4. Doe het ijs in een afgesloten schaal en plaats het in de diepvries.

  5. Bij het gebruik van gewone slagroom en gecondenseerde melk hoef je het ijs niet meer door te roeren. Omdat ik niet zeker wist of dit ook geldt voor vegan ingredienten heb ik het toch ieder uur een keer doorgeroerd.

  6. Eigenlijk denk ik dat het niet perse nodig is, omdat er veel suiker in het ijs verwerkt is en wat alcohol, maar ik was gewoon thuis en het is weinig moeite om het dan af en toe door te roeren.


Helaas mocht ik niet proeven toen ik foto’s ging maken. Het was warm en dat was te merken aan het ijs dat smolt. Gelukkig heb ik later heerlijk kunnen genieten van dit bijzondere ijs. Ik ben zo benieuwd wat jij ervan vindt!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page