top of page

Bramen cocktail mèt of zonder alcohol


Bramen cocktail mèt of zonder alcohol

Met kilo’s bramen aan de struiken moet ik soms een beetje creatief zijn. Inmiddels heb ik al al een stuk of 8 potjes bramensap dit jaar in de voorraadkast toe gevoegd en de struiken gaan nog meer fruit geven. Ik besloot een potje sap als blokjes in te vriezen. Handig voor als je maar een klein beetje fruitsap nodig hebt. Zo kan bij mijn ontbijt, meestal overnight oats, steeds een blokje bramensap toevoegen. Eigenlijk best handig om je leftover bramensap een doel te geven. Zonde toch als het gaat bederven? Bramen cocktail met of zonder alcohol is een vriend voor alle dagen. Ik presenteerde het in een champagneglas maar ieder mooi glas werkt.

Bramencocktail. het klinkt als een volwassen-drankje

Laten we eerlijk zijn. Het is gewoon gepimpte limonade met verse fruitsap; ook heel geschikt voor kinderen dus! Of chique in de avond met prosecco.

IJsblokjes van bramen

Natuurlijk kun je ook andere soorten fruit gebruiken voor vele doeleinden op deze manier. Blokjes met vers fruitsap bevat vaak veel minder suiker dan de siroop uit de supermarkt. Een iets gezondere keuze dus.


Wil je het recept en de informatie graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

ijsblokjes met fruit maken

Een ijsblokjes houder is niet alleen handig om ijsblokjes te bevriezen. Je kunt ze gebruiken om porties mee te bevriezen. Een beetje a la spinazieblokjes zeg maar. Handig als je fruitsap of bijvoorbeeld lemoncurd in kleine delen wilt invriezen.

Bubbels met ijsblokje bramen

Bramen cocktail mèt of zonder alcohol

Hoe leuk je jouw drankje op?

 1. Kies een mooi glas uit, ik koos voor een champagneglas. Waarom wachten tot oudjaar?

 2. Ook voor kids geldt: verandering van glas doet drinken!

 3. Versier je glas met een suikerrandje of een mooi stukje fruit.

 4. Kies je voor bruisend water of ga je voor een bubbeldrankje als prosecco?

 5. Bubbelwater met een fruitblokje en bijvoorbeeld een scheutje crème de cassis is ook erg lekker.

 6. Een rietje hoeft niet, maar kan heel feestelijk zijn. Ga eens op zoek naar feestelijke papieren rietjes, je vindt ze op steeds meer plekken.

 7. Zorg ervoor dat je water of andere drank goed koud is.

 8. Zet eventueel ook het glas in de koelkast.

 9. Ik koos voor 1 blokje fruit voor een lichte fruitsmaak met toch al veel kleur. Je kunt natuurlijk meer blokjes toevoegen indien je dit lekkerder vindt.

 10. Handig: voor gebruik zelf vast voorproeven, dat vind je niet erg toch?

 11. Bewaar de fruitblokjes die je overhoudt in een afgesloten bakje in de diepvries. Zo blijft het nog lange tijd goed en beschikbaar voor vele dranken maar ook om je gebak en toppings a la minute een kleurtje en smaak te geven.

Bramen cocktail met of zonder alcohol

Zo zie je maar; Bramen cocktail is eenvoudig mèt of zonder alcohol te maken en dus geschikt voor grote en kleine mensen; het hele jaar door!
Gerelateerde posts

2 Comments


Unknown member
May 29, 2022

Hoeveel kg heb ik nodig voor een liter bramensap

Like
Unknown member
May 31, 2022
Replying to

Oh als ik eerlijk ben weet ik het niet precies en het ligt ook een beetje aan de bramen zelf. Sommige bramen zijn sappiger dan andere.

Like