top of page

Bramen panna cotta

Bramen panna cotta
De eerste bramen zijn geoogst en opgeslagen in de diepvries. Mijn kinderen klagen vaak dat de diepvries zo vol ligt en of ik al iets met de bramen ga doen. Het sparen van bramen in de diepvries is handig. De bramen rijpen heel verspreid over de tijd en dan is de diepvries ideaal. Panna cotta is een van de gemakkelijkste dessert die ik ken. Heelrijk romig en met bramensap goed op smaak. En ja, ik hou van roze! Daarbij… als je de bramen invriest gaan de cellen kapot waardoor ze meer sap geven en dat is net waar ik op zit te wachten. Geef mij maar het sap voor de lekkerste taarten en toetjes. Dit recept voor bramen panna cotta en heel gemakkelijk en handig om eerder te maken als je eters krijgt. De kleur is prachtig roze, alsof je met ruby chocolade in de weer bent geweest, maar het Is de magische kracht van de braam die deze mooie kleur geeft.

Bramen zonder "dingetjes"

Ik weet niet wat jij van bramen vindt, maar ik eet ze nooit los maar kook en zeef ze. Geef mij a.u.b al het goddelijke sap! Er zitten mij teveel dingetjes in de vrucht, op zich ben ik dat wel een beetje gewend. Ik ben nog van de generatie waarbij druiven nog pitten hadden, maar bramen … ze zitten mij te vol harde stukjes.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Bramen panna cotta

Bramen panna cotta

Benodigdheden voor 4-5 kleine desserts:

 1. 200 slagroom

 2. 75 ml bramensap of meer als je dat lekker vindt

 3. melk aanlengen tot totaal 335 ml (slagroom, sap en melk)

 4. 2 blaadjes gelatine

 5. eventueel wat extra suiker (proeven!)

Eventueel on top:

 1. Toefje slagroom of banketbakkersroom

 2. Bramen

 3. Sprinkles en of parels

Kook de room met de bramensap en voeg de gelatine toe

Bramen panna cotta

 1. Zet de gelatine op ruim water. Minimaal een kwartier, maar liever een klein uurtje. Breng de slagroom met de bramensap en melk samen op een medium vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit, knijp het water uit de gelatine en roer het door de warme vloeistof.

 2. Proef of je het dessert zoet genoeg vindt en voeg zonodig nog wat suiker toe.

 3. Het is hoogzomer en ik wilde de pan iets sneller laten afkoelen. Daarom zette ik de pan zo’n 5 minuten in de gootsteen in koud water.

 4. Verdeel de panna cotta over de glaasjes en liet ze verder afkoelen in de koelkast.

 5. Na een zo’n 2 uur waren de glaasjes vol de bramen panna cotta, stevig geworden. Ik had nog wat banketbakkersroom over, maar slagroom is natuurlijk ook heel erg lekker on top. Spuit toefjes aan de bovenkant, drapeer bramensap rondom voor wat extra kleur en smaak.

 6. Versier de toeven met spinkles of zachte parels en een verse braam. Een klein blaadje verse munt is ook heel mooi!

Bramen panna cotta

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page