top of page

Recepten met bramen? Een lekkere verzameling!


Recepten met bramen? 8 lekkere recepten!
Recepten met bramen? Een lekkere verzameling!

Recepten met bramen? Een lekkere verzameling

Het is augustus en ik heb van de week een aantal recepten gemaakt met bramen. Bramen zijn echt verrukkelijk en ik ontdekte dat ik best een rij lekkere recepten met bramen hebt gemaakt in de loop der jaren. Misschien zit er ook wat voor jou bij? Zelf hou ik niet zo van alle harde deeltjes in bramen, dus veel recepten zijn gemaakt met bramensap of bramengelei.

Mis je recepten? Wat zou je echt leuk vinden dat ik voor je ga bakken met bramen? Laat het me weten onder aan dit blog en wie weet kan ik hier nog dit jaar mee aan de slag. Veel plezier met deze reeks lekkere recepten met bramen.


Kokosbollen gedipt in bramen glazuur

Kokosbollen gedipt in bramenglazuur

Kokosbollen zijn lekker snel gemaakt en met een roze diep met bramensap extra lekker en fruitig van smaak.  Het recept voor kokosbollen gedipt in bramenglazuur vind je hier.

Monchou taart met bramen

Monchoutaart met bramen

Een monchoutaart is favoriet bij ons thuis. Een heerlijke koekbodem, frisse vulling van monchou en slagroom voorzien van een kleurig bramenlaagje; is het echt een aanrader. Je hebt voor deze monchoutaart met bramen geen oven nodig!


Super zachte bramen plaatcake

Super zachte bramen plaatcake

Deze cake is gebaseerd op een Amerikaanse manier van cake bakken, met een neutrale olie in plaats van boter en met vruchtensap.  Resultaat: Een superzachte bramen-plaatcake. Die laat zich makkelijk delen!


Zelf bramensap maken

Hoe maak je bramensap?

Het begint wat mij betreft bij de basis: bramensap. Zelf hou ik niet zo van alle stukjes in bramen, dus maak ik vaak bramensap van bramen. Dit kun je heel variabel gebruiken. Dat zul je in veel recepten tegen komen. Maak de sap in kleine flesjes, zo blijft de rest na openen nog lekker lang houdbaar.


Gezond ook voor de niet bakker

En ben je niet zo’n bakker? Bramensap over kwark of yoghurt met muesli is een heel gezond ontbijt. Hoe maak je bramensap.


Bramenkwarktaart met bramensap en oreobodem

Bramen kwarktaart met oreobodem

Deze bramenkwarktaart is een no bake recept van kwark met bramensap op een bodem van oreo’s. Lekker!!!

Kleine taartjes met bramengelen op banketbakkersroom

Kleine taartjes met bramengelei op banketbakkersroom

De bramengelei past perfect op de bodem van zanddeeg dat wat amandelmeel bevat en de romige banketbakkersroom. Het recept voor de kleine tartelettes vind je hier.


Drizzle cake met bramen blackberry

Drizzle cake met bramen

Bij dit recept bak je een lekkere cake en prik je de cake vol gaatjes. In de gaatjes laat je heerlijke bramensiroop lopen. Zo krijgt de cake op veel plaatsen de smaak van deze bijzondere vrucht. En zo maak je  de drizzle cake met bramen.

Roze bramenlikeur met gecondenseerde melk

Bramenlikeur met gecondenseerde melk

Wat een geweldig lekkere likeur met bramen. Hij doet mij nog het meest denken aan advocaat maar dan lekker fruitig. Toefje slagroom erop en lepelen maar!

Door de prachtige kleur is de likeur ook een leuk cadeau om weg te geven.


bramenijs met mascarpone

Supersnel bramenijs

Supersnel bramenijs kan iedereen maken met dit eenvoudige recept. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig, dat is handig!

cupcake met bramen en witte chocolade topping

Cupcakes met bramen en witte chocolade topping

Een lekkere lichte chocoladecakeje  met een heerlijks mousse-achtige toef met bramensap! Zo maak je het. 

Bramen panna cotta

Bramen panna cotta

Een snel een smakelijk dessert? Maak een panna cotta en gebruik de prachtige smaak en kleur van de braam voor dit dessert!

bramen likeur maken

Bramenlikeur maken

Tover je heerlijke bramensap eens op tot een echte drank: bramenlikeur.

Yoghurt bramenijsjes

Yoghurtijs met bramensap

Maak je toetje eens op een stokje. Kies voor een mooie ijsjesmal en maak met de lekkerste bramensap je eigen yoghurtijs met bramensap.


Kokostulband met anijs en bramen

Kokostulband met anijs en bramen

Een geweldig lekkere cake van Rutger van den Broek. Dat zegt wat natuurlijk, want de recepten van Rutger zijn altijd goed op smaak en kloppen.

Je vind het recept in deze link.

Bramentaart met amandelspijs,honing en mascarpone

Bramentaart met amandelspijs, mascarpone, honing en bramen

Wat een heerlijk recept van de eerste winnaar van Heel Holland Bakt Rutger van den Broek. Het amandelspijs geeft een volle smaak, de mascarpone en de bramen maken de taart lekker fris. Zo maak je de bramentaart met mascarpone, honing en bramen

panna cotta met bramen coulis

Vanille panna cotta met bramencoulis

Hoewel de foto behoorlijk verouderd is wordt dit recept heel erg vaak bezocht. En dat begrijp ik zeker. Panna cotta is een van de makkelijkste desserts om te maken. Het is heel romig en met een dun laagje bramencoulis ziet het er niet alleen prachtig uit; het past ook heel goed bij het vanille en slagroom. Het recept van de  Vanille panna cotta met bramen coulis vind je hier.


bramenjam zelf maken

Bramenjam maken

Ieder jaar heb ik kilo’s bramen. Volgens mij is de ene struik, inmiddels meerdere struiken geworden. Zodra een tak de grond aanraakt, gaat het wortels maken. Door er Bramenjam van te maken, kun je de heerlijk vrucht nog lang bewaren en gebruiken.#10xeenverzamelingrecepten #zomer

0 opmerkingen

Gerelateerde posts