top of page

Minislofjes met mandarijn


Minislofjes met mandarijn
Een van de lievelingen onder de taarten is toch wel de sloffentaart. Het deeg met deels amandelspijs is heerlijk, het smaakt net als een gevulde koek. De kleine versie van de slof, de slofjes, zijn heerlijk en zo cute om te zien. Je kunt de bodem van deze minislofjes met mandarijn eventueel invriezen en later gebruiken. Handig dus om er meer te maken nu je toch bezig bent. Bak ze dan na het ontdooien nog even kort te in de oven om de pas gebakken bite te proeven.

Deze minislofjes met mandarijn zijn het hele jaar door heerlijk maar omdat ze oranje zijn ook ideaal voor Koningsdag, bij bevrijdingsdag of bij internationale sportwedstrijden.

Mini sloffen met mandarijntjes; lekker fris het hele jaar door en mèt een topping van de nationale kleur. Uitermate geschikt dus voor Koningsdag, Bevrijdingsdag of bij een internationale sportwedstrijd.


Mandarijnen

Op gebak vind ik zelf mandarijnen uit blik prettiger om mee te werken; ze zijn lekker zacht en hebben een diepe oranjekleur. Je kunt ook voor vers gaan en combineren met ander fruit; the sky is the limit.


Mini sloffen klaar om in de oven te gaan

Minislofjes met mandarijn

Benodigdheden voor 8 stuks van 6-7 cm:

Voor de minislofjes heb je de helft van het recept nodig van een sloffentaart. Het recept en de benodigdheden vind je hier.

 1. 200 ml slagroom

 2. 200 gr mascarpone

 3. 1 zakje vanillesuiker en eventueel extra suiker naar smaak

 4. Verse mooie mandarijnen of 1 blik mandarijntjes (2 kleine blikjes geeft je wel meer zekerheid dat je de mooiste exemplaren kunt kiezen)

 5. Spuitzak en spuitmondje naar keuze

 6. Kook- of bakringen of eventueel een cupcake-bakblik


Minislofjes met mandarijn op oranje schaal

Minislofjes met mandarijnen maken

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven en op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Vet de bak- of kookringen in en bestrooi ze met weinig bloem.

 2. Vul de bodem met deeg en schep wat amandelspijs in het midden. Bak de kleine sloffen in ongeveer 18-23 minuten gaar. Omdat het niet altijd duidelijk is hoe bruin de slofjes zijn, haal ik vaak de bak- of kookring na ongeveer 18 minuten de kookring af. Laat ze indien nodig nog iets langer zonder ring bakken. Haal de slofjes uit de oven en laat de sloffen afkoelen.

 3. Laat de mandarijntjes goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek.

 4. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klop de mascarpone in een andere komt los. Meng de twee kort door elkaar en voeg eventueel wat suiker toe naar smaak. Vul de spuitzak met spuitmondje naar keuze.

 5. Spuit platte toeven op de slofjes. Dep de mandarijnen iets droog met de theedoek en leg ze bovenop de toeven.


Klaar, nu de oranjegebakjes proeven! Eet smakelijk.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page