top of page

Camembert in brood mee gebakken

Camembert in brood mee gebakken
Camembert in brood mee gebakken, wat een heerlijk idee en wat gaat dat eigenlijk goed! De ronde camembert wordt mee gebakken met het zonnebrood waarvan je stukken kunt af trekken om het in de gesmolten kaas te dopen.

Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost om de kaas zorgvuldig te bewaken, de jongens vonden de lucht vreselijk

Je hebt een vrij neutrale camembert, maar deze kon ik niet vinden in de supermarkt en dus ging ik voor de rustieke camembert.


Ik geef toe, de kaas ruikt behoorlijk, maar welke kaas ruikt wel lekker?

Sterke lucht of niet, de kaas smaakt heerlijk. Daarbij, ik vind de rustieke uitstraling van de kaas juist heel mooi na het bakken. Je kunt de witte randen nog een beetje zien.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Camembert in brood mee gebakken

Camembert in brood mee gebakken

Benodigdheden:

 1. Camembert

 2. 500 gram bloem

 3. 1 ei

 4. 250 gram melk

 5. 10 gram suiker

 6. 9 gram zout

 7. snuf peper/chilipeper

 8. 1 zakje gedroogde gist (7 gram)

 9. een paar eetlepels rozemarijn in grove stukjes

 10. 1 ei om op het brood te smeren

Camembert in brood mee gebakken

Zo maak je zelf deze camembert in brood mee gebakken

 1. Kneed de ingrediënten op het extra ei na, goed door, dit duurt al snel zo’n 15 minuten. Laat het ruim 45 minuten rijzen op een tochtvrije plek.

 2. Kneed de lucht uit het brood en rol het dun op. Probeer het zo rond mogelijk te rollen. Snij eventueel wat stukjes weg om het brood rond te maken.

 3. Mijn camembert zat in een houten doosje. Dit gebruikte ik om het midden mee uit te snijden. Bewaar het beetje deeg dat je over hebt om de ruimte tussen de camembert en het brood mee te vullen. Je kunt dit meteen doen, maar ook vlak voordat het de oven in gaat.

 4. Snij het brood vier maal in tot vlak bij de cirkel. Snij alle stukken opnieuw door de helft. Snij nu ieder stuk in 3. Zo krijg je 3 x 8 zonnestralen. Draai iedere straal 1 tot 2 maal om. Net wat je zelf mooi vindt.

 5. Laat het brood opnieuw een klein uur rijzen onder plastic. Smeer het plastic in met olie, zo blijft het plastic niet aan het brood kleven.

 6. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven).

 7. Plaats de camembert in het midden. Snij de kaas in achten zodat de warmte goed naar binnen kan.

 8. Maak van het brood dat over is een rolletje en vul de ruimte tussen het brood en de kaas. Kluts een ei en smeer de zonnestralen in.

 9. Bak het brood in ongeveer 20 minuten goudbruin. Kijk na 15 minuten in de oven hoe het brood eruit ziet.

Tip: plaats een stukje bakpapier onder de camembert. Dan kun je het straks makkelijker van de bakplaat halen!

Camembert in brood mee gebakken

Serveer dit pull apart brood met gesmolten camembert eens bij de borrel, een Kerst- of Paaslunch,  of een zomerse barbecue. Hiermee kun je voor de dag komen!


Tip: ik nam het brood met camembert mee op locatie en bakte het ter plaatste nog kort af om de kaas te laten smelten. Wil je het brood opnieuw bakken? Bak het dan thuis iets minder goudbruin, zodat tweemaal bakken geen probleem is.

Bewaren


Gerelateerde posts

留言


bottom of page